Jump to content
florin_darck

Un hacker si-a montat sub piele un mic stick de memorie wireless

Recommended Posts

Dispozitivul este de marimea unui graunte de nisip, insa hackerul a demonstrat ca tehnologia poate fi aplicata cu succes.

Au mai ramas doar cativa pasi de facut pana cand oameni vor avea, in mod curent, si componente electronice in corpurile lor, tehnologie care pana acum era doar un vis al scriitorilor science-fiction. Iar unul dintre promotorii uniunii dintre om si masina pare sa fie artistul Anthony Antonellis, care si-a implatat un cip RFID in mana. Micuta componenta electronica are marimea unui graunte de nisip si poate stoca date care apoi pot fi accesate wireless de pe un smartphone.

Astazi, este ieftin sa ai un stick USB sau un alt dispozitiv de stocare. Antonellis si-a dorit sa treaca la nivelul urmator, si sa nu se dezlipeasca niciodata de informatia stocata. El nu si-a propus sa isi introduca sub piele un stick cu o capacitate uriasa, ci a vrut doar sa demonstreze cat de simplu este sa pui in practica ideea.

Cipul implantat de el poate retine doar 1-2 KB, dar conceptul a fost demonstrat. Antonellis a reusit sa isi afiseze pe ecranul smartphone-ului un GIF animat stocat in implant.

http://a1.a4w.ro/assets/yoda/2013/09/01/image_galleries/15650/un-hacker-si-a-montat-sub-piele-un-mic-stick-de-memorie-wireless_1.jpg

Cipul RFID a fost incastrat intr-o carcasa de sticla, apoi i-a fost injectat in piele. Antena lui poate comunica doar pe o raza de 1-2 centimetri, prin urmare artistul trebuie sa isi atinga telefonul de zona din mana in care e implantul pentru a accesa datele stocate.

Transferul informatiei poate avea loc in ambele sensuri, asa ca Antonellis nu va ramane pe viata cu GIF-ul animat stocat sub piele.

GIF-ul animat are 10 frame-uri si 6 culori. Artistul vede realizarea sa drept un tatuaj modern.

Sigur, o dispozitiv de marimea unui graunte de nisip nu are o utilitate practica in adevaratul sens al cuvantul. Apoi, procedura prin care micul dispozitiv ajunge sub piele nu este placuta. Insa daca tehnologia progreseaza, am putea avea mini hard-diskuri implantate.

Tehnologia ar putea avea aplicatii si in medicina, ca de exemplu in cazul bolnavilor de Alzheimer sau al celor care au mici aparate in organism de tipul pacemakerelor.

Antonellis nu este singurul om care si-a montat sub piele mici dispozitive electronice. Rich Lee a anuntat in iulie 2013 ca si-a implantat casti magnetice in urechi.

Sursa : Yoda.ro

Link to comment
Share on other sites

Super tare ideea.

Am vazut mai demult la TV persoane care aveau implantate niste cipuri si le foloseau pe post de chei, la masina, casa, etc.

PS:Asta e genul de OFFTOPIC permis pe RST, aviz alora cu "dar e OFFTOPIC, mars in FMM" care posteaza cine stie ce cacaturi (si eu postam odata asa ceva)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...