Jump to content
taxig

Taxi gratis - Ne implicam si ajutam

Recommended Posts

Am prezentat proiectul Taxi Gratis in cadrul Connect Hub, unde am discutat despre evolutia proiectului. Ne dorim foarte mult sa punem bazele unui ONG, pentru a putea dezvolta aceasta initiativa mai departe. Nu am reusit pana acum sa facem asta pe cont propriu, datorita impedimentelor de ordin financiar si logistic. Daca te poti implica (in orice fel), te rugam contacteaza-ne! Le multumim organizatorilor pentru aceasta oportunitate.

Implica-te si tu! Prima Pagina - TAXI GRATIS

Link to comment
Share on other sites

Salut Alex,

As vrea sa expun cateva idei, sper sa iti fie de ajutor:


- As adauga si un cont de PayPal si eventual bitcoin (poate fi schimbat in cash aici https://localbitcoins.com ). Nu toti de pe aici sunt in Ro, nu toti folosesc internet banking (necesita deplasare fizica, stat la coada, etc.) si uneori e mai usor si convenabil. Mai multe modalitati de plata > mai multe sanse de a primi donatii


- As adauga niste exemple concrete de ce sume ar acoperi anumiti km sau persoane ajutate. Lumea se raporteaza mult mai usor la asa ceva si prin UK vezi peste tot pus in exemplu, in context. Gen: 10 eur acopera 1 persoana sau 2 eur / km sau ceva de genul. De exemplu cei care aduna pentru defrisari pun: 2 eur / copac. Cred ca ai prins ideea.


- Ar merge pus si un target lunar/trimestrial/anual. Fara un target anume munca se pare ca merge din inertie, cand si cum, lumea nu simte acea nevoie de urgenta si nici nu poate vedea (psihologic) exact ca au contribuit la "the bigger picture". Daca vrei sa se dezvolte acest proiect sa cresti usor target-ul in fiecare trimestru/an si apoi cand apelezi la oameni sau companii pentru sponsorizari sa fie pentru target-uri specifice (sa atingem pragul pentru luna asta, etc.)


- Persoanele cu probleme grave ne contacteaza prin telefon sau prin intermediul apropiatilor. Isi expun problema, iar daca situatia pare reala, programam impreuna data / ora si locul unde ne vom intalni (unitati medicale sau domiciliu)" - pe langa aceasta fraza, este nevoie de mai multa claritate in tot site-ul referitor la narativa - isi expun problema tie? Dar daca este o problema de care o femeie nu se simte comfortabil in a o expune unui barbat (tanar)? Pe ce criterii se iau acele decizii daca situatia este "reala"? Nu arunc cu pietre, ci expun o problema: daca vrei ca implicarea sa vina si din partea anumitor firme, primarii, etc. trebuie sa fie transparenta totala si clara (mai ales ca in Ro exista acea doza de suspiciune si impuls in fiecare sa tepuiasca).


- Campanii de marketing si de strangere fonduri pot fi facute in mod creativ. Gen.. alerg pentru aceasta cauza nobila. Pedalez pentru aceasta cauza nobila, etc. In UK, US si alte tari se fac chestiile astea foarte mult si incepe si in Ro sa devina un fenomen. De exemplu am dormit o noapte sub cerul liber la 0 grade (impreuna cu mai multi) pentru a strange bani pentru cei fara adapost. Inainte de asta i-am rugat pe prieteni si cei cunoscuti, facebook, etc. sa doneze, sa ma sponsorizeze. Altii pedaleaza, altii alearga, altii slabesc, altii se tund la chelie (de obicei pentru a strange bani pentru cei cu cancer), etc. Ai prins ideea.


- In astfel de actiuni transparenta financiara incurajeaza mult donatiile. Daca publici dovezi cu banii primiti, chitante pe benzina cheltuita, etc. lumea, mai ales cea din Ro, prinde mai multa incredere ca tu nu te plimbi pe la mare si ca defapt folosesti banii primiti pentru ce ai cerut

 

Ar mai fi mai multe chestii de mentionat ce tin de marketing si administrare interna insa momentan este un proiect prea mic pentru acele lucruri.


Succes!

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

L-am ajutat pe Daniel, oferindu-i transport gratuit din Buftea pana la o clinica in Bucuresti, el avand probleme de vedere, suferind de paraplegie spastica.
Implica-te si tu: www.taxigratis.ro
Prin proiectul Taxi Gratis oferim transport gratuit in Bucuresti persoanelor cu grave probleme de sanatate si financiare.

 

daniel-probleme-de-vedere-paraplegie-spa

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Am ajutat-o astăzi pe doamna B, care suferă de parapareză spastică. Nu se poate deplasa deloc pe cont propriu, nu are pe nimeni alături pentru a o ajuta atunci când trebuie să se deplaseze la clinici, spitale sau în alte locuri.
Implică-te și tu - https://www.taxigratis.ro/implica-te-si-tu
Puțină lume conștientizează că exista foarte multe cazuri dramatice de acest gen.
Doamna dorește să rămână anonimă, respectăm acest lucru.

 

dna-B.jpg

Edited by taxig
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Fii #sustinătorul nostru! Dacă îti place ceea ce facem, ne poti ajuta în mai multe moduri.

Îti poti oferi ajutorul astfel: redirectionând 2% din impozitul pe venit sau 20% din impozitul pe profit, donând online o sumă modică, oferind o sumă de bani prin contract de donatie.

În cazul în care vrei să te implici si fizic, ai posibilitatea de a #voluntaria în cadrul proiectelor noastre.

 

Mai multe detalii poti gasi pe site-ul nostru -> https://www.taxigratis.ro/donatii

Iti stam la dispozitie pentru orice nelamurire.

 

rvv7h4.jpg

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...