Jump to content
nedo

Pixul cu care poti creea circuite

Recommended Posts

Acum e mai usor, mai elegant si mai ieftin sa testezi prototipuri sau sa inventezi gadgeturi noi

Circuit Scribe este numele unui pix cu cerneala speciala, care iti permite sa desenezi circuite electronice si sa realizezi inventii rapid, ieftin si usor. In loc de pasta obisnuita, acest pix foloseste cerneala conductoare cu argint.

Creatie a specialistilor de la Electroniks Incorporated, o companie care s-a nascut intr-un laborator de la Universitatea din Illinois, SUA, pixul iti permite sa creezi circuite simplu, fara sa fie nevoie sa utilizezi fire, placi de montaj sau pistolul de lipit. Iti trebuie doar o foaie de hartie, o baterie si de exemplu un LED pentru un circuit simplu.

Iata un filmulet care iti da mai multe explicatii:

Cerneala folosita nu este toxica si se usuca imediat, astfel ca poti lucra la scurt timp dupa ce ai luat pixul Circuit Scribe de pe hartie. Exista o serie de componente facute special pentru el, de la LED-uri si baterii, pana la piese mai complicate, precum senzori de lumina sau potentiometre.

Unde mai pui ca noul gadget poate sa interactioneze cu o placuta Arduino, astfel ca posibilitatile de utilizare sunt practic nelimitate.

Circuit Scribe are de ajutorul pasionatilor de electronica din lumea intreaga pentru a putea fi produs in serie. Pe platforma Kickstarter s-au strans deja 350 de mii de dolari, in conditiile in care suma care trebuia atinsa era de 85 de mii de dolari, si mai sunt inca 34 de zile pana la inchiderea proiectului.

Sursa: Yoda.ro

Link to comment
Share on other sites

Sau , cumpara mine de grafit , vezi si tu sa fie mai de calitate , le toci sa fie bucatele mici ca un fel de pudra , pui lipici in cantitati f reduse pe o placuta pentru a face schema cablajului , bagi rapid in grafit , apesi tare pe acea bucata imbibata in grafit , o scoti si o cureti bine . Unde e dat cu lipici , va fi grafit . Si asta este o metoda mai ieftina de a face circuite .

Link to comment
Share on other sites

Salut. Ma amuz cand vad copiii de 14 ani cum se mira cand vad pe altii ca redescopera apa calda. Chestia cu circuitul desenat pe hartie e veche, atat de veche cam de pe vremea cand se inventasera lampile. Aceasta metoda e mentionata si in cartile de electronica din anii 70-80 si este chiar si un film din 1969 "The red tent" in care e folosita aceasta metoda pt a inlocui un rezistor defect.

Problema circuitelor pe hartie e ca nu pot fi folosite decat pt curenti foarte mici si frecvente joase. Incercati sa construiti un circuit oscilant cu "creionul pe hartie" Pana una alta, cablajele cu trasee din Cu, CuAg sau CuAu sunt de neinlocuit.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...