Jump to content
VaD_SuNeTe

Domeniu .ro avantajos?

Recommended Posts

Sunt si la 20E domenii + hosting la reseller dar problema este ca 99,9% din cazuri nu citesc termenii si conditiile, ei iti ofera domeniu + hosting la banii aia iar tu practic inchiriezi domeniul de la ei iar daca vrei sa transferi domeniu pe numele tau ajungi undeva de 3 ori mai mult decat ar fi trebuit sa platesti.

Asta se intampla la cele platite pe an, se inregistreaza pe datele firmei de la care il cumperi. La cele pe viata indiferent de oferta se inregistreaza pe numele clientului din simplul motiv ca trebuie sa platesti iar taxa de inregistrare daca vrei sa schimbi numele.

Link to comment
Share on other sites

Nu prea mai este/o sa fie pe "viata" - uite ce vor sa faca:

"Proprietarii de domenii de internet .ro vor plati o taxa anuala de reinnoire, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern. Fata de practica existenta, proiectul vizeaza modificarea taxei unice pentru inregistrarea domeniilor '.ro' in taxa anuala. In acest sens taxa anuala de inregistrare si reinnoire al unui nume de domeniu .ro se stabileste, la propunerea Registrului (n.a RoTLD), prin ordin al ministrului pentru Societatea Informationala si poate fi platita anual sau in avans pentru maxim 2 ani.

"Pentru numele de domenii existente inregistratorii au obligatia reinnoirii acestora in termen de maxim 3 luni de la data publicarii in Monitorul Oficial a ordinului dar pentru numele de domenii inregistrate in ultimele 24 de luni, reinnoirea se face in momentul in care dreptul de folosinta a numelui de domeniu este egal cu 24 luni, pe considerentul ca taxa se poate plati pentru 2 ani in avans".

Autoritatile propun in acest document ca "numele de domenii .ro sa fie inregistrate pentru o perioada determinata de mimin un an, care ulterior poate fi prelungita prin reinnoire. Perioada maxima pentru care se poate face inregistrarea sau reinnoirea unui nume de domeniu .ro este de 2 (doi) ani."

Revin cu sursa 1 si 2

Edited by m@mb@
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...