Jump to content
administration

Razboiul rece 2014

Recommended Posts

@ Aripipevant, de ce vezi doar jumatatea plina a paharului ? de unde atata optimism ?

in perioada mentionata de tine exista armata la noi in tara, era obligatorie, cat de cat eram pregatiti de razboi fizic cat mai ales moral si cu armament destul de bun cred

in ziua de azi ce mai exista din armata noastra ? au vandut tot bucata cu bucata la fier vechi iar tinerii din ziua de azi in caz de vreun razboi serios marea majoritate se vor impusca intre ei din cauza pregatorii inexistente dar mai ales a filonului de cocalarism; daca nu pot rezolva ceva cu un click distanta sau un post pe fb, generatia shaorma deja va stramba din nas

partea ''buna'' e ca, intr-o astfel de ecuatie critica vom disparea probabil subit de pe harta, nu ne vom chinui prea mult

Link to comment
Share on other sites

Avem suporteri ai rusilor cand in Rusia daca il injuri pe Putin pe internet esti bagat la puscarie (vezi stirile despre bloggerii si jurnalistii arestati pentru ca au indraznit sa il vorbeasca de rau).

Ii injuram pe cei din UE ca nu ne ajuta cu nimic cand de fapt ne-au acordat la greu fonduri ce nu trebuiesc returnate, pentru a face investitii si pentru a dezvolta anumite ramuri economice de baza. Fonduri pe care nu am fost in stare sa le folosim din doua motive simple. Primul e ca e greu sa furi de la UE, al doilea ca nu stim cum sa le folosim pentru ca suntem condusi de idioti.

Ii injuram pe cei din NATO si pe americani ca sunt invadatori cand toate tarile aflate in razboaie civile sau in revolutii sangeroase cer ajutorul UN, NATO si al americanilor.

Considerati ca rusii inca mai sunt o putere mondiala care se pisa pe americani, cand de fapt rusii stapanesc un arsenal de armament ce nu a mai fost imbunatatit considerabil de la sfarsitul razboiului rece, pe cand americanii si alte puteri mondiale membre NATO au investit in permanenta in cercetare si dezvoltare militara si au beneficiat de toate creierele geniale de pe glob pentru a deveni de neatins. Un raport oficial din 2012 sau 2013 facut chiar de expertii militari rusi, tragea un semnal de alarma in privinta echipamentului de lupta rusesc mult prea depasit pentru a face fata unei situatii de razboi impotriva mai multor tari aliate.

Uitati asa usor ca Rusia practic e inconjurata de scuturi antiracheta si de tari membre NATO? Ca sunt atatea tari in vecinatatea Rusiei care gazduiesc baze militare NATO? Crede cineva ca rusii ar indrazni sa foloseasca arsenalul atomic si sa fie rasi de pe fata pamantului in maxim cateva ore? Cate rachete ce poarta incarcatura atomica credeti voi ca ar putea sa treaca de cele mai performante echipamente de aparare? Da, sunt capabili sa castige in doar cateva zile un razboi cu o tara micuta ca Georgia, dar nu au atata putere incat sa se puna cu atatea tari dotate cu aparatura militara de ultima ora.

Rusii nu mai au aliati. Singurul potential aliat notabil este China, care, oricat de comunista ar fi (deja tinde sa fie un comunism democratic), isi bazeaza cea mai mare parte din bula economica pe investitiile companiilor americane si ale statelor bogate. State care in marea lor majoritate sunt membre NATO si partenere cu americanii. O alianta cu rusii impotriva restului lumii ar distruge economia Chinei la modul cel mai grav posibil. Ce alt aliat cu putere atomica sa mai aiba Rusia? Coreea de Nord? Este o gluma jalnica. Daca ar trimite o racheta spre US probabil ca ar cadea tot la ei in tara. Iranul? Au deja destule probleme si nu ar risca nici ei sa dea cuiva motive sa ii atace.

Rusii trimit in lupta trupe si tancuri la sol si avioane in aer, alianta nord atlantica deja e la un nivel superior unde sunt folosite drone fara piloti, avioane stealth si rachete de croaziera amplasate pe tot globul. Trupele de sol sunt folosite doar pentru a asigura continuitatea ocupatiei teritoriului si pentru misiunile de cautare ale inamicilor (ex: Saddam, Osama, membrii celulelor teroriste etc).

Si ultima chestie. Tarile membre NATO si mai ales America se afla in permanenta in conflict armat cu puteri de pe tot globul. Au o experienta de lupta mult superioara rusilor, experienta adaptata la anii nostri, nu la razboaie ce s-au incheiat acum 25 de ani.

Va uitati la prea multe filme proaste si va doriti lucruri pentru care altii si-au dat viata ca sa dispara si sa va fie voua macar mai bine. Si cred ca de atata bine vi s-a urat cu binele si deja visati cai verzi pe pereti. Mutati-va in Rusia daca vreti sa va iasa realitatea pe nas. Sau votati Victor Ponta.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

@cwrbzhqc Ai facut armata? Cunosti oameni in armata? La pregatire militara( NU echipament) Romania o duce mai bine decat v-ati imagina. Nu ma refer la soldatul de rand, dar nu`l exclud complet. In Afganistan, sergentii romani au fost SINGURII cu trupe americane in subordine. Romania face parte din UE/Nato si ar face bine sa nu mai faca pe curva, IAR. Vi se pare Rusia o solutie mai buna? :))) =))) Nimic mai fals decat asta. Uita-te cum traiesc rusii in propria lor tara. Nu exista libertate de exprimare deloc. Ai comentat ceva de Putzin, ai plecat. Daca ar fi razboi Romania ar avea de pierdut in prima parte, insa de castigat enorm in anii ce vor urma. Politicenii astia de hartie vor da bir cu fugitie la cea mai mica barfa c-ar fi in pericol. Trebuie sa te gandesti la ce se va alege de noi pe termen lung. Rusii sunt puternici, dar sa fim seriosi... aliantele lor nu se compara cu UE/Nato. Nu e vorba doar de Murica, e vorba de Marea Britanie, Franta, Germania, Korea de Sud,Italia,Japan +/- India & Turcia. Rusia are China, Korea de Nord (plus multe alte pseudo-puteri). Vor fi pagube enorme, harta lumii se va schimba enorm in cazul unui razboi, dar la sfarsit, pararea mea, vom iesi intr-un mic-mare castig. Vom capata incredere ca STAT, doar in felul asta vor realiza si romanii ca avem pentru ce lupta, ca nu suntem batuti de vant dintr-o parte in alta. Vom fi in stare sa ii futem in gura pe cei de la putere ce-si pun idealurile proprii in fata celor ale tarii. Nu`i dracu` chiar asa de negru. Trebuie sa gandim la urmatorii 20-50 de ani, nicidecum la urmatorii 2-5.

Edited by Heaton
v-a/va bla bla bla
Link to comment
Share on other sites

@Heaton uiti de un aliat importat al americanilor si englezilor. Africa de Sud, care in cativa ani va intra oficial in randul celor mai mari puteri ale lumii. Chiar se preconizeaza ca in urmatoarele decenii Africa de Sud va depasi China pe toate planurile, atat economic cat si militar, mai putin la numarul populatiei. Eliminam posibilitatea ca Africa de Sud sa contribuie cu forte militare intr-un eventual conflict, dar acolo sunt foarte multi bani si foarte multe resurse ce vor ajunge tot in buzunarele Imperiului Britanic si ale americanilor daca va fi necesar.

Link to comment
Share on other sites

Da. Dar pozitia o ajuta sa nu se bage decat economic, resurse. Sunt multe alte tari care cu siguranta o sa aiba o contributie mai mult sau mai putin semnificanta, insa cred ca le-am enumerat pe cele mai importante 10. Cred ca e destul de clar cum ar evolua un nou razboi mondial. Vor disparea multe tari(COMPLET) dar ele vor fi anexate unui stat/ unor state mai puternice. O tara mica nu ajuta pe nimeni si nu se poate ajuta nici macar pe ea. Viitorul e in Uniuni si globalizare. Se vorbeste de mult insa se pare ca nationalismul/patriotismul tine mortis sa nu se intample asa. Mai devreme sau mai tarziu, cu siguranta se va intampla.

Link to comment
Share on other sites

In urma cu cativa ani am vorbit cu un pustan neamt de 18 ani despre WWII. Baiatul ala mi-a demontat jumatate din cunostintele de istorie legate de WWII. Am cautat pe net si am vazut pe surse credibile ca pustiul puncta perfect faptele reale, nu fabulatiile care se prezinta intregii lumi pe Discovery sau la orele de istorie. Pe scurt, Hitler era o gluma proasta. Un orator extraordinar cu priza la public, dar care nu prea le bunghea cu deciziile militare si nu putea sa treaca peste frustrarile personale. In schimb cadrele militare cu experienta dobandita in WWI faceau planurile care au dus la expansiunea nazista, iar Hitler era doar imaginea publica. Cand Hitler si-a luat-o in cap si a impus deciziile sale tactice retardate, Germania a pierdut razboiul. Repet, asta e versiunea pe scurt pentru cei care sunt interesati de subiect.

L-am intrebat de unde are atatea cunostinte despre subiectul asta si mi-a zis ca la scoala li s-a cerut sa citeasca istorici consacrati care au facut research toata viata lor la o anumita tema. De atunci, din cauza unui pustan cordit am acordat foarte mare atentie detaliilor si am cautat sursele cele mai bune pentru informatiile pe care doream sa le aprofundez. Mi-as dori sa vad ca si la noi o parte din pustime face acelasi lucru, nu ca se inspira din filmele cu Arnold unde rusii sunt ceva cool si prind gloantele intre dinti. Dar, cand profesorii sunt in halul in care sunt si oamenii prefera sa citeasca meme-uri pe facebook in loc sa bage la cap o informatie de care probabil va depinde viata lor, ce pretentii poti sa ai? Doar sa citesti ce debiteaza si sa te cracanezi de ras... sau de plans, cand realizezi ca soarta tarii tale va depinde in curand de generatia dumbass.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Active Members

Nu am citit tot ceea ce a fost scris mai sus, nu din lipsa de respect, ci din lipsa de timp.

Chestia, in opinia mea, este urmatoarea: Daca ramane cu Rusia adera la un sistem comunist remodelat. Daca ramane cu Europa se va muri de foame. Vedeti voi, astia de va bateti cu pumnii in piept cu iesitul in strada, cu revolutii si alte idei din jocuri video ce va vin, nu e chiar asa usor sa faci si sa treci peste o revolutie d-asta. Am mai auzit pe aici cum ca spunea cineva "sa livram arme celor din Moldova". Pai in primul rand, nu avem de unde. Singurele arme care le avea Romania au fost furate la Ciorogarla si apoi cam ce-ar zice Rusia?

Edited by SynTAX
Link to comment
Share on other sites

Conflictul dintre Rusia si USA e ca si cearta dintre doi cocalari beti la un club de fite. Fiecare vrea sa arate cat de mare o are. Nu merita luata partea nimanui.

Elvetia, here I come.

L.E.: Astia care va tot dati filme de 'vreau sa vina razboiul' mai dati si voi o laba sa va calmati hormonii. V-au stricat de cap filmele 3D. N-aveti nici cea mai mica idee despre repercursiunile unui razboi, iar pe de-asupra sunt sanse mari sa va udati pantalonii pusi in fata faptului.

Edited by hades
Link to comment
Share on other sites

Gresit

Razboi = viata vesnica fara foamete si fara nimic de distrus. Dar nu pe terra ci in rai :)

N-avem noi noroc de razboi! Dar tot sper!

2 retarzi...

Proaste's mamele voastre c-au supt-o prea devreme, cum pula mea sa ganditi asa de prost, uitate-n pizda ma-tii la tine kasmir, ai poza cu Google Database, si-ti mai si permiti sa spui lucruri atat de irationale precum ca-ti doresti razboi.

Ba, futu-va-n gura sa va fut, voi nu stiti ce-i ala razboi... va-ti pisa pe voi daca ar scoate unul pistolul si ar trage cu el in aer, d-apoi de tancuri/tunuri, etc..

N-as putea dormi zile intregi stiind ca sunt sanse sa intre astia la noi in tara, nu imi e asa de frica de moarte precum imi e de moartea celor la care tin.

Ganditi-va ca daca intram in alerta de razboi, toate ciorile si toti taranii or sa iasa prin strada sa fure sa jefuiasca, probabil omoare ca sa-si procure alimente sau alte rahaturi, se pot intampla rahaturi si mai mari.

Eu sper sa nu se ajunga sa se pomeneasca numele tarii noastre intr-un conflict!

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ce discurs a avut aseara si tampitul ala de Basescu ca cere el Rusiei sa plece si nu stiu ce. S-a bagat ca musca in lapte. Sincer eu preferam sa taca, dar sigur a primit ordin de la Washinghton sa vorbeasca el de parca ne-am permite noi sa ne luam de guler cu Rusia. Pai pe noi daca ne ataca vreo tara un pic mai dotata militar mai ales la ce generali facuti din pix avem, in 2 zile capitulam.

Ce ma enerveaza americanii astia, li se permit prea multe. Uniunea Europeana dupa chestia cu Nulland trebuia sa rupa legaturile cu ei si gata, ca prea prosti is figurantii aia, insa si UE e aservita tot lor cu mieluseii Franta si Marea Britanie in primul rand. Germania nu cred ca se baga, desi dau si ei din gura.

Criza din Ucraina a fost generata de mercenarii platiti de SUA si UE, au zis ei sa faca o extindere ca la carte, si sa ajunga la granitele cu Rusia crezand ca aia sunt prosti si ii lasa sa faca ce vor ei. Acum celor de la UE le tremura chilotii ca vor ramane fara resurse, iar americanilor normal ca le convine situatia ca puterea Europei va slabi.

Manifestantii din Ucraina erau imbracati ca teroristii si aveau steaguri siriene si nu mai stiu de care. Pai fratii mei, ce cauta aia sa protesteze pentru semnarea tratatului cu UE? Singura conditie ca aceasta chestie sa se termine este sa revina Ianukovici si sa isi termine mandatul.

Oricum , daca va fi un razboi mondial, atunci sper ca acesta sa se desfasoare in America, sa vada si ei ce inseamna un razboi astfel incat sa nu mai porneasca altele aiurea. Daca stau sa ma uit, majoritatea razboaielor sunt create de ei, mai ales pentru "democratizarea" tarilor cu resurse bogate,

Link to comment
Share on other sites

Avem suporteri ai rusilor cand in Rusia daca il injuri pe Putin pe internet esti bagat la puscarie (vezi stirile despre bloggerii si jurnalistii arestati pentru ca au indraznit sa il vorbeasca de rau).

Ii injuram pe cei din UE ca nu ne ajuta cu nimic cand de fapt ne-au acordat la greu fonduri ce nu trebuiesc returnate, pentru a face investitii si pentru a dezvolta anumite ramuri economice de baza. Fonduri pe care nu am fost in stare sa le folosim din doua motive simple. Primul e ca e greu sa furi de la UE, al doilea ca nu stim cum sa le folosim pentru ca suntem condusi de idioti.

Ii injuram pe cei din NATO si pe americani ca sunt invadatori cand toate tarile aflate in razboaie civile sau in revolutii sangeroase cer ajutorul UN, NATO si al americanilor.

Considerati ca rusii inca mai sunt o putere mondiala care se pisa pe americani, cand de fapt rusii stapanesc un arsenal de armament ce nu a mai fost imbunatatit considerabil de la sfarsitul razboiului rece, pe cand americanii si alte puteri mondiale membre NATO au investit in permanenta in cercetare si dezvoltare militara si au beneficiat de toate creierele geniale de pe glob pentru a deveni de neatins. Un raport oficial din 2012 sau 2013 facut chiar de expertii militari rusi, tragea un semnal de alarma in privinta echipamentului de lupta rusesc mult prea depasit pentru a face fata unei situatii de razboi impotriva mai multor tari aliate.

Uitati asa usor ca Rusia practic e inconjurata de scuturi antiracheta si de tari membre NATO? Ca sunt atatea tari in vecinatatea Rusiei care gazduiesc baze militare NATO? Crede cineva ca rusii ar indrazni sa foloseasca arsenalul atomic si sa fie rasi de pe fata pamantului in maxim cateva ore? Cate rachete ce poarta incarcatura atomica credeti voi ca ar putea sa treaca de cele mai performante echipamente de aparare? Da, sunt capabili sa castige in doar cateva zile un razboi cu o tara micuta ca Georgia, dar nu au atata putere incat sa se puna cu atatea tari dotate cu aparatura militara de ultima ora.

Rusii nu mai au aliati. Singurul potential aliat notabil este China, care, oricat de comunista ar fi (deja tinde sa fie un comunism democratic), isi bazeaza cea mai mare parte din bula economica pe investitiile companiilor americane si ale statelor bogate. State care in marea lor majoritate sunt membre NATO si partenere cu americanii. O alianta cu rusii impotriva restului lumii ar distruge economia Chinei la modul cel mai grav posibil. Ce alt aliat cu putere atomica sa mai aiba Rusia? Coreea de Nord? Este o gluma jalnica. Daca ar trimite o racheta spre US probabil ca ar cadea tot la ei in tara. Iranul? Au deja destule probleme si nu ar risca nici ei sa dea cuiva motive sa ii atace.

Rusii trimit in lupta trupe si tancuri la sol si avioane in aer, alianta nord atlantica deja e la un nivel superior unde sunt folosite drone fara piloti, avioane stealth si rachete de croaziera amplasate pe tot globul. Trupele de sol sunt folosite doar pentru a asigura continuitatea ocupatiei teritoriului si pentru misiunile de cautare ale inamicilor (ex: Saddam, Osama, membrii celulelor teroriste etc).

Si ultima chestie. Tarile membre NATO si mai ales America se afla in permanenta in conflict armat cu puteri de pe tot globul. Au o experienta de lupta mult superioara rusilor, experienta adaptata la anii nostri, nu la razboaie ce s-au incheiat acum 25 de ani.

Va uitati la prea multe filme proaste si va doriti lucruri pentru care altii si-au dat viata ca sa dispara si sa va fie voua macar mai bine. Si cred ca de atata bine vi s-a urat cu binele si deja visati cai verzi pe pereti. Mutati-va in Rusia daca vreti sa va iasa realitatea pe nas. Sau votati Victor Ponta.

Prietene ,uiti ca Rusii nu sunt asa gura larga cum sunt americanii ,sa se laude cu orice tehnologie pe care au dezvolatat`o ,vorba cuiva din acest post ,rusii tac si fac ;)

Link to comment
Share on other sites

Total de accord cu Shinny.

Nu inteleg de cand ne permitem si noi sa ne bagam in seama si inca in ce razboi, unul in care Rusia e implicata, tare imi e mie ca in caz de razboi si pe aici pe la noi tot taranii(lopatarii) ies la lupta iar politistii vor sta in continuare cu curul in masina.

Link to comment
Share on other sites

Nato,si UE nu vor misca un deget ptr Ucraina cum nu ar misca nici un deget nici daca Romania va fi agresata de Rusia cu toata calitatea noastra de membru Nato.Exemplu cel mai elocvent din istorie este actiunea Angliei data Poloniei in 1939 ca o sa ii ajute pe polonezi in timp ce erau ocupati de Hitler.Sa fim seriosi Rusia face legea in est oricat ar tipa orice politician .Acordul din 1994 a fost doar in interesul occidentalilor pentru a scapa ei de arsenalul nuclear care avea o securitate precara in Ucraina si putea ajunge pe maiini necurate.Nu mai pot ei de Ucraina si Putin stie acest lucru f.bine,altfel nu ar actiona.Daca Ucraina avea arsenal nuclear,at Putin se gandea de doua ori si inghitea galusca cu Crimea.

Uitati ca SUA e cea mai mare consumatoare de resurse de pe planeta noastra ,pe unde trec ei ,se alege praful de acea tara ...parerea mea e ca Ucraina o sa regrete tot ce s`a intamplat pana acum ,la fel cum il regreta majoritatea lumii pe Ceausescu :)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Prietene ,uiti ca Rusii nu sunt asa gura larga cum sunt americanii ,sa se laude cu orice tehnologie pe care au dezvolatat`o ,vorba cuiva din acest post ,rusii tac si fac ;)

Daca ai fi citit putina istorie la viata ta ai fi aflat ca rusii (cu "r" mic), sunt propagandisti de profesie. Doar daca miroseau o noua inventie s-ar fi laudat cu ea. Hai sa invatam sa scriem semi-corect macar si dupa aia sa ne dam cu parerea in privinta istoriei. "Prietene".

Sunt curios, in afara de betivanii de 80 de ani, oamenii cu 4 clase si fostii informatori la securitate, cine crezi tu ca il regreta pe Ceausescu, copilas?

Edited by numeroz
Link to comment
Share on other sites

Daca ai fi citit putina istorie la viata ta ai fi aflat ca rusii (cu "r" mic), sunt propagandisti de profesie. Doar daca miroseau o noua inventie s-ar fi laudat cu ea. Hai sa invatam sa scriem semi-corect macar si dupa aia sa ne dam cu parerea in privinta istoriei. "Prietene".

Mama mama ,ce am putut sa fac ,am scris un cuvant cu litera mare ,vaiiiiiiiiiiiiiiiiii,unde era baiatul ala invatat ,cunoscator de limba romana si de istorie :)))):))) daca stau sa iti caut prin posturi sigur gasesc ceva gresit ... In fine, aici nu era vorba despre greseli gramaticale sau alte prostii ,aici de vorba despre razboi ,istorie ,capitol unde esti depasit pustiulica ;)

Link to comment
Share on other sites

In primul rand tu pui sute de virgule gresit de fiecare data. Absolut de fiecare data. De restul greselilor nu are rost sa ma mai iau si sa te invat eu istorie acum nu are rost. Mai bine te las sa fii habarnist, incult si sluga la stapan. In fine. Degeaba ii explici unui tarus ca e tarus, cand e prea tarus ca sa realizeze cat e de tarus.

Link to comment
Share on other sites

@numeroz Aloooooo domnu`de oras,cizelat,emancipat si doctorand in lb. Romana, iarta-mi indrazneala de a iti aduce aminte ca trebuie sa ramai on topic si sa ataci opinia persoanei, nu persoana. Din fericire toti suntem diferiti.

Vai. Din strafundul carei gauri anale ai scos duma asta? De ce sa depui efortul de a ataca opinia persoanei, cand persoana respectiva e clar retardata, agramata si inculta? Futu-va in gura de terminati, credeti ca daca nu mai sunt owner pe forum nu pot sa-mi bag pula in gura voastra cand o luati pe aratura?

Link to comment
Share on other sites

In primul rand tu pui sute de virgule gresit de fiecare data. Absolut de fiecare data. De restul greselilor nu are rost sa ma mai iau si sa te invat eu istorie acum nu are rost. Mai bine te las sa fii habarnist, incult si sluga la stapan. In fine. Degeaba ii explici unui tarus ca e tarus, cand e prea tarus ca sa realizeze cat e de tarus.

Observ ca iti place sa comentezi aiurea,dar fix aiurea . Iti dau un sfat ,cauta`ti de treaba in alta parte ,ca mai mult de 2,3 luni nu cred ca o sa stai pe forumul asta ,la cat de cunoscator esti in toate domeniile... si gata cu comenturile OFF topic ! :)

Link to comment
Share on other sites

Observ ca iti place sa comentezi aiurea,dar fix aiurea . Iti dau un sfat ,cauta`ti de treaba in alta parte ,ca mai mult de 2,3 luni nu cred ca o sa stai pe forumul asta ,la cat de cunoscator esti in toate domeniile si gata cu comenturile OFF topic ! :)

Ma pis pe tine.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...