Jump to content
Silviu

Romanii ar putea fi urmariti pe strada de camere video chinezesti. Ce presupune pro..

Recommended Posts

Romania ar putea fi supravegheata de un sistem de monitorizare adus din China, sistem care va contine si un program de recunoastere faciala, asa cum vedem prin filme.

Play video

Vice-premierul Liviu Dragnea se afla in China, unde a discutat cu giganti in domeniu despre implementarea unui proiect-pilot intr-un oras din Romania.

Se pune insa intrebarea daca acest sistem nu incalca dreptul la intimitate al cetatenilor filmati pe strada cu camere inteligente.

Daca fotografia unei persoane a fost deja introdusa in baza de date, este o chestiune de minute pana cand dispecerul unui asemenea sistem de recunoastere faciala poate sa o depisteze in trafic prin intermediul camerelor de supraveghere, folosind bineinteles tehnologia de ultima ora.

Sistemul poate recunoaste fetele trecatorilor si poate accesa baza de date cu criminali cunoscuti. Poate preveni astfel o crima inainte sa se intample.

Inca din 2013, chinezii ii prezentau premierului roman, aflat in vizita oficiala in China, sistemul de supraveghere, iar Victor Ponta se arata interesat.

"As vrea sa implementez un asemenea sistem in Romania, dar mai inainte trebuie sa intreb presa daca e de acord si sa ii conving ca Guvernul va supraveghea totul", spunea Ponta, in 2013.

Acum vicepremierul Liviu Dragnea se afla in China si a discutat despre instalarea acestui sistem cu cele doua mari companii de telecomunicatii chineze.

"Am propus sa identifice un oras unde sa dezvolte un proiect-pilot pentru un sistem de supraveghere pentru siguranta cetateanului", a spus Dragnea.

Ce nu stie vicepremierul este ca ZTE e pe cale sa instaleze un astfel de sistem intr-un oras din sudul Romaniei, proiect tinut deocamdata secret.

"42 de camere sunt aduse pentru acel oras - camere de luat vederi, exista un software cu sistem de recunoastere achipului si un centru de virtualizare a imaginii si un centru de stocare si un dispecerat de interventie care notifica politia locala sau alte unitati", a spus Lorian Vintila, directorul ZTE Romania.

Pretul unei astfel de camere de supraveghere ajunge la 500 de euro.

Acum, atat ZTE, cat si Huawei, vor instala sisteme de supraveghere intr-un alt oras din Romania, pe care il vor stabili dupa discutii si cu premierul.

"Ne referim la un pilot de monitorizare video si supraveghere. Softul care sa poata faca monitorizarea poate sa aiba aplicatie de tip plate recognition, sa ai identificarea numerelor de inmatriculare a automobilelor, daca se intampla infractiuni sau trebuie aplicate amenzi. Pot sa aiba diverse softuri care sa faca recunoastere de permietru, inclusiv de face recognition", a spus Vlad Doicaru, directorul Huawei Romania.

Monitorizarea traficului face parte dintr-un memorandum mai amplu semnat de guvern cu Huawei in noiembrie, care mai prevede realizarea unei infrastructuri nationale de informatii si comunicatii. Documentul a fost criticat de presedinte.

"Securitatea nationala nu se da pe mana unor firme IT straine, indiferent cat de prieteni am fi cu o tara sau cu alta", a spus Basescu.

Huawei spune ca a instalat deja un sistem de monitorizare a traficului in Chisinau, in timp ce ZTE a montat 20.000 de camere de supraveghere pentru primaria din Marsilia, dar si sisteme similare in Londra sau Moscova.

Sursa: Stiri de ultima ora, stiri online | Stirileprotv.ro

Link to comment
Share on other sites

Pai si in Mare Britanie e la fel.. de ce nu ?

Prea multi drogati si incidente cu oameni care se rezbuna in stil mafiot.. daca ma filmeaza ca merg pe strada nu vad un lucru rau.. ci unu bun.. creste securitatea pe domeniu public.

Link to comment
Share on other sites

@Gotyc : in uk este ZTE sau Huawei ?Ma indoiesc ca englezii s-ar lasat supravegheati de chinezi ?

Basescu are dreptate, cum sa ti lasi siguranta tarii in mainile altor popoare ?

Ei nu vor sa vanda doar sistemul ci sa fie si in grija lor ;)

Pacat ca nu suntem in stare sa facem ceva al nostru, UTI e doar bun cand vine vorba de contracte in defavoarea statului si alte porcarii de genu` .

Link to comment
Share on other sites

Romania are probleme mai grave decat lipsa de imagini cu vecina si frecventa cu care se pisa cainii pe strazi chiar daca nu o vedeti asa, ea este o tara destul de linistita in materie de criminalitate, motiv pentru care politistii au nevoie doar de antrenament cu shaorma sa blocheze usile masinilor pe care le opresc.

Sunt proiecte care ar schimba complet fata tarii insa sunt inlocuite cu prostii dinastea si sa nu va aud de cazuri izolate in care domnu' X a furat geanta doamnei Y si daca un politist ar fi alertat instant, ridicatul de pe scaun i-ar consuma 75% din energie .

E exact scenariul in care imi ia casa foc dar sunt ingrijorat de zgarietura de pe perete .

Link to comment
Share on other sites

Acum 80% din productia mondiala de electronice (componente moderne) este in Asia.Cu exceptia unui numar foarte redus de firme care au propiile fab-uri, restul contracteaza productia cu TMSC, si inca vreo 2 care au fab facility de capacitate, penttru productia de masa. Uitati-va:

List of semiconductor fabrication plants - Wikipedia, the free encyclopedia

TSMC - Wikipedia, the free encyclopedia

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited

Link to comment
Share on other sites

Mie mi se pare o prostie ce face guvernul acum .

Oricum chinezii sunt suspectati de spionaj de catre USA asa ca mna ce sa-i ceri lu' Naumovici Ponta si lu' Dragnea ...

Ei oricum incearca acum ca toate comunicatiile ale institutiilor statului sa le treaca prin Huawei ...

S.T.S-u nici nu e bagat in seama la treaba asta ...

Link to comment
Share on other sites

Exista deja in magazine camere care inregistreaza cum cumpara, de ce cumpara, de fapt ce gandesc cumparatorii, si asta pentru a ajuta profitul firmelor. Poate China vrea sa studieze piata din Romania si sa investeasca in Romania. Se pot face f multe cu camerele astea.

Daca va ajunge si Romania ca Anglia, se va monitoriza orice actiune a cetateanului (se stie asta), dar se vor da de-asemenea amenzi pentru ca ai mancat seminte si nu le-ai pus in cos, ca ai aruncat un ambalaj pe jos si nu in cos, etc etc. si asta cu gandul sa stoarca cetatenii de mai multi bani si sa imbogateasca contul bancar al oraselor. Totul e gandit pentru bani si control, parerea mea si banul e primul lucru la care ma uit si cine isi da libertatea asa de usor din motive de securitate, isi merita libertatea pierduta.

Link to comment
Share on other sites

Nu este de mirare, oricum o sa vanda baieti tara la Chineji. Nu mai e atat de mult pana la prezidentiale si oricum noi suntem oameni de rand, parerea si ofurile noastre nu se pun, pana nu facem revolutie nu o sa se schimbe nimic.. pacat de tineret. Dar cum zicea o melodie "Tineri nu stiu ce e aia revolutie, mai nou daca taci e evolutie".

Link to comment
Share on other sites

NSA de Romania :))

Eu zic ca e o idee foarte buna, probabil o sa reduca jafurile, etc,etc.

Mai ramane sa faca un program sa detecteze cand va avea loc o crima si deja se poate filma Person of Interest in Romania =)

Edited by Byte-ul
Link to comment
Share on other sites

@Gotyc : in uk este ZTE sau Huawei ?Ma indoiesc ca englezii s-ar lasat supravegheati de chinezi ?

Basescu are dreptate, cum sa ti lasi siguranta tarii in mainile altor popoare ?

Ei nu vor sa vanda doar sistemul ci sa fie si in grija lor ;)

Pacat ca nu suntem in stare sa facem ceva al nostru, UTI e doar bun cand vine vorba de contracte in defavoarea statului si alte porcarii de genu` .

nu vreau sa fiu off topic,dar pe basescu il tin serviciile secrete in functie,nu avea el capacitatea asta de gandire ca sa spuna asa ceva.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...