Jump to content
tukulie

windowsu(browserele) se misca greu dupa instalare pe curat

Recommended Posts

va salut! am si eu o problema cu sistemul meu. un intel de 3000ghz lga775, placa video agp 256 nvidia fx5500 si 2gb ram ddr400 2x1gb. internet am de la romtelecom.

problema tind sa cred ca este una de software, caci hardware nu ar avea de ce.. in toamna l-am lasat de-o parte pt laptop, iar acum am trecut din nou la el (laptopului i s-a suparat cipul video).

bun. s-o luam cu inceputul:

in toamna pc`ul avea foarte multe programe instalate, update`uri la zi. etc etc.. windows xp. NU FACEA NICI O FIGURA, cu exceptia ca stateam 5 minute pana pornea imaginea cu desktopul

acum o saptamana l-am aprins din nou, dupa o pauza de 3-4 luni si... paginile abia se incarca, stau cu apoximatie 1minut pana ce s-a incarcat pe deplin (asta in mozilla). in chrome si IE se incarca bine paginile, insa youtube se misca in reluare. in mozila youtube merge bine, culmea (exceptie 1minut pana se incarca bine. buffler "zboara")

am instalat pana acum 3 versiuni diferite de windows xp, si sp3 si sp2. toate isi fac update, toate sunt "neumblate", unul chiar este un home edition original de la un vecin. cu toate aceeai poveste..

flash player, drivere, updateuri, toate la zi, numai pc nu e :sparge:

va rog sa ma ajutati cu necazu asta.

va multumesc ca ati stat sa cititi atat

Link to comment
Share on other sites

Verfica temperaturile, daca depasesc de 60 grade (depinde de cpu) curata-l. Verifica si ramii cu memtest, verifica si HDD-ul de baduri cu HDTune sau cu alte programe, verifica si la sursa sa vezi daca iti da voltaje corecte, verifica-l pe tot...

Din ce spui tu acolo problema ar fi la rami de-ti porneste-n 5 minute pc-ul, posibil si HDD-ul, repet, verifica tot.

Link to comment
Share on other sites

tin sa specific ca nu mai am "chiriasi". am formatat absolult tot hardu si repartitionat. am incercat si un alt hard, unu testat la fel ca si cel ce il am in sistem. ambele fara baduri. schimbat placi de retea 3, din care doua noi noute. aceeasi poveste.

problema cu incarcatul greu era in timpu cand avea un OS vechi de 1 an si ceva, aproape doi. acum porneste in mai putin de 1 min, prin my computer merge impecabil, nu se blocheaza sau alte probleme..

insa in momentul cand ii pornesc un browser abia se incarca paginile.pana mi se incarca google, ii ia un minut.. pe chrome merge o idee mai bine, insa viddeourile dupa YT se blocheza, sacadeaza..

am mai auzit de placa aceea video ca e vai mortii ei, am dat-o jos si acum merge dupa cea onbord.

de curatat si schimbat pasta i-am facut-o acum o luna (a fost primu lucru cand am vazut ca se misca asa). pasta e din aceea argintie.temp sunt la cpu de 65-67 celsius. mai sus nu urca.

ce am observat este ca in momentul cand pornesc un browser, fie el si IE, imi duce cpu in 100% si sta asa pana se incarca pagina. dupa scade la 10% si oscileaza intre 10 si 30%..

Link to comment
Share on other sites

am schimbat hardu si pus windows pe curat si aceeasi poveste. am testat si ramii cu memtest, au iesit ok.

este ultima versine de flash player. in mozilla chiar daca se incarca 2minute pagina, odata incarcata se misca foarte bine YT, in schimb in chrome, se incarca mai repede putin dar YT e sacadat.

Link to comment
Share on other sites

am schimbat hardu si pus windows pe curat si aceeasi poveste. am testat si ramii cu memtest, au iesit ok.

este ultima versine de flash player. in mozilla chiar daca se incarca 2minute pagina, odata incarcata se misca foarte bine YT, in schimb in chrome, se incarca mai repede putin dar YT e sacadat.

Calculatorul tau este depasit,suntem in anul 2014,pana si telefonul meu are mai mult ram.Incearca sa-ti instalezi o distributie de linux mai lightweight (Lubuntu,Xubuntu,DSL,CrunchBag,Puppy Linux).Tind sa cred ca ai un HDD antic (prin antic ma refer la viteze r/w scazute).Gandeste-te ca Chrome-ul mananca cel putin 500-600 de MB cu 10 tab-uri deschise + 300-400 cat iti mai consuma XP-ul.

L.E.: Am un Sempron 145 cu 4GB DDR3 si un SSD si se misca ireprosabil pe un Windows 7 Ultimate, tu de ce nu ai incerca sa te "debarasezi" de Windows XP (nici Microsoft nu mai ofera suport pentru el).Pune Linux ca sa te convingi ca nu e o problema hardware ci software.

Edited by 1337
Link to comment
Share on other sites

hdd este un wd de 500gb de 7200rpm sata 2.. unu de 10000rpm nu am sa iau.

altii cu amd semptron de 1800 si ddr1 de 512mb au spart siteuri mari..acum in 2014.. nu cred ca-s asa depasit.

nu pun linux,caci ma complic cu el.. de asemenea nu trec nici la w7 sau 8 pt ca vor cei de la microssoft.

tot ce vreau sa stiu este de ce nu imi incarca paginile repede.. plus de asta, nu e ceva de hardware, parerea mea

Edited by tukulie
Link to comment
Share on other sites

S-ar putea sa ai vre-o problema cu procesorul , sau s-ar putea sa fie vina sistemului de operare.. (windows XP este un cacat de OS .. asta e parerea mea desigur ) chiar daca nu vrei sa treci la windows 7 , 8 fa un test poate o sa iti mearga mai bine pe windows 7 :) Bafta!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...