Jump to content
Sithalkes

China renunta oficial la serverele IBM, HP si Oracle

Recommended Posts

China inlocuieste serverele importate cu un brand fabricat local si testat cu succes de o banca de stat, parte a unei campanii a autoritatilor de la Beijing pentru cresterea securitatii informatice, scrie presa chineza, citata de Bloomberg.

Sistemul Tiansuo K1 al Inspur Group a inlocuit "in numar mare" servere importate, dupa testarea acestuia la o filiala din Xinjiang a China Construction Bank, a declarat seful de design al sistemului, Wang Endong, citat de publicatia oficiala a Partidului Comunist Chinez.

Sucursala bancii a inceput sa testeze serverele in august 2010, iar din 2011 acestea sunt folosite pentru toate afacerile, inlocuind produsele IBM, a afirmat unul dintre sefii departamentului IT al China Construction Bank.

ibm-servers.jpg

Tot mai multe sectoare ale economiei vor incepe sa utilizeze Tiansuo K1, inclusiv electricitate, petrol si agricultura, scrie publicatia chineza.

Guvernul de la Beijing analizeaza daca dependenta sistemului bancar de serverele IBM compromite securitatea financiara a tarii, in timp ce agentii guvernamentale si o banca testeaza inlocuirea cu sisteme ale Inspur, a scris in mai Bloomberg, citand surse apropiate situatiei.

Sursa: China renunta oficial la serverele IBM, HP si Oracle | Hit.ro

Edited by Usr6
lenea asta...
Link to comment
Share on other sites

Mereu am impresia ca astia se pregatesc de razboi sau ceva ...

Nu mai folosesc Windows, renunta la serverele IBM,HP si Oracle, echipamentele CISCO au backdoor-uri in ele, nu se pregatesc de razboi, probabil si-au dat seama ca leak-urile au loc din cauza lor, sunt masuri anti-spionaj,

Link to comment
Share on other sites

Se pun chinezii sa faca servere concurente la IBM, HP etc? La ce pret?:)

Nu fac concurenta, doar ca isi fac singuri propria paine.. productie proprie & shit asa nu mai sunt dependenti de altii pentru securitate si etc.. ei vor sa construiasca de mult o tara sin dependencies :) bravo lor

Link to comment
Share on other sites

Deci iti dai seama cat pierd din cauza americanilor.

Iti dai seama cat ii costa pe americani toata treaba asta, actionarii IBM au dat in judecata board-ul pentru faza cu spionaj pentru ca pierd miliarde, so, cine are de pierdut mai mult, chinezii sau firmele americane?

Link to comment
Share on other sites

Americanii pierd din castigul rezultat din spionaj.

Daca hotul pierde din ce a furat atunci, care este pierderea? Ma intelegi?

// Si vorba lui io.kent! ^^

Gandesti gresit, aici e vorba de firmele americane, cele care fac routere, etc. Daca China nu mai cumpara, tari din Europa nu mai cumpera, intra in faliment, firme mari gen HP, IBM.

Link to comment
Share on other sites

Esti dificil de urmarit, nu inteleg unde bati, unii comentati doar ca fie +1 la numar.

Politicienii sunt actionari la firme. Firmele au politicieni printre actionari. Rezulta trafic intens de influenta, fonduri si informatii care se rasfrang asupra profitului firmelor. "All connected". Daca faci un mic efort poti gasi si alte legaturi. Incearca sa dezvolti ideea!

//Na! Ai facut sa fie +2. Esti multumit?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...