Jump to content
Matt

Sefa DIICOT saltata.

Recommended Posts

Sectia de procurori a CSM s-a reunit, joi seara, pentru a discuta solicitarea DNA de retinere si arestare a Alinei Bica si au incuviintat retinerea si arestarea la domiciliu.

Bica va fi prezentata la instanta suprema pentru luarea masurii preventive.

In acelasi dosar, procurorii anticoruptie au pus in miscare actiunea penala si i-au retinut pentru 24 de ore pe Lacramioara Alexandru si pe Dragos Bogdan.

Cei trei sunt acuzati de abuz in serviciu, dupa ce Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP din care au facut parte a acordat o despagubire pentru un teren supraevaluat din Capitala.

Pe 15 octombrie 2014, Directia Nationala Anticoruptie s-a sesizat din oficiu cu privire la savarsirea unor infractiuni de coruptie, in legatura cu reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren agricol, in suprafata de 13,0535 ha, situat in Bucuresti, zona Plumbuita, sector 2.

Potrivit procurorilor, la data de 15 martie 2011, Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, din care faceau parte Alina Bica, Lacarmioara Alexandru si Dragos Bogdan, a aprobat raportul de evaluare a terenului de 13 ha din Capitala cu incalcarea prevederilor art. 16 alin. 7 din Legea nr. 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei.

Astfel, membrii comisiei, luand la cunostinta de concluziile raportului de evaluare a terenului, nu au constatat ca expertul evaluator a supraevaluat terenul respectiv, de la 113.954.741 lei (valoare reala) la 377.282.300 lei (valoarea unui teren asemanator situat intr-o zona centrala a Capitalei).

Acestia ar fi fost constienti insa ca terenul era supraevaluat, aspect ce reiese si din faptul ca, anterior, in sedinta din 24 februarie 2011, cand dosarul respectiv mai fusese analizat, s-a dispus amanarea luarii unei decizii pentru urmatoarea sedinta, fiind solicitata participarea evaluatorului si intocmirea unui scurt istoric al dosarului, mai noteaza anchetatorii.

Dupa emiterea deciziei de despagubire, la data de 15 martie 2011, oamenii de afaceri, beneficiari ai drepturilor litigioase asupra terenului din anul 2010, au obtinut titluri de conversie in actiuni la Fondul Proprietatea, listat la bursa din data 25 ianuarie 2010, in cuantum de 377.282.300 lei, echivalentul a 89.426.189 euro (755/metru patrat).

Prin indeplinirea in mod necorespunzator a atributiilor de serviciu, de catre membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, a fost produs statului roman un prejudiciu in valoare de 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro), reprezentand supraevaluarea, concomitent cu obtinerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase, mai spun procurorii.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca cel despagubit pentru acest teren ar fi Gheorghe Stelian, un apropiat al lui Dorin Cocos. Stelian a fost de asemenea adus la DNA pentru a fi dat.

Bica a fost recent in atentia publica, inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale, dupa ce a aparut intr-o serie de fotografii alaturi de Elena Udrea, la Paris. Fotografiile respective au aparut, timp de cateva ore, pe un site, unde nu au mai putut fi apoi accesate.

Alina Bica este sefa DIICOT din mai 2013, fiind numita la propunerea ministrului interimar al Justitiei de atunci, premierul Victor Ponta.

In septembrie 2012, numele ei era vehiculat pentru functia de procuror general. Tot atunci, in presa a fost publicata o convorbire telefonica interceptata pe care aceasta ar fi avut-o cu fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, discutie in care Bica se interesa de functia pe care urma sa o ocupe la ANAF o cunostinta a ei.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...