Jump to content
D4Rk M3sSIah

Microsoft oferã 44.6 miliarde de dolari pentru Yahoo

Recommended Posts

În timp ce toatã lumea se plânge de vremurile care ne aºteaptã, bursele picã peste tot, cursul de schimb a luat-o razna iar aºa-ziºii analiºti se întrec în previziuni eronate, Microsoft îºi vede de treabã. Aºadar, în aceastã frumoasã zi de vineri s-au gândit sã iasã la cumpãrãturi. Oferta lor: 44.6 miliarde de dolari pentru Yahoo. Interesul celor de la Microsoft vizeazã piaþa de publicitate online de la care se aºteaptã o creºtere semnificativã în urmãtorii trei ani, de la 40 la 80 de miliarde de dolari. Pânã în acest moment cei de la Yahoo nu au fãcut niciun fel de comentarii pe marginea ofertei lansate de Microsoft. Comunicatul de presã poate fi citit aici.

"We have great respect for Yahoo!, and together we can offer an increasingly exciting set of solutions for consumers, publishers and advertisers while becoming better positioned to compete in the online services market,” a declarat Steve Ballmer, chief executive officer - Microsoft. “We believe our combination will deliver superior value to our respective shareholders and better choice and innovation to our customers and industry partners.”

“Our lives, our businesses, and even our society have been progressively transformed by the Web, and Yahoo! has played a pioneering role by building compelling, high-scale services and infrastructure,” a declarat Ray Ozzie, chief software architect la Microsoft. “The combination of these two great teams would enable us to jointly deliver a broad range of new experiences to our customers that neither of us would have achieved on our own

Sursa: www.level.ro

Link to comment
Share on other sites

Yahoo va lua in considerare o alianta cu Google, cu scopul de a refuza oferta de preluare inaintata de Microsoft, a declarat o sursa apropiata strategiei companiei de servicii pe Internet.

Managementul Yahoo ia in considerare reluarea discutiilor pe care le-a avut cu Google in urma cu cateva luni, fiind o alternativa pentru oferta de preluare inaintata de Microsoft, care evalua compania la 44,6 miliarde de dolari.



Cel mai mare producator mondial de software a avansat, saptamana trecuta, o oferta de preluare in valoare de 31 de dolari pe o actiune Yahoo, dar compania de servicii pe Internet considera ca aceasta subevalueaza firma, au afirmat doua surse apropiate situatiei.

Potrivit analistilor, exista mai multe companii, in afara de Google, care ar putea sa avanseze o oferta concurenta celei Microsoft.
Directorul general al Google, Eric Schmidt, l-a sunat pe seful Yahoo, Jerry Yang, pentru a-i oferi sprijinul sau in incercarea de a invinge oferta Microsoft, potrivit unui articol din Wall Street Journal.

Purtatorii de cuvant ai Yahoo si Google au refuzat sa comenteze.
Eforturile Yahoo de a gasi o companie care sa inainteze o oferta concurenta ar putea fi doar o masura pentru a face presiuni asupra Microsoft de a majora valoarea propunerii.

Google a acuzat Microsoft ca vrea sa isi extinda pozitia de monopol pe care o ocupa pe piata de software catre domeniul Internetului.
Reprezentantii Microsoft au ripostat, argumentand ca o fuziune cu Yahoo va crea "un concurent convingator pe piata cautarii pe internet si publicitatii online", al carei lider este Google.

Google detine 75% din piata mondiala a cautarilor pe internet, in timp ce Yahoo si Microsoft detin impreuna aproximativ 20%.
Google crede ca Microsoft foloseste aceeasi strategie ca cea implementata in anii 1990, pentru a determina utilizatorii Windows de a trece de la Netscape Communications la Internet Explorer, potrivit unei surse apropiata companiei.

Sursa: Reuters

ceva mai nou..:)

Link to comment
Share on other sites

poti sa zice orice vrei tu....totul se rezuma in final la $$ si ei vor face cum vor crede ca vor iesi in profit...noi vorbim fara rost aici....oricum parerile conteaza aici ,nu si pentru ei,pentru ca nu se va uita cineva care are la mana 45 miliarde la niste persoane care abia au 1000-2000$ pe luna.,..:D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...