Jump to content
StarLord

Schimbare de cariera din finante in IT

Recommended Posts

Recent m-am intors din Anglia dupa ce am urmat o facultate in domeniul economic si dupa ce crezusem ca vreau sa lucrez intr-o banca. Am lucrat intr-un mediu similar la Financial Times Mergermarket tot in Londra vreun an de zile si dupa ce m-am intors in Romania mi-am gasit un job la Stefanini ca IT helpdesk technician.

Am lucrat vreo 3 luni de zile acolo dar proiectu' nu a luat o intorsatura prea buna si am fost nevoit sa imi gasesc in alta parte.

Am fost chemat la un interviu pentru pozitia de jr. sys admin la o firma care presteaza servicii de IT pentru alte firme si dupa ce mi-au evaluat cunostintele (care nu sunt foarte vaste in domeniu) au zis ca ma iau si pe mine ca vor un om pe care sa il formeze.

Luni ar trebui sa incep treaba si vroiam parerea voastra cu privire la ce sa citesc, cum sa ma pregatesc pentru pozitia asta sa arat ca sunt interesat si vreau sa invat. Stiu ca trebuie sa invat Linux si sa imi aprofundez cunostintele in retelistica dar nu stiu care ar fi cele mai indicate carti pentru un incepator ca mine.

Link to comment
Share on other sites

In primul rand trebuie sa pornesti de la networking. Sa cunosti de la cablare, hub, conexiuni, internet protocol pana la configurarea unui server web,mail, etc.. Uite aici, au postat baietii cateva chestii interesante : https://rstforums.com/forum/95950-carti-networking-unix-security.rst . Spor [ Si incepe cu http://iit.qau.edu.pk/books/Data%20Communications%20and%20Networking%20By%20Behrouz%20A.Forouzan.pdf , apoi poti sa testezi diferite distributii, incearca cu : Debian, Slackware, Arch etc..

Link to comment
Share on other sites

Cat noroc sa ai @StarLord. Eu am fost la cateva interviuri si dupa sustinere ma visam noaptea cum o fi de fain :))), dar pana la urma am ajuns sa lucrez (de musai) la o firma ce deasambleaza si asambleaza telefoane :)), plantator. E aiurea rau cand zice ca: "Te sunam noi". Inteleg si intelegeam ca se face competitivitate intre aplicanti, dar eu preferam sa mi se zica ca nu sunt compatibil, ca mai am de invatat, sau pula mea ... Sunt arogante multe firme in ziua de azi pe bransa asta, da' e ok. Bafta si invata networking, incepe cu OSI Models ca sa intelegi cat de cat.

Link to comment
Share on other sites

Multumesc pentru sfaturi @Aripipevant si eu cred ca am avut noroc. Ce mi-a parut rau e ca am cerut prea putin cand a venit vorba de salariu. Doar ca eu m-am gandit ca neavand multe cunostinte in domeniu erau sanse sa imi iau reject daca ceream mai mult.

Multa bafta si tie, sunt convins ca n-o sa ramai pe plantatie mult timp daca ii dai blana in continuare cu aplicatiile.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...