Jump to content
z4rk

Consum ram telefon

Recommended Posts

Am luat si eu un S3 Mini I8200. Telefonul se misca bine pentru ce am eu nevoie (net, muzica, o poza-doua uneori). Treaba e ca consumul de ram mi se pare exagerat, adica imi arata in jur de 75-81%, asta in cazul in care am 3-4 aplicatii deschise (facebook + messenger, mail, youtube si cam atat). E normal sa imi consume 75% din ram, avand in vedere ca telefonul are 1gb ?

Link to comment
Share on other sites

Pare totusi exagerat dar nu imposibil .Sa stii ca nu numai aplicatiile deschise iti consuma . Spui ca doar facebook,mail si youtube ,dar astea sunt programe ce merg neaparat cu conexiune la net , normal ca iti consuma mai multi rami din moment ce trebuie sa ai conexiunea pornita .Altceva,acest telefon are si dotari bunicele (NovaThor,cortex-A9,mali-400) pai astea iti mananca bine din memoria Ram chiar de tu nu vezi .Nu e ca la un telefon tot cu 1gb de ram dar care nu are asa multe dotari. Sterge si cookie-urile din browser,asta daca il folosesti

Edited by buta_vivisor
Link to comment
Share on other sites

1GB ram e destul de putin pentru android.

Androidul isi face singur managementul resurselor. Tine de multe ori aplicatii in cache si face tot felul de optimizari. Cand nu mai ai memorie, sistemul de operare inchide automat din aplicatiile vechi si din din cele pe care nu le folosesti in mod curent pentru a elibera memoria necesara operatiei curente.

Eu am de exemplu acum din 3GB RAM: 1.9GB used si 0.9GB free iar telefonul de misca fara pic de lag.

Cred ca e necesar un minim de 2GB RAM pentru ca Androidul sa se miste decent odata ce ai instalat mai multe aplicatii pe el.

Aplicatiile de filesharing si cele sociale, de cele mai multe ori, au servicii(procese in background) care ruleaza non-stop si consuma memorie. Cu toate astea, sunt necesare pentru a putea primi notificari, pentru a face sincronizare si asa mai departe.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

La Setari -> Optiuni Dezvoltator ar trebui sa ai, la sfarsit, o optiune "Nu se pastreaza activ". Daca o activezi, iti inchide aplicatiile in momentul cand iesi din ele si atunci ar trebui sa se mai goleasca din RAM in mod automat, dar deh, nu mai primesti notificari cand isi schimba gagica statusul la FB! :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...