Jump to content
franxu

Ce limbaj de programare recomandati?

Recommended Posts

@AdIntended you made my day, why js?

Eu unul zic C#

Java, un limbaj de programare orientat pe obiect, puternic tipizat, este printre cele mai solicitate limbaje in cerintele job-urilor din Romania, dar si din Europa. Limbajul imprumuta o mare parte din sintaxa de la C si C++, dar are un model al obiectelor mai simplu. Cele mai multe aplicatii distribuite sunt scrise in Java, fiind utilizat si pe dispozitive mobile gen telefon, agenda electronica, palmtop. In urma clasificarilor realizate, Java isi mentine primul loc in topul celor mai utilizate limbaje de programare, la fel cum se intampla si acum 5 ani. Job-urile care cer cunoasterea limbajului de programare Java sunt printre cele mai ofertante, atat din punct de vedere al numarului de locuri de munca disponibile, dar si al pachetului salarial oferit.

C, un limbaj de programare standardizat, compilat, de nivel mediu, este apreciat pentru eficienta codului obiect pe care il poate genera si pentru portabilitatea sa. Sintaxa limbajului C sta la baza multor limbaje de programare populare, precum: C++, Java, JavaScript, C#. Ca si in cazul limbajului Java, acesta se situeaza pe locul doi, la fel ca in 2006.

C++ este un limbaj de programare general, un limbaj multi-paradigma, cu verificare statica a tipului variabilelor, care suporta programare procedurala, abstractizare a datelor si programare orientata pe obiective. A devenit un limbaj foarte popular in anii '90, ramanand la fel pana in prezent, conform statisticilor.

C# este un limbaj de programare orientat pe obiect, derivat din C++. Avantajele sale sunt: dezvoltarea rapida de aplicatii, functionare inter-platforme, acces la resursele caracteristice platformei si suport pentru platformele COM si .Net. Acest limbaj se bucura de o popularitate ridicata datorita simplificarii scrierii de programe, fiind o cerinta obligatorie cunoasterea sa pentru numeroase job-uri disponibile pe piata muncii in acest moment.

Objective C este o extensie a limbajului de programare C, utilizat pentru dezvoltarea aplicatiilor pentru Apple OS X si iOS. Piata muncii din Romania tine pasul cu evolutia tehnologiei, existand job-uri ofertante pentru programatori si specialisti care sa dezvolte tehnologii pentru iPhone si iPad.

Visual Basic este un alt limbaj de programare prezent in cerintele job-urilor, fiind axat pe componenta de interfata a programului, programatorul realizand cu usurinta interfete standardizate de tip Windows, fara a fi necesara scrierea unui cod. Poate fi utilizat la crearea de programe simple, educationale, dar si la crearea de aplicatii complexe, precum diverse jocuri.

Python este un limbaj de programare dinamic multi-paradigma, folosit de companii precum Google si Yahoo. Este un limbaj popular datorita faptului ca permite crearea rapida a aplicatiilor care nu cer viteze inalte de procesare a datelor, dar si pentru ca este utilizat ca limbaj de criptare folosit in cadrul aplicatiilor scrise in alte limbaje.

Folosit pentru o gama larga de aplicatii precum administrarea de sisteme, dezvoltarea web, aplicatii de retea, interfete grafice, Perl este un limbaj de programare general, ale carui caracteristici sunt: simplitatea utilizarii, suportul pentru programarea procedurala si obiectuala, precum si suportul integrat pentru procesarea de text.

More read: here

popularitatea_limbajelor_de_programare.jpg

On:// Nimeni nu zice nimic de ASM?

Edited by Aerosol
Link to comment
Share on other sites

@AdIntended you made my day, why js?

Eu unul zic C#

popularitatea_limbajelor_de_programare.jpg

PHP este degeaba, vezi PHP: a fractal of bad*design / fuzzy notepad

Mereu trebuie sa incurce oamenii programarea cu web developmentu'...

Web dev: php, js, html5,css,etc. Sunt si vor ramane baza.

Programarea "clasica": C++ ,C#, Java, Python. Eventual un haskell daca vrei sa incerci ceva experimental.

C >= C++. Daca incluzi Java si Python, pune si Perl (error: write only language) si Ruby in discutie.

Ontopic: Lisp.

Link to comment
Share on other sites

Incepe cu ce limbaj iti face placere, logica e aceeasi peste tot.

...totusi poate nu cu javascript, acolo se schimba putin filmul

@pr00f esti prea dur, PHP are avantajele lui ^_^

Inafara de deploy-ul rapid (in Apache), nu are nici un avantaj. Orice se face in PHP se poate face si in Python/Perl/Ruby/C, de multe ori mult mai usor.

Link to comment
Share on other sites

frate dale draq de cerinte, javascript, chiar daca o sa te cam bage in ceata sa zic asa ca e putin "ciudatel" limbajul, dar dupa parerea mea este momentant cel mai bun limbaj de programare, de ce sa faci ceva in php care ia linie cu linie si asteapta sa termine ca sa treaca mai departe cand te poti baza pe un limbaj care trece mai departe in cod si revine cand o functie sa ceva a terminat?

Link to comment
Share on other sites

Sincer, in locul tau as incepe cu C , deoarece e parintele limbajelor de programare.Dupa ce termini cu C invata html,css si un pic de javascript ca sa poti sa ai cunostinte pe web-dev.Ultimile 3 mentionate tin mai mult de partea de frontend a unei aplicatii web dar logica si backend-ul eu ti-as recomanda sa incerci Ruby. Php e faulty by design iar MVC-ul este destul de rar chiar si acum in aplicatiile PHP.

Depinde ce vrei dar Ruby , dupa parerea mea , are aplicatie practica in mai multe ramuri ale domeniului IT .

WEB :

- Site-uri mici sau simple web app , poti folosi Sinatra ca framework pentru Ruby. Este foarte simplu si elegant ca si logica ( Sinatra: README )

- Site-uri mari ( twitter ca exemplu ) , poti folosi Rails sau asa cum mai este numit RoR ( Ruby on Rails ). Getting Started with Rails — Ruby on Rails Guides

Ambele framework-uri merg pe modelul MVC ( Model - View - Controller ). Model–view–controller - Wikipedia, the free encyclopedia

OS APPLICATIONS :

- Ca si OS applications poti folosi ruby pentru orice , incluzand aplicatii multi-threading , aplicatii de telefon si orice iti mai doresti. Pe mine ma atrage foarte mult modelul de asa zise librarii, numite Gem-uri .

- Ideea de Gem-uri este superba deoarece , si citez un prieten contributor la Ruby : " Orice vrei sa faci / implementezi , sigur este deja facut si trebuie doar sa instalezi Gem-ul necesar "

Security :

- Ca si python, perl , C , deasemenea poti folosi Ruby pentru partea de security. Sunt destule framework-uri de security facute cu Ruby , cum ar fi scannerul Web Arachni, dar si faimosul framework Metasploit.

Sper ca ti-a fost destul de clar ce am scris mai sus , iar daca ai intrebari , iti raspund cu placere.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...