Jump to content
Qubicon

Problema - Samsung GT - I9000

Recommended Posts

Buna ziua , am un Samung GT - I9000 si acum 3 zile a aparut o problema la el .

Cand doresc sa sun pe cineva , exemplu : *100# sau 222 sau un numar de Orange , imi apare urmatoarea eroare

Mobile network not available

Mentionez ca am cartela de Orange pe el .

Daca a mai patit cineva la fel ca mine sau daca stie vreo rezolvare pentru problema mea ii multumesc foarte frumos si il astept cu ceva sfaturi .

Stima si Respect !

Link to comment
Share on other sites

@Kalashnikov. - Telefonu' e resetat complet la setarile din fabrica , nu are CyanogenMod instalat .

Daca poti sa-mi oferi o solutie pentru a rezolva aceasta problema astept un PM cu un ID de contact pentru a-ti oferi mai multe detalii .

Stima si Respect !

Link to comment
Share on other sites

dixongsm si vabogsm ... "reballing, reflow, RF" ... astia sunt termenii. @Qubicon in primul rand spune daca telefonul e nou ... vechi ... istoria lui.... E FOARTE IMPORTANT

Ia de pe google play GETRIL si daca ai root poate o sa rezolvi fara interventii hardware. Getril-ul iti scrie alte RIL-uri peste cele prezente doar daca ai root facut la telefon. Daca nu fa root si vezi ce poti face. EFS-ul este o partitie minuscula care cuprinde IMEI-ul, serialul si datele despre operator sau operatori, frecvente de semnal si altele. Daca sa bulit partitia aia e cam nasol pentru ca e UNICA pentru fiecare telefon in parte. Samsung-ul (majoritatea samsung-urilor 99%) folosesc aceasta partitie spre deosebire de HTC, LG ...etc.

Daca nu ii dai de cap te pot ajuta cu un Ressurect cu RIFF-ul meu dar o sa te coste ... (branza`i pe bani) daca intelegi.

In functie de ce model de tel ai iti pot reface partitia daca e de la ea.

Acum spune si tu daca iti apare semnal FULL sau 2 liniute acolo ... daca atunci cand tragi bara aia de sus in jos iti apare numele operatorului de telefonie de la care ai cartela sau nu ... daca dai mod avion si apoi il dezactivezi functioneaza ok ... deastea ...

Salut !

Link to comment
Share on other sites

Resurrect-ul se foloseste si ajuta doar in cazul in care bootloader-ul este corupt si telefonul nu mai booteaza.. Pe romaneste, scrie doar zona de boot. Daca cineva este curios îi dau adresele exacte unde se scrie sectoarele de boot, efs, s.a.m.d.

Am intrebat daca are imei-ul corect ca sa ma conving ca efs-ul nu este alterat. EFS-ul se poate restaura fara probleme cu o gramada de tool-uri, z3x, ns-pro, chiar si cu riff-ul cu putin "efort".

Procedura este simpla, este explicata si de @Legija aici: how to write efs for i9000 with riff - GSM-Forum

Oricum, defecte de genul nu se pot rezolva pe forumuri decat, daca problema pare a fi software. In cazul de fata eu zic ca este hardware. Dar posibil sa ma insel. Un diagnostic corect se poate pune numai cu terminalul in fata si numai dupa cateva teste si masuratori dupa caietul service de la producator !!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...