Jump to content
Hoster.ro

Eeee. Jung Hoon Lee, cunoscut sub nickname-ul lokihardt,

Recommended Posts

Marile companii din IT prefera sa isi atraga hackerii de partea lor, decat sa aiba de suferit. Google nu face exceptie. Recent, gogole a organizat in Vancouver un concurs de hacking. Scopul Pwn2Own, asa cum se numeste concursul, e sa depisteze eventualele vulnerabilitati ale celor mai des folosite browsere si programe.

Evident, premiile sunt de ordinul sutelor de mii de dolari. Ultima editie a concursului care s-a incheiat zilele trecute a fost cu noroc pentru un tanar hacker. Jung Hoon Lee, cunoscut sub nickname-ul lokihardt, a plecat acasa mai bogat cu 225.000 de dolari.

Lee a castigat sfertul de milion de dolari in doar o saptamana, dupa ce a reusit sa descopere trei bug-uri care afectau browserele Chrome, Safari si viitorul defunct Internet Explorer. Bug-ul pe care l-a descoperit la Chrome a fost si cel mai valoros, aducandu-i 110.000 de dolari.

Recompensa a fost atat de mare din doua cauze: afecta o versiune beta si Lee a putut obtine accesul neautorizat intr-un sistem informatic datorita acestuia. Organizatorii au calculat ca Lee a castigat nu mai putin de 916 dolari pe secunda, pe toata durata concursului!

Un tanar a castigat 225.000 de dolari intr-o singura saptamana, spargand browsere - www.yoda.ro

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...