Jump to content
k0k0

Site de filme online (PROJECT)

Recommended Posts

salut tuturor, as dori si eu samtiu daca se merita sa investes intr-un astfel de site. un design frumos, filme la calitate 420/720p la un plan free, si 1080p la un plan platit pe zi/saptamana/luna. Vizitatori fideli nu cred ca e greu sa fac rost de ei, filme 2013/2014/2015. cam cate cuvinte ar trebuii in descriere pentru un seo corespunzator?

cam cat ar costa un script cu form securizat de plata, cu planurile free\premium si un design frumos?

Edited by k0k0
Link to comment
Share on other sites

Din cate am auzit si am vazut nu prea mai merge treaba cu site-urile de filme online datorita pirateriei...

De unde ai auzit aceste informatii? Niciodata siteurile de filme online nu au fost "legale", deci nu inteleg de ce al meu ar trebuii sa atraga atentia.

cand ai hd gratuit pe popcorntime nu se mai merita.

Am auzit de acest popcorn time, dar poti vedea filmele cu subtitrare? oricum multi romani nu au auzit de el inca...

Link to comment
Share on other sites

De unde ai auzit aceste informatii? Niciodata siteurile de filme online nu au fost "legale", deci nu inteleg de ce al meu ar trebuii sa atraga atentia.

Am auzit de acest popcorn time, dar poti vedea filmele cu subtitrare? oricum multi romani nu au auzit de el inca...

Descarca si probeaza.

Link to comment
Share on other sites

In primul rand, eu cred ca sunteti subiectivi legat de torrents/popcorntime si alte magarii. E o categorie foarte mare de oameni care nu se pricepe atat de bine. Si atunci ce face? Cauta pe google "filme gratis".

@k0k0 banuiesc ca vrei sa iti hostezi tu filmele, din moment ce ai pus problema asa. In caz ca am dreptate, atunci design-ul si scripturile sunt ultima ta problema.

Pentru a servi mai multe calitati, trebuie sa ai filmul in rezolutiile respective, doar n-o sa le recodezi pe loc.

Hai sa rotunjim un film 1080p la 8 gb, unul de 720p la 5 gb si unul de 480p la 2 gb - cam standardele scene. Asta ar insemna 15 gb per film. Fiind penibil sa-ti pierzi o mare parte din content daca iti crapa un hard, iti trebuie cel putin o copie de backup. Avem deja 30 gb per film. La numai 300 de filme, deja ai nevoie de 10 tb de stocare.

Legat de banda, la un film full HD, iti trebuie in jur de 4 mb/s, din cate observ. Asta inseamna ca in cazul ideal, la o banda gigabit, de 128 mb/s, poti servi maxim 32 de utilizatori concomitent, ceea ce mi se pare modest.

Pe deasupra, daca e vorba de romani, iti trebuie un cdn din apropiere, sa ai un peering bun.

XDWzDO7.png

Ideea e ca sunt extrem de mari costurile de servere. Am vrut sa fac si eu asta la un moment dat si nu mi-au iesit calculele sub nicio forma. In caz ca ma poate contrazice cineva, o sa-l/o ascult cu tot interesul.

Link to comment
Share on other sites

@kNigHt, eu nu voi tine filmele la mine in pc, sau pe un server propriu. Suntmo multime de siteuri ppv serioase care ofera spatiu denstocare nelimitat. Faza cu descarcatul si incarcatul filmelor nu o sa o fac eu, pun pe altii..

Edited by k0k0
Link to comment
Share on other sites

Hai sa o luam asa. Un film 720p, in functie de durata si cat de mult a fost comprimat poate incepe de la 700MB (minim). Sa presupunem ca apare un film nou pe care tu il uploadezi si in jur de 100 de persoane il urmaresc simultan. Deci 700MB * 100 = 70GB. Deci, asta este doar un film. Oricum, sa continuam. Cam ce latime de banda crezi ca iti trebuie tie si cam cata banda crezi ca iti trebuie pentru a mentine un astfel de web-site. Acum, calculeaza cam cati bani scoti tu de la 100 de persoane si cam cati bani trebuie sa bagi pentru a satisface 100 de persoane prea lenese pentru a downloada un torent.

Nu merita fratilor. Cand vine vorba de video streaming, pur si simplu nu merge sa te ocupi tu de hosting. Da, daca era un serial scurt de ~20 min, atunci poate il pacaleai cu un site extern, din care doar incorporai doar playerul site-ului extern pe site-ul tau. Gen Youtube (exemplu). Dar aici vorbim de filme si automat ore, nu minute.

Nu ma intelege gresit, nu incerc sa te descurajez, doar iti spun cruda realitate.

Link to comment
Share on other sites

Pai nu asta era ideea lui, cred, din cate am inteles el vroia sa urce filmele pe servere externe care sunt foarte multe chiar pe la rusi cateva care iti ofera serviciu gratuit. (un fel de youtube) dupa care siteul lui sa contina un array cu titlu descriere si a href=link-ul catre filmul respectiv urcat pe serverul extern. practic siteului lui nu face decat sa listeze un tabel cu filme si sa deschida in new window siteul cu filmu urcat. deci nuare nevoie nici de banda mare nici de spatiu mare de stocare. eventual sa puna si adfly sau ceva in genu la radiofly.ws/filme.php . sau chiar mai bine de atat ar putea sa faca embend in pagina lui si sa faca un script js care sa genereze continutul in functie de clicku dat de utilizator. asta ca sa nu creeze 100k de pagini

Edited by jayluc
Link to comment
Share on other sites

@jayluc Un fel de "Share" ca pe FB. Deci tu doar tii o lista cu linkuri (mirrors) unde se poate gasii filmul? Pai in cazul asta iti pot spune ca eu unul nu as fi interesat de un astfel de website. Decat sa trec prin 10 tipuri de reclame dupa care sa ajung la un host slab care se opreste la fiecare minut pentru ca nu a avut destula viteza pentru un buffer decent. Prefer sa astept cateva minute la un torent sau ceva. Asta este parerea mea.

Link to comment
Share on other sites

piata este intradevar plina de siteuri de fillme si porn si de toate tipurile, dar daca vrei sa te apuci de un proiect mai maricel, si ai si un buget de ce nu mergi pe ideea de videochat dar nu live streaming, cu filme. Gen ai mai multe scene filmate taiate etc si lasi userul sa interactioneze direct in film sa aleaga el la fiecare 5 min de exemplu cum sa continue filmu. Nu stiu daca m-am exprimat explicit dar intelegi ideea

Edited by jayluc
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...