Jump to content
Pastilatu'

Romanian Security Team? Nu va mai fi niciodata ce a fost.

Recommended Posts

Hmmm trist dar adevarat.

Bine renuntam la partea cu carderii si alti care au daunat forumului...orice gradina are si buruieniile lor. Dar mai trist devine cand gradina se umple de buruienii. Intradevar in zilele astea doar arunc o privire si gasesc maxim 1 lucru interesant. Cel putin ce-a facut Byte-ul cu proiectul "Coailii" e destul de interesant si frumos.

In rest ce vad? In partea de sus... "Staff-ul" un admin Nytro care e respectat si respectabil ... respecta ce e de respectat si este un arbitru foarte bune cand staff-ul o ia razna. Din pacate staff-ul ....nu toti dar o parte din moderatori, sunt departe de as merita rank-ul de moderatori. Am cateva nume, dar ii las in pacea lor si mentalitatea de copii la pubertate. Ideea e ca inainte era mai curat, nu se injura ca acuma la usa cortului, nu exista MODERATOR SA TE INJURE SAU ADMIN. Asta e clar, pentru ca atunci cand ai un rank cu asa putere ..bai baiatule ...te comportii ca atare, dar tipic romanesc, unii odata vazuti cu rank-ul inapoi se cred "bar0$@ni" isi iau aere de camatari =).

Bun asta a fost pe partea cu staff-ul.

Userii, sincer sunt ok unii dintre ei, alti chiar o dau in retardisme, dar nu ma pot astepta la multe de la ei.... chiar imi place sa mai citesc pe la Wireless Pentesting, pe la RST Tools, una alta..mai intru pe chat sa vad ce drame ca in telenovele se mai intampla. Mai vad un deface de la Aerosol ca ia luat lumea VIP-ul care din cate am inteles a fost o inscenare dar in fine. Mai vad cum se mai injura unii alti, recunosc la un moment dat am cazut si eu in prada acestor reactii ...care nu ar trebui sa ma reprezinte.

Avand in vedere cele spuse...stiu ca am fost cam vag...dar ideea e ca nu o sa mai fie niciodata respectul si unitatea care era odata. Din pacate si asta e foarte trist.

Pace si respect pentru Nytro pentu ca sincer cred ca el e printre putinii din staff care inca au integritate si logica.

In rest...nu stiu ma baietii , mai invatati si voi asa sa va ridicatii pe masura rank-ului. Dar cer prea multe ....

P.S : Sunt din 2006 membru ...cand era Kw3 admin, eu eram Super Moderator. Si ..nu ...nu am injurat nici un user , oricat de retardat ar fi, ba din contra i-am ajutat cand am putut, i-am indrumat sau ignorat daca am observat ca nu am cu cine . :) Just saying.

Edited by Pastilatu'
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Si nu te retragi?

Diferenta dintre tine si userii sparti de pe forum e ca ei stiu sa "sape" un domeniu, daca intelegi ce vreau sa zic :)

Logic ca nu mai e ce a fost, toti spun asta, pacat ca nimeni nu face nimic din cei care spun asta. Poate ca fiecare are scuza lui, noi (mare parte din staff, destepti sau prosti cum suntem) ducem lipsa de timp din cauza joburilor curate pe care le avem, dar what about restu?

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu cum a fost rst-ul dar problemele actuale sunt urmatoarele in opinia mea, prea mult off topic din partea userilor de 2zile, prea multe injuraturi (directe si indirecte), foarte multi sufera de +1.

Dupa parerea mea ar trebuii sa se creeze o categorie speciala pentru cersetori, care sa nu fie bagata in seama de nimeni. Si aici ma refer la cersetorii cu cont de o zi, cersetorii cu cont si reputatie dupa parerea mea putem sa ii intelegem. Poate e o urgenta, poate e vreo problema, etc.

Link to comment
Share on other sites

Inteleg perfect ce zici spiri, tuturor ne este dor de acele vremuri dar un lucru stiu sigur, acele vremuri sunt trecute. :)

Acum daca faci o greseala de exprimare esti injurat si luat la p..., daca faci o greseala la fel, mare pacat!

@Zatarra de fiecare data cand am incercat sa fac ceva si nu numai eu majoritatea a iesit fix....De ce?

Fiindca unii se cred prea buni, superiori si nu isi incap in piele de mandrii ce sunt.

Edited by Aerosol
Link to comment
Share on other sites

Si nu te retragi?

Diferenta dintre tine si userii sparti de pe forum e ca ei stiu sa "sape" un domeniu, daca intelegi ce vreau sa zic :)

Logic ca nu mai e ce a fost, toti spun asta, pacat ca nimeni nu face nimic din cei care spun asta. Poate ca fiecare are scuza lui, noi (mare parte din staff, destepti sau prosti cum suntem) ducem lipsa de timp din cauza joburilor curate pe care le avem, dar what about restu?

Nu contest asta si eu am un job si un proiect curat. Stai linistit. Inteleg ca nu au timp, deaia multi din gasca veche sau retras.

Vorbeam cu Encoded mai devreme si el e curios de feedback la aceasta postare....doarece e de aceasi parere.

Ce e de facut intrebi? Sti ce i-am zis lu Encoded? Luat de la zero. Demote la tot staff-ul 2 admini maxim. Si usor usor recreat un staff benefic si cat de cat cu un comportament. Fara ure , fara drame, fara injuraturi, fara chestii de genu: "Ba eu nu-l suport pe ala deci hai sa nu-l bagam in nici un proiect ca m-am injurat cu el" ...

In fine m-am luat si de @Nemessis sa mai dea un ban hammer sau sa faca un purge din cand in cand.

Poate ca sunt prea melancolic ...dar sincer motivele expuse mai in sus nu ...nu prea m-am mai afisat ... p'aici ...as fi vrut sa ma implic...as fi vrut sa schimb ceva...dar ...nu stiu nu prea as vedea o schimbare...si nici nu am puterea :)

Ma bucur ca ai inteles ce am vrut sa spun si sunt retras de mult =) pensionar desi am vrut de mult sa tot revin cumva...dar cum vedeam niste retardisme ...inchideam tab-ul si nu mai deschideam site-ul o luna.

Edited by Pastilatu'
Link to comment
Share on other sites

Eu inteleg perfect ce vrei sa spui, ce vreau eu sa spun ii ca puterea sta in useri, in toti, nu doar in unul sau doi. Nu zice nimeni ca Aerosol ii bun sau prost (bine.. ca toti spun ca ii prost aia e altceva), ce vreau eu sa spun ii ca daca vezi ca un om nu ii ok, da-i ignore in mintea ta si ai sa vezi ca isi va dea si el seama ca toti il ignora si ceva nu e ok la el.

Cat despre staff nou, nu te ajuta cu nimic, lucrurile nu se schimba asa usor, ci treptat, RST e o comunitate mare, buna proasta cum e ii mare si nu poti sa faci nimic ca admin sau moderator daca lumea e impotriva ta.

E adevarat unele atitudini sunt prost concepute de la bun inceput in ceea ce priveste stafful, dar fiecare a fost ales in functie de dedicatie pentru RST si in functie de ceea ce a facut.

Cu toate astea exista bisericute de oameni care se inteleg foarte bine, si s-au cunoscut prin intermediu RST. Scopul nostru e sa unim oamenii cu pasiunea asta numita Securitate, sa le oferim un loc unde sa-si spuna parerea.. restul it's up to you guys..

Link to comment
Share on other sites

Eu am tacut si am invatat, pana am inceput sa ma afirm cat de bine am putut. RSTu din 2006-2009 a fost foarte mult axat pe BlackHat acum nu iti poti permite asta, si chiar daca o faci nu o faci pe RST si nu o faci sa stie altii. . Erau alte vremuri, lumea se intalnea pe mIRC nu "stalk"-uia pe facebook.. securitatea la nivel mondial era in plina dezvoltare, acum are o oarecare maturitate..

Legat de Aerosol, Kronzy, Cemede and Co. eu pot sa tot aplic regulile de 50 de ori ca isi face alt cont instant, ba chiar mii de conturi (@Byte-ul). Se pot pun restrictii pe inregistrare si chestii de genu, dar prefer sa avem 100 de oameni noi in 2-3 sapt decat sa banez 2-3.

Link to comment
Share on other sites

Calm your tits @1337 Tare rau printscreen-ul ...chiar ca nostalgia.... si acuma spune tu ... nu am dreptate? :)

Sunt ambele de pe waybackmachine, ca altfel nu le-am putut lua, imi pare rau ca pe vremea aia aveam o varsta formata dintr-o cifra (stiu, sad) si ca n-am putut sa asimilez informatia asa cum ar fi trebuit.Tin foarte bine minte ca o ardeam pe hacking.3xforum.ro iar de ajuns aici cred ca am ajuns din cauza CQ Killer-ului (si asa cred ca au ajuns cam 90% unde suntem astazi).RST-ul a fost spaima Yahoo-ului si a Conquiztador-ului.

Edited by 1337
Link to comment
Share on other sites

Eu chiar am iubit si inca iubesc RST-ul, cu bune si cu rele, aici am invatat foarte multe , da poate majoritatea nu ma plac, poate am fost injurat si atacat de ,,n" ori dar ati putea lua un singur lucru de la mine ( devotamentul ) eu sunt pe RST pentru a ajuta, pentru a incerca sa fac ceva pentru acest forum cum si acest forum a facut pentru mine.

Lasand toata caterinca si rahatul de-o parte.

Mai toti ati uitat cel mai important lucru, iubirea fata de acest forum...

Nu spun ca nu am facut greseli, toti facem dar in loc sa ne atacam intre noi mai bine ne-am respecta...

Edited by Aerosol
Link to comment
Share on other sites

Salut Pastilatule. Nu cred ca ne cunoastem, eu sunt relativ nou pe aici. Insa daca imi permiti cateva ganduri - daca vrei sa faci o critica constructiva pentru imbunatatirea comunitatii - nu se face in modul acesta, in astfel de circumstante. Daca e nevoie pot detalia. Daca scopul acestei postari a fost cel de a iti varsa of-ul, precum un om batran, acru, intr-un mod melancolic, trist si cu putina lehamite: ai gresit adresa, si mediul de exprimare. Ma irita putin faptul ca incepi cu banalitati "a la Basescu": "nu va mai fi niciodata ce a fost", apa e uda, iarna nu-i ca vara, rosu nu e negru. Normal ca odata cu trecerea timpului lucrurile se schimba si nu mai sunt aceleasi. Ca e in spre bine, ca e inspre rau aceasta e foarte subiectiv - important e sa accepti faptul ca lucrurile se schimba incontinuu si unii ar spune ca in Romania inspre rau - dar daca nu accepti aceste lucruri, iti vei strica singur sanatatea.

Ca sa sintetizez ideile tale: nu esti satisfacut de continutul debitat de userii forumului (cu mici exceptii) - exista locuri de sugestii, discutie, conversatie si daca vrei sa vezi mici schimbari, incearca sa le conduci prin exemplu. Duci lipsa si vrei sa fie sters totul si luat de la 0: bun, e ideea ta si crezi in ea. Cine te opreste sa iti faci propriul tau loc in care sa ai oameni care sunt pe aceeasi frecventa de unda cu tine si sa traiti intr-o armonie, all pink and flowers and shit. Nu esti satisfacut de staff: exista metode de a comunica si provoca gandire si actiune mult mai eficiente decat astfel de postari. Nu cred ca toti sunt insensibili dar, dupa cum spuneam, timpurile se schimba si odata cu ele circumstantele si prioritatile. Nu esti satisfacut de useri: aceasta e lumea in care traim. Tot timpul va fi a) un conflict intre generatii B) conflict de interese, intre cei care vor sa faca ceva bun si trolli (Some people just want to watch the world burn). Vorbesc cu profesori care vad generatii de copii venind din urma tot mai rasfatati, tot mai inapoiati si needucati, tot mai greu de controlat. Tough! Shit happens! Move on!

Dai prea multa imporanta rangurilor si apoi te plangi (cu subinteles si probabil involuntar) ca altii acorda prea multa importanta rangurilor dar intr-un mod in care tie nu iti place (sau nu il vezi de cuviinta). Multi uita ca exista o viata reala, dincolo de like/dislike, VIP de nu stiu care. Insa fiecare cu prioritatile lui... si se vede unde se ajunge.

Sa concluzionez, (ca am prea mult vin la bord la ora asta), face mult sa stii cand sa taci si cand sa vorbesti, cui, pe ce ton si la ce volum. Nu dai dovada, in aceasta postare cel putin, de maturitatea pe care o pretinzi de la altii si daca as fi in locul unora as sterge treaba unde spui ca ai fost Super Moderator si alte cele caci doar improasca cu noroi si nu aduce o imagine pozitiva.

Daca chiar iti pasa atat de mult de aceasta comunitate si o indragesti, si vrei sa o vezi thriving, plina de creativitate, discutii inteligente, oameni ce se respecta, etc. iti pot da cateva idei despre cum vad eu primii pasi, putem discuta pe Skype, chiar daca e in contradictoriu, poate a) ajungem la un consens si B) iti mai versi din of cu ocazia asta. :)

Bafta!

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

@aa7670 Iti inteleg punctul de vedere ....fiecare cu ale lui si da sigur putem discuta pe Skype oricand. Sunt open la orice fel de discutie. Si nu nu cred ca ar trebui sa sterg partea cu Super Moderator? De ce? Pentru ca asta spune ca am contribuit la aceasta comunitate destul de mult la momentul respectiv. Si stiu cu ce sa mananca aceasta comunitate....si da imi spun of-ul...nu vad chiar nimic rau in asta....poate un feedback de la useri si nu doar de la mine ar ajuta la o schimbare...la o directionare a comunitatii ....o trezire? Nu trezire e prea mult. Oricum ai inteles o parte din idee.

Edited by Pastilatu'
Link to comment
Share on other sites

hahaha @Zatarra nu e nimic nou , bine pentru cei care ma cunosc pana si Encoded ma ajutat odata la un redesign la unu din site-urile mele adult :) era un mod de a imi castiga traiul la 17-18 ani. Si ai uitat sa adaugi milw0rm. Acuma nu-mi spune ca vrei niste porn =) ca m-am trezit zilele trecute cu o asa cerere =))

Link to comment
Share on other sites

Sa-mi bag pula de imi amintesc vreun fost admin care sa nu isi bage pula in mortii cuiva de pe forum macar de 10 ori pe an.

Totusi exista o limita, cum a spus si Zatarra ( cred ca el, nu sunt sigur ) cu ceva timp in urma ,, daca s-a ajuns sa fi nevoit sa dai ignore moderatorilor e grav "

Link to comment
Share on other sites

Neme : 10 ori pe an ... e totusi putin fata de cateva sute pe zi :))

Sincer, cred ca toti membrii staffului actual la un loc nu au reusit inca sa ma ajunga la numarul de jigniri si injuraturi adresate membrilor de pe forum. Nu injuram nici eu pe oricine (nici ei nu cred ca o fac), dar cand prindeam vreun ratat proaspat inregistrat il spurcam de dracii il lua.

La capitolul injuraturi adresate de staff celorlalti membri cred ca forumul chiar s-a curatat foarte mult fata de ce era inainte.

Discutiile despre ce era inainte nu isi au rostul. Nu e greu sa faci RST-ul cum era inainte. Dar de ce ai dezlantui iar ceva asupra caruia poti pierde controlul foarte usor? Pana la urma majoritatea celor vechi au/am facut tot ce am facut pentru amuzament si faima, iar spre final am incercat sa indrumam copiii catre directia corecta, nu spre carding si alte tampenii. Acum care ar mai fi amuzamentul cand o tampenie te costa ani de puscarie si la ce te ajuta faima cand mori de foame in fata calculatorului?

Edited by Nemessis
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...