Jump to content
CrisTany

Best way to advertise a web development company

Recommended Posts

Incep o noua companie de web development si sunt foarte curios pe langa SEO si prima pagina in google care ar fi cele mai bune idei de advertising, adica o campanie adwords/facebook ceva sa merite sa imi investesc banii.

Nu stiu daca s-a mai discutat, dar astept nite sugestii de la oameni care au incercat deja, nu vreau sa imi pierd banii pentru niste speculatii.

Merci.

Link to comment
Share on other sites

10 sugestii succinte:

1. Citeste aici, e pentru un topic relativ diferit dar cu anumite elemente similare si cateva idei se aplica si aici.

2. Piata este supra-saturata, web dev si web dev wannabe's sunt la tot coltul. Gandeste-te care este USP-ul tau? (Unique Selling Point) Cu ce esti diferit fata de altii? Cine iti formeaza competitia? Cu ce poti iesi in evidenta fata de altii?

3. Seteaza-ti niste tinte "destepte" - SMART (Specific, Measurable, Achievable, Realistic and Timely - specifice, masurabile, realizabile, realistice si definite de timp)

4. Vanzarile. Trebuie sa stii sa te vinzi. Web dev este o comoditate, nu un lucru necesar. Invata de la altii care vand comoditati. Marketing-ul face parte involuntar si indirect din ceea ce ofera companiile de web dev. Spre exemplu daca un client vine la tine pentru un site nou pentru ca vor sa atraga mai multi vizitatori, sa mareasca vanzarile, etc., aceasta face parte din strategia lor de marketing iar tu ca si companie va trebui sa cunosti principii standard de marketing si sa le oferi solutii. Cum sa ii ajuti pe altii sa se promoveze cand tu nu stii sa te promovezi pe tine insuti? Trebuie sa iti stabilesti un workflow al vanzarilor profesionist si sa inveti rapid din greseli si feedback.

5. Market research: fa-ti temele de casa si research si axeaza-te pe un segment anume la inceput. Daca alergi dupa mai multi iepuri nu prinzi niciunul. In timp te poti dezvolta si atinge si alte segmente.

6. Gandeste-te la toate sursele posibile prin care potentiali clienti pot ajugne la tine (seo, prima pagina in google si adwords/facebook nu e deajuns) si calculeaza-ti costul de achizitie al unui client, rata de conversie, durata de colaborare, resursele disponibile, etc. Adica un mic studiu personal de fezabilitate.

7. Creeaza-ti un brand. Ceva care este memorabil si profesionist. Acesta va deveni si partea a portfoliului tau si va oferi credibilitate potentialilor clienti. Pe langa portofoliul de lucru care este un lucru obligatoriu, pagina ta proprie trebuie sa fie impecabila. Intai iti aranjezi propria-ti curte inainte de a o aranja pe a altora.

8. Relatiile profesionale cu primii clienti sunt cruciale pentru succes. Acestia pot deveni repeat customers, te pot recomanda altora, tu ii poti folosi ca si case studies pentru a aduce alti clienti, etc. Nu fii nesatul si nesimtit si rezolva-le proiectele pe cat mai ieftin posibil, chiar daca iesi in pierdere. E o investitie pentru viitor. De obicei afacerile standard intra pe profit doar in anul 3 sau 4.

9. Trebuie, la inceput, sa mergi tu "in lumea larga", sa le spui oamenilor despre tine, sa-i aduci la poarta si sa-i convingi sa intre, sa iti devina clienti. Nu te astepta sa pui un website pe picioare si apoi sa fii inundat cu comenzi.

10. Last but not least, cainii nu umbla cu covrigi in coada. La inceput va fi greu si va trebui sa tragi din greu. Perseverenta e esentiala. Insa perseverenta pe directia buna, exista o delimitare clara intre incapatanare si perseverenta. Asculta de feedback-ul celor care sunt in masura sa il dea, fii flexibil si adapteaza cat mai rapid. Este un sector extrem de competitiv si nu vei rezista altfel.

Bafta!

P.S. - vad ca prezenta ta pana acum web lasa de dorit si esti asociat si cu Hollo - care, cel putin aici pe RST nu are o reclama foarte pozitiva - as rezolva si aceste lucruri de imagine

Edited by aa7670
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...