Jump to content
askwrite

cybersecuritychallenge.ro Flags

Recommended Posts

Deci a fi challenge solver inseamna ceva in ziua de azi? :)) Inteleg ca te duce capul sa le rezolvi, dar e doar pierdere de vreme, la urma urmei.

Pe ideea asta po?i argumenta ca orice pasiune e o pierdere de vreme. Toat? via?a e o pierdere de vreme.

Link to comment
Share on other sites

E ca si cum ai spune ca intelegi rocket science, dar preferi sa rezolvi integrame.

@Hertz Am zis doar ca-s inutile, nu altceva, de altfel si mie-mi place sa le rezolv sau chiar compun. Doar ca faceti prea mult caz din ele.

Asta probabil din prisma faptului ca nu ai intalnit challenge-uri prea angrenante pentru intelect. Intradevar chestii gen SQLI-uri mainstream, un Caesar Cipher si diverse alte chestii care s-au vehiculat pe aici, homebrewed, nu te pot lasa cu un gust prea dulce. Dar crede-ma, exista o tona de probleme extrem de bine facute, care iti require() pana la ultimul neuron si din care, cel mai esential, inveti o multitudine de chestii. Sunt 2 factori esentiali pro challenge-uri:

- esti "fortat" sa inveti foarte multe chestii din diverse arii (ai putea sa le inveti si fara sa rezolvi challenge-uri, doar ca 80% din ele n-ai sa le intalnesti in real life - si nu ma refer ca nu exista, ci doar nu sunt in "nisa" ta sau nu te-ai gandi la ele)

- inveti sa gandesti out of the box si sa privesti orice problema din mult mai multe unghiuri/perspective, gandire analitica

Numa' bine!

Link to comment
Share on other sites

- inveti sa gandesti out of the box si sa privesti orice problema din mult mai multe unghiuri/perspective, gandire analitica

Foarte bine zis, dar asta in special imi aduce aminte de o "ghicitoare" spusa de profesoara de pedagogie in facultate, si vreau sa o las aici daca tot suntem pe subiect :D.

In antichitate, doi dintre cei mai mari filozofi ai acelor vremuri s-au intalnit pentru a dezbate o problema. Dupa multe zile, chiar saptamani, spiritele au devenit foarte agitate deoarece fiecare avea o alta viziune asupra ei.

Cel dintai sustinea cu tarie ca ceea ce vede el este o entitate rotunda, un cerc. Al doilea era de alta parere, chiar foarte diferita spunand ca ar fi un patrulater, patrat sau dreptunghi, nici decum ceva rotund.

Cu toate acestea nici unul dintre ei nu vroia sa cedeze. De ce?... Pentru ca ambii aveau dreptate.

Raspunsul sa il pastrati pentru voi, altfel nu mai are farmec.

Edited by BitMap
Woops, wrong word
Link to comment
Share on other sites

  • Active Members

Ar fi frumos ca la finalul competitiei, cineva sa posteze chall-urile aici pe RST si eventual, dupa X timp, daca nu reuseste nimeni sa rezolve, acesta sa posteze un mini-tutorial cu rezolvarea.

Asa mai invatam si noi cate ceva unul de la celalalt. Pana la urma, asta e scopul, nu ?

Link to comment
Share on other sites

In 90% din cazuri, lumea posteaza writeupri pentru CTF-uri. Iar in cazul asta, dupa cum e mentionat in regulament, cei calificati trebuie sa le trimita organizatorilor, deci fiecare challenge va avea mai multe variante de writeup-uri. Trebuie doar sa ai rabdare inca 10 zile :)) .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...