Jump to content
narcis.nica

PC-ul se deschide singur cand il bag in priza!!!

Recommended Posts

Salutare RST!

da, pc-ul se deschide singur cand il bag in priza, dar nu e doar atat.

1 - am incercat sa reinstalez windowsul si mi-a dat prima eroare spunandu-mi ca anumite fisiere de pe cd-ul de instalare nu le gaseste pe cd (desi am mai instalat acest windows si pe alte pc-uri)

2 - am dat restart dar nu mi-a mai bootat deloc BIOS-ul, pe ecran aratandu-mi doar logo-ul de la placa de baza, iar daca incercam sa apas orice tasta pt a accesa BIOS-ul sau pt a boota nu se intampla nimic.

3 - am deschis unitatea si am suflat-o de praf

4 - il bag in priza si porneste singur iar ecranul nu se deschide deloc (de facto, nu primeste deloc semnal de la unitate, ca si cum unitatea ar fi inchisa). coolerul de la procesor nu misca nici el, iar in ceea ce priveste ledurile, doar ledul rosu e aprins (cel care arata ca se foloseste hard diskul) - ledul verde (cel care arata ca pc-ul e deschis) nu e aprins.

5 - cred ca e din BIOS. am citit pe internet ca pot reseta BIOS-ul indepartand bateria de la BIOS de pe placa de baza timp de 5-10 minute. am lasat-o 15 minute

6 - deschid pc-ul. acelasi deznodamant. (mentionez ca butonul on/off nu are nicio problema. si da, am tinut si mai mult timp butonul pt a se inchide. unitatea se inchide. apas iar butonul, se deschide, dar doar asa cum am aratat mai sus.)

7 - apelez la RST. Aveti vreo idee?

PS: placa de baza e destul de veche, la fel ca intregul angrenaj, de altfel. nu, nu cunosc specificatiile de niciun fel

PS 2 : nu scoate niciun sunet, niciun beep

Edited by narcis.nica
Link to comment
Share on other sites

In situatia ta cel mai probabil este placa de baza. Problemele cu RAM/CPU/GPU/HDD si alte cacaturi sunt excluse pentru ca placa de baza nu recunoaste ca nu are ram-ul bagat.

Deci daca o iei de sus in jos ori e placa de baza ori (desi rar) sursa. Daca ai o sursa la indemana ai putea sa o schimbi si sa vezi daca se comporta la fel.

Link to comment
Share on other sites

Prima data incearca cu alta sursa.Daca se manifesta la fel uita-te pe placa de baza si vezi daca ai vreun condensator umflat. E o problema des intalnita la placile de baza vechi. Daca nu ai condensatoare umflate e posibil sa ai o problema la partea de alimentare/stabilizare (un stabilizator sau condensator SMD) pe placa de baza si se repara doar in service.

Edited by electrical_shock
Link to comment
Share on other sites

am avut si eu o problema de genul, calculatorul se aprindea singur cand il bagam in priza, cand il porneam de la buton ramanea blocat cu imaginea de la bios, problema la calculatorul respectiv era banala, un mouse usb, pana nu scoteam toate mufele usb nu intra in windows sau bios dupa ce boota puteam sa le pun la loc fara nici o problema

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...