Jump to content
SynTAX

Metode de relaxare

Recommended Posts

  • Active Members

Cum spune si titlul.

Cum va relaxati dupa 7-8-9 ore de munca la birou, pe scaun? Ma refer la relaxare fizica. Pe mine a inceput deja sa ma doara coloana, capul si sa fiu irascibil. La inceput mi se parea ideala ideea de a sta la un laptop 10 ore pe zi. Acum...

Link to comment
Share on other sites

Depinde foarte mult de ce faci la sala.

Daca te duci si iti lucrezi bicepsii, atunci nu te ajuta cu absolut nimic la absolut nimic - poate doar la prostit minore, dar cam atat. Daca faci genoflexiuni (cu greutati, evident) si indreptari (deadlifts) atunci asta intareste, printre altele, si musculatura spatelui. Desigur, daca le faci anapoda sunt contra-productive.

Dar si inotul ar trebui sa te ajute.

In general incerc sa nu ma mai ating de calculator dupa ce ma intorc de la munca. Ma plimb cu bicicleta, gatesc, ma uit la un film sau .. you know ... socialize and shit. :))

Link to comment
Share on other sites

Vezi daca ai in orasul tau un grup de oameni care practica calisthenics. Te poate ajuta la rezolvarea problemei cu spatele si sa iti reduca stresul, sa te relaxezi activ. Tot referitor la problema cu spatele, mi-a fost recomandat de cineva sa alerg si asta am facut timp de un an cel putin odata pe saptamana(plus exercitii cu batul, o tentativa de cifoza cervicala). Pe mine m-a scapat de belea.

Link to comment
Share on other sites

zice bine @theeternalwanderer .

Mergi la o sala mai moderna (conteaza foarte mult tehnologia aparatelor si unghiul la care iti lucreaza muschii, asta ca sa nu te trezesti ca scapi de durerea de spate si te apuca cea de umeri sau incheieturi ) , si discuta cu antrenorii din sala despre stilul tau de viata si ce te doare. Indreptarile si geno s-ar putea sa te salveze in timp foarte scurt, daca le executi corect cu greutate corespunzatoare. Fa yoga, sau exercitii de stretching. Sunt deja multe sali prin tara care au pe langa orele de exercitii aerobice si ore de gimnastica medicala. Poate ai noroc si gasesti la tine in oras ceva :)

La inot nu o sa faci prea multe, pentru ca corpul nu are o pozitie fixa in apa, si va tinde sa-ti lucreze haotic muschii in functie de cat de dezvoltati sunt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...