Jump to content
Byte-ul

A murit Vadim

Recommended Posts

Da, imi plac cei cu "am votat pe Iliescu raul mai mic". Nu prea ma bag in discutii politice, ca mereu lumea tinde sa o ia personal si nu ca pe o discutie.

Eu celor care au votat in ultimii 20 de ani, si a castigat pe cine au votat ei, v-as lua dreptul la vot. Pentru ca dupa cum se vede / unde s-a ajuns, e clar ca si votul ala necesita putin brain.

Sau alternativa, ma astept prea mult de la tara asta.

Nationalismul si patriotismul, doua valori care mor incet dar sigur. Ne doare tare ca Vadim turna, dar noi votam cu Iliescu... FARA CUVINTE!

Si nu, nu l-am votat pe Vadim, nici pe ceilalti. Faptul ca nu ai alternativa la ce votezi, ar trebui sa nu votezi, pana la urma o sa se simta si cei de la putere ca nu poti fi presedinte cu 0.001% din voturi. Ca in strada e clar ca nu iesiti. Daca s-ar putea transa totul pe Facebook si din tastatura, ce bine ar fi...

Eu l-am apreciat pentru ceea ce stia, ca om de cultura si persoana privata. Restul, just another piece on the chess table.

Link to comment
Share on other sites

O veste excelenta, mi-a inseninat seara ieri, am deschis o sticla de sampanie. As vrea sa ii dau un hi5 la satana, sper sa-l prajeasca bine, sa se tavaleasca in chinuri. Imi voi nota unde va fi ingropat si sper sa ajung in "pelerinaj" pentru a urina pe mormantul lui. A fost doar un comunist/ceausist pupincurist si libidinos, un parvenit, un Dinu Paturica modern sau ciocoi nou. Le-a facut viata grea multor oameni nevinovati. Multi ar trebui sa dea o geana cu atentie in istoria moderna decat sa se arunce la omagii ieftine, oarecum inepte si in mod sigur aduse in necunostinta de cauza.

Nu l-am cunoscut personal, dar e frumos si de bun simt chiar si atunci cand iti moare un dusman sa zici macar un "Dumnezeu sa-l ierte !" si "Odihneasca-se in pace !", asta arata ca ai o oarecare demintate morala si ca esti mai presus decat el. Ce dovedesti tu daca zici ca te bucuri de moartea unui om si ca vrei sa te pisi pe mormantul lui ?...

Iti recomand sa vezi filmul "The Red Baron". ^

Cat despre faptul ca o luase razna, asta se putea vedea destul de clar. Cat despre faptul ca se cam dadea dupa cum batea vantul, si asta se vedea destul de clar. Ca sa-l voteze lumea ba zicea ca da apa si caldura ieftin, ba ca mareste pensiile, ba ca scoate puscariasii din puscarii si probabil si multe altele. Era disperat omul numai sa fie votat sa iasa presedinte, nu garanteaza nimeni si nimic ca ar si facut multe din cele pe care le spunea, dar cati fac ceva din cele ce promit ? Si pe astia i-ati votat cu zambetul pe buze.

Cat despre faptul ca era xenofob si impotriva ungurilor si a strainilor in general (de fapt asta si este xenofobia), nu pot decat sa zic ca avea in mare parte dreptate. Pai voi nu vedeti ca vin ungurii la noi in tara si pun numai inscriptii in ungureste, daca te duci sa iei o paine daca nu vorbesti in ungureste vanzatoarea se preface ca nu intelege, plus ce am mai auzit de la cineva care sta chiar in zona asta unde e cu ungurii, cica politistii unguri daca te vad noaptea te iau la controlat de acte, daca nu le ai la sectie, daca le ai, tot la sectie ca poate nu stiu ce ai mai facut si asa mai departe.

Stati ca vin imigrantii sirieni, o sa va doriti sa fi trait Vadim Tudor, ba chiar sa fi fost si presedinte.

Link to comment
Share on other sites

Nu l-am cunoscut personal, dar e frumos si de bun simt chiar si atunci cand iti moare un dusman sa zici macar un "Dumnezeu sa-l ierte !" si "Odihneasca-se in pace !", asta arata ca ai o oarecare demintate morala si ca esti mai presus decat el. Ce dovedesti tu daca zici ca te bucuri de moartea unui om si ca vrei sa te pisi pe mormantul lui ?...

Frumos? De bun simt? Dupa standardele cui? Cine determina ce e frumos si ce nu e? Si ce e de bun simt si ce nu e? Oare nu o multime (turma) de oameni care repeta precum un disc zgariat niste sintagme fara sa simta acel lucru, fiind deci ipocriti si care habar nu au de rationamentul a ceea ce spun? Ci o fac, cum zici tu, ca e "frumos" adica in traducere ca asa da bine, asa e "moda". Mai conteaza ca e un lucru stupid? Nope. Spiritul de turma e imens.

Daca tot il invoci pe Dumnezeu (lucrez iarasi cu materialul clientului) si "odihna" de dupa moarte, poate iti aduci aminte de faptul ca Biblia spune ca Dumnezeu nu mai are ce sa ierte dupa moarte. Potrivit Bibliei, omul trebuie sa isi incheie socotelile cu Dumnezeu inainte sa moara, apoi nu mai ajuta nici lumanari, nici rugaciuni, nici cruci, nici dracu'n praznic, nimic. Iar "odihna" dorita de cei de aici nu influenteaza nici cat negru sub unghie.

Nu are nimic de a face cu nici o demnitate morala. Daca asta inseamna demnitate din punctul tau de vedere, ai niste standarde foarte joase in ce priveste demnitatea unui om, demne de mila. Nu dovedesc nimic, e o atitudine care a mai fost si este exprimata in cuvant (si in curand in fapte), atitudine ce trebuie exprimata fata de toate creaturile de genul lui CVT. Astfel de comportamente trebuie condamnate cat mai vehement, nu conteaza ca e inainte sau dupa moarte. Faptul ca cineva moare nu le acorda un privilegiu special, o protectie "morala".

Probabil esti prea mic si/sau nu te-a interesat istoria ante-decembrista sa iti dai seama de unde vine ura aceasta fata de CVT. Probabil nu ai avut neamuri in familie care au suferit de pe urma Securitatii si a turnatorilor, si prieteni carora parintii le-au fost omorati/disparuti de Securitate, ca rezultat al turnatoriei unora gen CVT. Probabil nu vom stii cate a faptuit dumnealui in detrimentul oamenilor care acum il aclameaza. Pentru ca el a fost o fiinta egoista. Orice indicatie de altruism era defapt o metoda perfida de a se ridica pe sine insusi.

Anyway.. foarte putini au studiat istoria (relatata atat de surse subiective, de-o parte si de alta cat si obiective) sa isi poata forma si exprima un punct de vedere documentat pe aici. Ca fiecare are parerea lui - treaba lor, dreptul lor, don't give a shit. Atunci cand parerea lor incepe sa promoveze anumite mentalitati toxice atunci e problema.

Link to comment
Share on other sites

Las? bre...Iliescu va impuscat la revolutie si tot a fost votat de foarte multa lume ca presedinte si daca putea candida la nesfarsit si acum tot ala era.

Comparam un sifon ca vadim cu un criminal ca iliescu pe deasupra si presedinte,foarte interesant ca multi il vad pe iliescu mai bun ca vadim..

Apoi ce urmeaza?basescu fura flota si curios chiar iese presedinte?oare poporul asta nu se satura sa voteze numai criminali si hoti?in comparatie cu astia cu AM UN PAMANT SI MAI UN HA HA HA...vadim nu avea bani nici sa plateasca datoriile lui..

Eu propun sa votam cel mai jmcher sirian si sa fie presedinte,sau pe Gu?? ce cacat mai conteaza..

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Tu crezi prea mult ce se spune in presa

Vadim a spus ca _romanii_ nu au facut un holocaust, asa cum au facut germanii, adica nu pot sa fie invinuiti ca am facut un Auschwitz 2, NOI ROMANII. Si asta din istoria care este RELATIVA (depinde cine o scrie si cine o cenzureaza si etc)

Da, a stiut sa se invarta, a avut rude/relatii/etc. Dar nu cred ca exista cineva in politica pornit din nimic, fara nimic, Maica Tereza... Sau nu stii ce este aceea politica

Daca ti se pare ca trebuie sa bei sampanie ca a turnat la securitate pe timpul lui Ceausescu, pai atunci cam trebuie sa bei in fiecare zi cand mai moare careva, ca era sport national.

Este o diferenta intre a fi olimpic si cu IQ (cu alte cuvinte sa faci performanta), si sa ai cultura. E ca si cum ma apuc sa zic de Halep ca e cine stie ce podoaba si atunci cand vorbeste sa dau tv-ul mai tare...

Deutsche Welle, despre Corneliu Vadim Tudor: „?i-ai pus replica ?i bruma de talent în slujba propagandei” | adevarul.ro

Eu am un betiv la mine in sat. Cand ma intalnesc cu el, imi povesteste cum s-a cunoscut el cu Napoleon, cum a intrat Romania in razboi din cauza lui, imi povesteste de manastiri daramate de el, imi arate table, fiare de prin buzunare si spune ca sunt medalii. Ma uit la el si il ascult si mi-e mila de el. Exact acelasi sentiment mi-l starnea si Vadim. Mi-e mai simpatic betivul.

Nu poti sa-ti torni prieteni, amici la securitate si sa ai pretentia ca oamenii sa te vada ca pe un reper moral. Nu poti sa reciti cu patos versuri despre conducatorul iubit si, dupa 20 de ani, sa te considere lumea un patriot. Nu te poti lauda ca esti crestin si sa vorbesti lumii despre Dumnezeu, cand in urma cu ceva ani sustineai un regim care omora preoti si intelectuali prin inchisori.

Link to comment
Share on other sites

Eu sunt de acord sa isi dea cu parerea despre cultura cuiva, cei care au citit cat de cat ca cel despre care iti exprimi parerea. Si prin carti nu ma refer la thrillere de buzunar... E usor sa zici "uite-l si pe mosulica ce bate campii ca e veteran de razboi", dar daca ti-ar pune cineva arma in mana sa te duci sa te omori cu altii lucrurile nu ar mai parea asa funny...

Nu stiu cat ai prins din comunism sau cat ai inteles din el. Pe timpul lui Ceausescu se turnau toti intre ei, iar unii faceau acest lucru chiar ca sport, fiind convinsi ca fac un bine. Intr-un fel era bine, pentru ca nu mai fura lumea in stilul in care o fac azi, coruptia nu era in halul asta ca acum, parca te gandeai de doua ori inainte sa pui mana pe o bucata de scandura si in mod sigur te uitai bine cine te vede. Atata timp cat iti vedeai de viata ta normala, nu avea cine si de ce sa te toarne.

Daca amicii tai au fost turnati de tine, inseamna ca au facut ceva. Si nu pot cere cuiva sa fie moral, atata timp cat tu nu esti. Este cauza si efect.

Ca sustinere a regimului la fel. Comunismul a fost ok pana cand Ceausescu a inceput sa derapeze masiv, pana cand ratia de mancare a devenit prea mica, pana cand aversiunea fata de occident devenise o obsesie si multe altele pe care nu stau sa le insir. Erau multiple religii si pe timpul lui Ceausescu, erau intelectuali gramada. Erau si cei pro-occident care erau asupriti, dar dupa cum putem vedea pro-occidentul si democratia, fara un leadership bun, ne-au adus in paragina.

In rest nu dau doi bani pe ce scrie presa-pres. Presa trebuie sa stii sa o intelegi si cum sa o citesti.

Link to comment
Share on other sites

Pe timpul lui Ceausescu se turnau toti intre ei
,

pentru ca nu mai fura lumea in stilul in care o fac azi, coruptia nu era in halul asta ca acum, parca te gandeai de doua ori inainte sa pui mana pe o bucata de scandura
,

Atata timp cat iti vedeai de viata ta normala, nu avea cine si de ce sa te toarne.
,
Daca amicii tai au fost turnati de tine, inseamna ca au facut ceva. Si nu pot cere cuiva sa fie moral, atata timp cat tu nu esti.
,
Comunismul a fost ok pana cand Ceausescu a inceput sa derapeze masiv
,
Erau multiple religii si pe timpul lui Ceausescu, erau intelectuali gramada.
,
Erau si cei pro-occident care erau asupriti, dar dupa cum putem vedea pro-occidentul si democratia, fara un leadership bun, ne-au adus in paragina.
,

Niste afirmatii extrem de tampite, o gherlesti la foc automat. Le voi relua intr-un edit al acestesi postari punct cu punct, mai pe seara, caci acum trebuie sa plec la lucru.

Link to comment
Share on other sites

Eu sunt de acord sa isi dea cu parerea despre cultura cuiva, cei care au citit cat de cat ca cel despre care iti exprimi parerea. Si prin carti nu ma refer la thrillere de buzunar... E usor sa zici "uite-l si pe mosulica ce bate campii ca e veteran de razboi", dar daca ti-ar pune cineva arma in mana sa te duci sa te omori cu altii lucrurile nu ar mai parea asa funny...

Nu stiu cat ai prins din comunism sau cat ai inteles din el. Pe timpul lui Ceausescu se turnau toti intre ei, iar unii faceau acest lucru chiar ca sport, fiind convinsi ca fac un bine. Intr-un fel era bine, pentru ca nu mai fura lumea in stilul in care o fac azi, coruptia nu era in halul asta ca acum, parca te gandeai de doua ori inainte sa pui mana pe o bucata de scandura si in mod sigur te uitai bine cine te vede. Atata timp cat iti vedeai de viata ta normala, nu avea cine si de ce sa te toarne.

Daca amicii tai au fost turnati de tine, inseamna ca au facut ceva. Si nu pot cere cuiva sa fie moral, atata timp cat tu nu esti. Este cauza si efect.

Ca sustinere a regimului la fel. Comunismul a fost ok pana cand Ceausescu a inceput sa derapeze masiv, pana cand ratia de mancare a devenit prea mica, pana cand aversiunea fata de occident devenise o obsesie si multe altele pe care nu stau sa le insir. Erau multiple religii si pe timpul lui Ceausescu, erau intelectuali gramada. Erau si cei pro-occident care erau asupriti, dar dupa cum putem vedea pro-occidentul si democratia, fara un leadership bun, ne-au adus in paragina.

In rest nu dau doi bani pe ce scrie presa-pres. Presa trebuie sa stii sa o intelegi si cum sa o citesti.

Nu stiu daca te referi la mine. Nu vreau sa fiu lipsit de modestie, dar chiar am citit carti. Un sfert din salariu il dau lunar pe carti.

M-as duce oricand sa lupt pentru tara. Nici nu as sta sa ma gandesc. Razboiul mi se pare absurd, dar sunt situatii in care este necesar. Nu mi se par amuzanti veteranii de razboi. Am un respect profund pentru ei.

E absurd sa spui ca in timpul regimului comunist nu se fura si nu era coruptie. Toata lumea fura de la stat. Coruptia era prezenta la toate nivelurile. In momentul in care cunoteai pe cine trebuie si dadeai cat trebuie, cui trebuie, nu aveai probleme.

Comunismul nu a fost niciodata ok. A fost o perioada de relaxare, in timpul careia nostalgicii isi amintesc ca a fost bine. Era bine pentru omul ignorant care nu isi punea intrebari. Toti intelectualii au avut de suferit. Cei care au dus-o bine, au facut compromisuri care i-au anulat din toate punctele de vedere. Au devenit "intelectuali de curte".

O democrarie corecta este un sistem politic care functioneaza. Este testat de cateva mii de ani. Gandeste-te ca toti cei care sunt responsabili cu "leadership-ul" actual, au primit educatie politica in timpul comunismului. Nu au avut de unde sa invete democratie.

Link to comment
Share on other sites

E absurd sa spui ca in timpul regimului comunist nu se fura si nu era coruptie. Toata lumea fura de la stat. Coruptia era prezenta la toate nivelurile. In momentul in care cunoteai pe cine trebuie si dadeai cat trebuie, cui trebuie, nu aveai probleme.

Comunismul nu a fost niciodata ok. A fost o perioada de relaxare, in timpul careia nostalgicii isi amintesc ca a fost bine. Era bine pentru omul ignorant care nu isi punea intrebari. Toti intelectualii au avut de suferit. Cei care au dus-o bine, au facut compromisuri care i-au anulat din toate punctele de vedere. Au devenit "intelectuali de curte".

O democrarie corecta este un sistem politic care functioneaza. Este testat de cateva mii de ani. Gandeste-te ca toti cei care sunt responsabili cu "leadership-ul" actual, au primit educatie politica in timpul comunismului. Nu au avut de unde sa invete democratie.

Una este sa furi ca iti bobinezi tu motorul de la rasnita, sau ca mai pleci cu 10 caiete in plasa. Alta este sa devalizezi o fabrica, bani, afaceri, etc. Acum cativa ani imi reparam un gard si m-am trezit la 12 _ziua_ cu tiganii la furat materiale. Ies la ei, le zic sa plece, intru inapoi in casa la cafea, cand ies peste 5 minute ca eram sigur ca nu pleaca, ei venisera inapoi. Deci este o mare diferenta intre cum se fura pe vremuri, si cum se fura acum. Mai stie cineva armaghedoanele cand au aparut prima oara, ni s-au parut extra-mega-incredibile. Acum le vedem zilnic la stiri si nici macar nu mai starnesc interesul, asa de inconstienti am ajuns.

In Romania leaderii ii numeri pe degete, de aceea avem si asa clasa politica fara alternative, economie praf si pulbere. Democratia nu functioneaza, pentru ca esti liber sa corupi. Nu spun ca ar exista alt sistem mai bun, fiecare cu +- lui. Dar comunismul a fost ok in prima parte si in esenta lui.

Nu stiu de ce spui ca intelectualii au avut de suferit. Puteai sa faci arta, puteai sa citesti o carte, puteai sa te plimbi prin toata Romania, aveai siguranta zilei de maine, pana si in spitale era mai bine, educatia ok. Ah, nu puteai sa pleci in strainatate si sa asculti whatever radio, cenzura, etc. Eu cred ca sufera mai mult intelectualii care se arunca de pe bloc acum ca mor de foame, decat atunci ca nu aveau televizor color...

In rest nu spuneam de tine ca nu ai citit o carte, pe langa cei 90% de trafaleti care nici n-au terminat liceul si umbla dupa rooturi, pe aici sunt si cateva persoane deosebite. Dar nu ma astept de la ei sa citeasca balariile astea politice, iar de inteles nici atat:)

Link to comment
Share on other sites

@Gushterul – initial ma gandeam ca vorbesti din necunostinta de cauza si ignoranta. Insa dupa aceasta postare:

Daca nu ai peste 40 de ani, please don't Una e sa vorbim din ce am auzit, alta din ce am trait.
tind sa cred ca ori e din prostie ori din cauza ca ai fost unul din parvenitii societatii de atunci. Sa le luam pe rand:
Pe timpul lui Ceausescu se turnau toti intre ei
- de unde stii tu? ce dovezi ai sa sprijini aceasta afirmatie? Ai turnat cumva la randul tau? Ai studiat tu arhivele Securitatii? La ce nivel, ce clasificare si ce durata, pe baza carui proiect? De multe ori merge sa generalizezi si sa exagerezi putin pentru "efect" insa de data aceasta nu. Cuvantul potrivit este "multi" nu "toti". Si fara "intre ei" pentru ca multi au fost turnati si au aflat doar dupa multa vreme, ei nefiind turnatori la randul lor. Spun asta in cunostinta de cauza, facand referire la membrii familiei mele. Multi au turnat din invidie, din lasitate, ca metoda de razbunare, pentru foloase materiale, etc. Poate ca nu se vor cunoaste niciodata toate atrocitatile, marsaviile si odiosenile petrecute pe atunci, singura consolare e faptul ca nu le-a dat pace constiinta pana acum, chiar daca au incercat s-o amuteasca si sper ca dupa moarte, daca exista un rai si un iad, sa primeasca ce li se cuvine.
pentru ca nu mai fura lumea in stilul in care o fac azi, coruptia nu era in halul asta ca acum, parca te gandeai de doua ori inainte sa pui mana pe o bucata de scandura
- generalizezi si vorbesti aproasta, fara sa aduci vreo dovada. Ce research ai efectuat sau studiat tu incat sa cunosti nivelul de coruptie ante si post decembrist? Faptul ca atunci se musamalizau multe lucruri si nu se trambitau, comunicarea era dificila, nu era internet, telefoanele ascultate, etc. nu inseamna ca nu au existat. As putea sa iti dau exemple de furturi la masa larga in zona Moldovei si Bucovinei, furturi demne de filme.. de Oscar.. dar mi-as raci gura degeaba.
Atata timp cat iti vedeai de viata ta normala, nu avea cine si de ce sa te toarne.
- tampenie! dupa cum spuneam mai sus, membri din familia mea au fost turnati pentru ca i-au suparat pe altii, pentru ca au fost individati de altii. Si-au vazut de viata lor si tot au fost turnati. Daca nu s-a intamplat sa iti "dispara" vreo ruda, sau sa iti fie sotul luat noaptea si batut si dat de grija sa nu spuna nimic sotiei dimineata ca altfel urmeaza si ea a doua noapte, sau sa iti fie omorat tatal in fata ta de catre oameni ai securitatii, in plina strada, asa cum ii s-a intamplat unui amic, nu inseamna ca aceste lucruri nu s-au intamplat. Au existat parveniti, invidiosi, lasi care au turnat din razbunare, din invidie si gelozie extrema, din prostie. Si acea turnatorie nu se referea la ceva ilegal faptuit.. ci la niste aspecte ce tin de libertatile fundamentale ale omului: libera exprimare, dreptul de a crede in ce religie vrei, etc.
Daca amicii tai au fost turnati de tine, inseamna ca au facut ceva. Si nu pot cere cuiva sa fie moral, atata timp cat tu nu esti.
- cum sa fie amicii mei turnati de mine? esti bou sau te prefaci? Inseamna ca au facut ceva? Te auzi ce cretinisme spui? Daca ai trait pe vremea comunismului inseamna ca degeaba ai trait, nu ai cascat ochii la ce se petrecea in jurul tau, degeaba ai facut umbra pamantului. Tocmai asta a fost una din odiosenile comunismului: multi nevinovati au suferit, fara sa fi faptuit nimic!
Comunismul a fost ok pana cand Ceausescu a inceput sa derapeze masiv
- nu, comunismul nu a fost. Nu spun ca democratia e ok, sau ca alte sisteme de guvernamant sunt "ok" caci toate isi au imperfectiile lor. Toate au fost concepute de oameni care sunt imperfecti deci inevitabil orice sistem este imperfect. Sa vii sa spui insa ca un regim dictatorial unde libera exprimare si cugetare iti sunt ingradite, unde clasei de mijloc si saracilor li se ia ceea ce au si se imparte in principal bogatilor si restul ce ramane la toti, inclusiv lenesi care nu stiu ce e aia munca, unde ipocrizia, minciuna, pupincurismul domnesc, este ceva grav. O iei pe urmele lui Ganav cu ideologiile lui naziste.
Erau multiple religii si pe timpul lui Ceausescu, erau intelectuali gramada.
- religii controlate de stat. Tu nu stii de faptul ca "sectantii" cum erau numiti multi atunci ori se conformau cu propaganda ceausista ori erau incarcerati ori "disparuti". Enorm de multi lideri religiosi au facut puscarie grea pentru ca au refuzat agenda politica impusa de regimul ceausist. O religie controlata de guvern cu ideologia: sa il preamarim si preaslavim pe dictator nu e ceva de dorit.
Erau si cei pro-occident care erau asupriti, dar dupa cum putem vedea pro-occidentul si democratia, fara un leadership bun, ne-au adus in paragina.
- ce ne-au adus in paragina sunt oamenii ca tine, ca Ganav, ca toti rasistii si xenofobii si inapoiatii de misuna pe aici. Muta-te frate in Coreea de Nord daca aceste modele de viata ti se par demne de urmat. Vrei sa stii de ce suntem in paragina? Pentru ca sistemul comunist a amplificat niste caracteristici in neamul romanesc, ceva nu ar fi trebuit sa fie dezgropat: coruptia, minciuna, furtul, invidia, parvenitismul, demagogia, ipocrizia. Comunismul a amplificat astfel de trasaturi, le-a incurajat, le-a rasplatit, le-a imbibat adanc in tipologia generatiei de atunci si implicit in urmatoarele cateva generatii. Exemplul? copiii de comunisti care sunt in ziua de astazi, care nu invata nici o lectie din istoria bazata pe fapte reale, care traiesc in ignoranta si nu invata nimic din greselile inaintasilor lor.

Vad per total ca pe RST s-au adunat multi xenofobi, homofobi, rasisti, neo-nazisti, mai nou si comunisti. Va plangeti ca viata e nasoala? Voi sunteti motivul!

Link to comment
Share on other sites

E cam aiurea sa ma pui sa iti dau dovezi, pe un forum. Ce vrei sa iti aduc martori, semnaturi, inregistrari? Crezi bine, nu crezi iar bine... Ok, termenul "toti" se referea la majoritate, nu la 100%. Ca era turnatorie doar asa informala, ca era cu subsemnatul, tot turnatorie era. Ca existau si exceptii, normal ca exista. Dar capacitatea romanului de barfi pe sistemul "deja ti-am spus mai mult decat stiam" este epica. Unii aveau ca sport sa se duca la sfatul popular sa zica tot ce li se parea ciudat la vecin. Nu era turnatorie la secu, dar nu era si aia turnatorie?

Da, se musamalizau furturile si alea mari. Dar in mare parte din furturi se lasa cu puscarie sau mai rau. Comparat cu furtul din ziua de azi, faptul ca erau cateva atunci, e ca si cum ii faci pe toti musulmanii teroristi... Se fura si atunci benzina din rezervoare si alte nebunii. Dar nici pe departe sa vina austriecii sa iti suga resursele, sa le faca curent electric si sa il ia moca! Tu stii asa ca idee cam cate fabrici/uzine/etc s-au inchis in ultimii 25 de ani? Ia uite-te apoi si cate s-au inchis pe timpul lui Ceausescu. Mai stii tu vorba aia lu' baiatul lu' Ceausescu cu "ba, voi nici sa vopsiti ce a facut tata nu o sa fiti in stare".

Dupa cum am spus, daca aveai o viata normala, servici, copii, scoala, acasa, nu te lua nimeni de acasa. Faptul ca ti-ai suparat vecinii, asta nu mai inseamna normal:) Iar faptul ca stiai ca te ia securitatea de acasa, iti baga un pic de frica si te gandeai foarte bine cand si ce faceai. Lucru care ne lipseste din pacate in ziua de azi, cand nu mai se pune problema ca te prinde, ci se pune problema oare ce sa furi!

E clar ca si la sectanti vorbesti din auzite. Eu iti spun ca erau foarte "tolerati" cei care erau catolici si ortodocsi. Nu le placeau comunistilor sa auda in colind ca "mai sunt bordeie fara fum, dar maine e ajun", au mai daramat niste biserici ca se puneau in drumul constructiilor, au vrut sa schimbe pe mos craciun cu mos gerila, dar religia a fost tolerata. Si nu toata religia era deservita, pentru ca religiile nu l-au inghitit pe Ceausescu, tocmai ca nu puteau acapara putere. Ia sa ne uitam acum in zilele noastre. Se tranteste ditamai mantuirea neamului in Bucuresti, mai nou si o moschee, terenuri si case date la popi pentru a vorbi de bine in campanie... despre ce vorbim?... A, preotii aia care au murit prin inchisori, si acolo trebuie sa privim cu atentie si sa analizam. Adevarul este relativ. Nu mereu faptul ca devii martir = ai dreptate.

Eu cu ce ocazie am devenit xenofob, rasist, etc? Sunt una dintre putinele persoane care tolereaza orice, cat nu intrii in spatiul meu privat. Poti sa latri sa miauni, sa Alah, sa te arunci de pe bloc, treaba ta, tolerez. Ce ne-a adus unde suntem, sunt hotii care voteaza hotii si faptul ca lumea nu a iesit in strada cand trebuia. Eu am iesit cand a fost vorba de anticoruptie, din pacate nu au fost destui. Acum e prea tarziu. Nu am zis ca am fost de acord cu comunismul in totalitatea lui, nici ca sunt fan Coreea. Dar la ce saracie e in jur in momentul de fata... Si pe timpul lu' Ceausescu era 1% smecherie si bogatie. Dar restul aveau bani de o vacanta la mare, mancarea se gasea, curentul cu portia, apa calda la fel... Dar acum, e 1% de bogati, si cred ca 70-80% SARACI! Ce mai e prin orasele mari de se mai misca lucrurile. Si cand ma refer la saraci, ia du-te tu frumos prin sate si vezi cum e viata... apoi vino si spune-mi mie de cum e bine in democratie.

Romania e TERMINATA, e doar o chestie de timp...

Link to comment
Share on other sites

E cam aiurea sa ma pui sa iti dau dovezi, pe un forum. Ce vrei sa iti aduc martori, semnaturi, inregistrari? Crezi bine, nu crezi iar bine... Ok, termenul "toti" se referea la majoritate, nu la 100%. Ca era turnatorie doar asa informala, ca era cu subsemnatul, tot turnatorie era. Ca existau si exceptii, normal ca exista. Dar capacitatea romanului de barfi pe sistemul "deja ti-am spus mai mult decat stiam" este epica. Unii aveau ca sport sa se duca la sfatul popular sa zica tot ce li se parea ciudat la vecin. Nu era turnatorie la secu, dar nu era si aia turnatorie?

Da, se musamalizau furturile si alea mari. Dar in mare parte din furturi se lasa cu puscarie sau mai rau. Comparat cu furtul din ziua de azi, faptul ca erau cateva atunci, e ca si cum ii faci pe toti musulmanii teroristi... Se fura si atunci benzina din rezervoare si alte nebunii. Dar nici pe departe sa vina austriecii sa iti suga resursele, sa le faca curent electric si sa il ia moca! Tu stii asa ca idee cam cate fabrici/uzine/etc s-au inchis in ultimii 25 de ani? Ia uite-te apoi si cate s-au inchis pe timpul lui Ceausescu. Mai stii tu vorba aia lu' baiatul lu' Ceausescu cu "ba, voi nici sa vopsiti ce a facut tata nu o sa fiti in stare".

Dupa cum am spus, daca aveai o viata normala, servici, copii, scoala, acasa, nu te lua nimeni de acasa. Faptul ca ti-ai suparat vecinii, asta nu mai inseamna normal:) Iar faptul ca stiai ca te ia securitatea de acasa, iti baga un pic de frica si te gandeai foarte bine cand si ce faceai. Lucru care ne lipseste din pacate in ziua de azi, cand nu mai se pune problema ca te prinde, ci se pune problema oare ce sa furi!

E clar ca si la sectanti vorbesti din auzite. Eu iti spun ca erau foarte "tolerati" cei care erau catolici si ortodocsi. Nu le placeau comunistilor sa auda in colind ca "mai sunt bordeie fara fum, dar maine e ajun", au mai daramat niste biserici ca se puneau in drumul constructiilor, au vrut sa schimbe pe mos craciun cu mos gerila, dar religia a fost tolerata. Si nu toata religia era deservita, pentru ca religiile nu l-au inghitit pe Ceausescu, tocmai ca nu puteau acapara putere. Ia sa ne uitam acum in zilele noastre. Se tranteste ditamai mantuirea neamului in Bucuresti, mai nou si o moschee, terenuri si case date la popi pentru a vorbi de bine in campanie... despre ce vorbim?... A, preotii aia care au murit prin inchisori, si acolo trebuie sa privim cu atentie si sa analizam. Adevarul este relativ. Nu mereu faptul ca devii martir = ai dreptate.

Eu cu ce ocazie am devenit xenofob, rasist, etc? Sunt una dintre putinele persoane care tolereaza orice, cat nu intrii in spatiul meu privat. Poti sa latri sa miauni, sa Alah, sa te arunci de pe bloc, treaba ta, tolerez. Ce ne-a adus unde suntem, sunt hotii care voteaza hotii si faptul ca lumea nu a iesit in strada cand trebuia. Eu am iesit cand a fost vorba de anticoruptie, din pacate nu au fost destui. Acum e prea tarziu. Nu am zis ca am fost de acord cu comunismul in totalitatea lui, nici ca sunt fan Coreea. Dar la ce saracie e in jur in momentul de fata... Si pe timpul lu' Ceausescu era 1% smecherie si bogatie. Dar restul aveau bani de o vacanta la mare, mancarea se gasea, curentul cu portia, apa calda la fel... Dar acum, e 1% de bogati, si cred ca 70-80% SARACI! Ce mai e prin orasele mari de se mai misca lucrurile. Si cand ma refer la saraci, ia du-te tu frumos prin sate si vezi cum e viata... apoi vino si spune-mi mie de cum e bine in democratie.

Si uitasem o chestie. S-a ajuns unde s-a ajuns, ca niste isteti s-au crezut foarte inteligenti si destepti. Au dat jos, dar nu s-au gandit: ba, dar pe cine punem inapoi? Deci, daca ati gresit cand l-ati omorat pe Ceausescu, ati gresit si cand ati votat 25 de ani aiurea, poate ar fi cazul sa va ganditi ca nu sunteti destepti deloc ci dimpotriva? Pai daca nu aveti cum sa va dati seama... degeaba va explica unul si altul...

Romania e TERMINATA, e doar o chestie de timp...

Link to comment
Share on other sites

Daca s-a ajuns ca si Vadim sa fie considerat om corect, cu cultura, un potential presedinte bun, un artist etc. e clar ca Romania s-a dus pulii de suflet. Urmeaza ca Lis sa fie noul Mesia al crestinatatii, Mazare va fi faraonizat de catre egipteni, iar Iliescu o sa imparta premiul Nobel pentru pace cu Miron Cozma.

Eh stim cu totii ca nu il ai pe Corneliu la suflet din cauza etniei tale dubioase... kek.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Eh stim cu totii ca nu il ai pe Corneliu la suflet din cauza etniei tale dubioase... kek.

Da vroia sa omoare maghiarii , si dupa ne omoara americanii ca suntem toti considerati tigani asta e rasism numa' si prostie , de parca ai putea alege in ce familie sa te nasti , religie , etnie etc :S.

Link to comment
Share on other sites

Plictiseala. E naspa sa fii normal. Mai esti fan Mircea Badea?

Oh!

my!

god!

E cel mai plictisitor lucru ever mai ales ca mai intri pe un site si mai vezi asa cu coltul ochiului un xss, un sql, un ceva ... si stii ca n-are rost sa zgarmi in gaura cu viermi ca cine stie ce gasesti acolo asa ca treci mai departe si iti vezi de viata ta mondena. Dar ... asta e, toate la timpul lor si timpul nostru a cam trecut ... cred.

Dap, tot fan badea cum ai spune tu sau tot rezonez cu majoritatea parerilor lui cum as spune eu. Tu ? Te-ai insurat ? Eu am facut si o mini flama :))) (de gen feminin go figure lol)

Link to comment
Share on other sites

Oh!

my!

god!

E cel mai plictisitor lucru ever mai ales ca mai intri pe un site si mai vezi asa cu coltul ochiului un xss, un sql, un ceva ... si stii ca n-are rost sa zgarmi in gaura cu viermi ca cine stie ce gasesti acolo asa ca treci mai departe si iti vezi de viata ta mondena. Dar ... asta e, toate la timpul lor si timpul nostru a cam trecut ... cred.

Dap, tot fan badea cum ai spune tu sau tot rezonez cu majoritatea parerilor lui cum as spune eu. Tu ? Te-ai insurat ? Eu am facut si o mini flama :))) (de gen feminin go figure lol)

Nici nu ma asteptam ca o pizda ca tine, care se uita in gura lui Badea, sa aiba baiat. Sa va traiasca!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...