Jump to content
Nemessis

Cum sa procedezi cu ofertele de backlinks

Recommended Posts

Explicatii pentru cei care apeleaza la servicii independente de backlinks (mai ales cele blackhat).

Regula nr. 1 - nu cumpara linkuri pe site-uri guvernamentale (.gov.tld, .gob.tld, .gov etc.), indiferent de tara. Mai mult ca sigur sunt site-uri sparte si aveti sansa sa va pomeniti cu politia pe cap.

Regula nr. 2 - nu cumpara linkuri pe site-uri care apartin de organizatii ca: UE, ONU, NATO etc., dar nici pe site-uri de primarii, sectii de politie s.a.m.d. Acelasi motiv ca la regula nr.1.

Regula nr. 3 - nu abuza de linkurile .edu, chiar daca ai citit tu pe net ca fac minuni peste noapte. Stai linistit ca nu fac. Daca ti se iveste ocazia, evita sa cumperi linkuri pe indexul unor universitati mari din America. Un link pus pe pagina principala a universitatii Stanford iti poate creea probleme legale la fel de mari ca si un link pus pe fbi.gov. O universitate mare se respecta si nu vinde linkuri catre site-uri de filme online sau pornake. Cei din conducerea universitatii nu vor ezita sa te reclame ca le-ai accesat serverul si ai facut modificari pe site, chiar daca tu doar ai cumparat un backlink de la Gogu de pe RST.

Serviciile blackhat de backlinks se bazeaza in general pe cateva metode folosite de ani buni.

1. Backlinkurile ascunse in diferite sectiuni ale site-ului, care pot fi:

a) vizibile doar pentru botii motoarelor de cautare

B) ascunse din css

c) ascunse cu javascript

d) ascunse sub imagini transparente invizibile ochiului liber

e) ascunse sub cuvinte sau fraze fara legatura cu "anchor-ul" de care aveti nevoie

Backlinkurile ascunse intra in categoria "cloaking".

2. Backlinkuri vizibile, care pot fi:

a) puse in blogroll (in cazul blogurilor) - acestea sunt in 99.99% din cazuri linkuri sitewide

B) adaugate in footer

c) in continutul uneia sau mai multor pagini

d) sub imagini vizibile

Oferta trebuie studiata minutios. In primul rand aflati ce tip de linkuri sunt si ce calitate au site-urile. Page Rank nu mai are foarte mare relevanta, nefiind updatat de ani de zile. Page Authority si Domain Authority oferite de MOZ nu sunt metrici oficiali ai Google si pot da rateuri sau pot fi manipulate.

Vezi mai multe informatii despre valoarea unui link pe seopedia.ro.

Daca linkurile sunt sitewide, va trebui sa luati in seama plusurile si minusurile unui link sitewide. Nu va aruncati ca haplea sa cumparati doar linkuri in blogroll, decat daca vreti sa faceti hit&run si nu va pasa daca riscati o penalizare.

Evitati linkurile din footer. Sunt toxice.

Cautati cu mare atentie in sursa site-urilor daca exista linkuri catre produse farmaceutice, catre site-uri porn, sau shop-uri cu imitatii de haine si accesorii originale. NU FOLOSITI DOMENIILE CARE CONTIN ASEMENEA LINKURI.

Daca va sare in aer antivirusul cand accesati pagina, sau va apare in browser avertismentul ca site-ul este compromis, NU FOLOSITI ACEL DOMENIU.

Daca veti cumpara linkuri pe bloguri sau site-uri joomla sparte, va trebui ca saptamanal sa verificati daca acele site-uri nu au mai fost sparte si de altcineva care si-a pus propriile linkuri. Altfel linkurile pe care va bazati sa va creasca site-ul va vor trage in jos foarte mult.

Pentru a verifica site-urile daca mai au si alte linkuri promotionale ascunse sau "pe fata", folositi tool-uri pentru detectarea de outbound links, dar neaparat verificati si manual fiecare site in parte.

Verificarea manuala este relativ simpla. Mai jos aveti cele mai comune metode de a gasi linkurile ascunse de altii, sau sa verificati daca linkurile voastre ascunse mai sunt la locul lor.

Pentru linkurile vizibile doar botilor motoarelor de cautare folositi un add-on de browser ce va schimba user agent. Va trebui sa folositi la accesarea paginii user agent googlebot, dar este indicat sa verificati si cu user-agent de smartphone (mai ales Android), pentru a gasi eventuale exploituri ce se executa doar pe mobil. Dupa ce va schimbati user agent intrati pe site si uitati-va cu atentie daca apare ceva dubios. Nu uitati sa verificati si sursa paginii.

Linkurile ascunse din css sau javascript pot fi gasite doar daca verificati cu atentia sursa paginii. Va puteti folosi si de extensii sau softuri care sa va afiseze outbound links, dar acestea pot fi pacalite destul de usor.

Nu omiteti sa verificati linkurile de sub imagini. Uneori sunt ascunse sub imagini transparente care nu sunt vizibile ochiului liber, dar pot fi gasite foarte usor in sursa paginii.

Mare atentie sa nu cumparati linkuri cu atributul nofollow. Este indicat sa verificati saptamanal daca linkurile sunt la locul lor si daca intre timp nu a pus cineva atributul nofollow.

Daca vreti sa ridicati un site in limba romana cu linkuri de pe site-uri straine, scrise in alte limbi, o sa aveti rezultate atipice. Adica ori va creste site-ul, ori va fi penalizat, ori va creste si va fi penalizat, ori nu se va intampla nimic si dati banii de pomana pe linkuri.

RISCURI

Linkurile vizibile doar pentru botii motoarelor de cautare (bazate pe user agent), sunt detectate extrem usor de Google. Botii Google folosesc user agent de browser normal tocmai pentru a detecta asemenea linkuri.

Linkurile ascunse din css sunt si ele foarte usor de detectat. Desigur ca exista metode care nu permit detectarea (decat prin verificare manuala), dar nu le voi impartasi. Este valabil si pentru linkurile ascunse cu javascript.

TLD-urile speciale ridica flag-uri si va pot aduce pe cap si o verificare manuala. De aceea este bine sa evitati o campanie masiva de link building pe domenii .edu.

Daca aveti ghinionul sa cumparati linkuri pe site-uri sparte, trebuie sa fiti constienti ca aceste linkuri pot disparea in orice moment. Asa ca nu platiti linkurile pentru o perioada foarte lunga in cazul in care le luati in regim de inchiriere. E de preferat sa platiti lunar pentru fiecare link in parte sau sa cereti inlocuirea lor in cazul in care dispar, fara costuri suplimentare. Sau, cea mai buna si corecta solutie, sa platiti o suma modica pentru ca fiecare link sa nu fie inlaturat niciodata.

LA CE SA VA ASTEPTATI

Chiar daca linkurile sunt calitative, nu orice domeniu va ranka bine. Sunt foarte multi factori ce contribuie la ranking, iar asta include structura site-ului, content, chiar si template-ul folosit. Daca ai ghinion poti fi unul dintre cei care au facut totul ca la carte, dar domeniul nu va ranka asa cum te astepti. Se mai intampla.

Imi este foarte dificil sa descriu amanuntit absolut tot ce tine de link building sau cloaking, dar imi puteti pune intrebari si eventual, in functie de importanta subiectului dezbatut, voi updata acest post.

Nu uitati sa folositi "@Nemessis" atunci cand vreti sa intrebati ceva ca sa primesc notificare.

Edited by Nemessis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@Nemessis 3 intrebari simple de la unu paralel cu seo:

1. Academica.edu e bun ca backlink?

2. PBN-urile / cumparare de siteuri expirate cu DA/PA cat de efectiv e fata de backlinkuri in siteuri diverse?

3. PR-u mai este important?

1. A fost. L-am folosit prin 2009 si dadea rezultate. Dupa ce au inceput toti sa il abuzeze are aceeasi putere ca un director web de doi lei. Inca se mai pot adauga linkuri pe el dupa ce a fost matrasit in halul asta?

2. Nu e in aria mea de cunostinte, dar cel putin pe adult (afiliere awempire), este cineva care doar asta face si ocupa in permanenta primele pagini pe anumite cautari, cu domenii cumparate dupa ce au expirat, pe care apoi face cloaking redirect.

3. Depinde. Poate fi un factor pe care il iei in seama atunci cand verifici calitatea unui domeniu. Daca in urma cu doi ani a avut PR 6 si alti factori ca cei de aici iti indica faptul ca in continuare are continut calitativ, atunci da, poti tine cont si de PR. Dar asta nu va mai tine mult, pentru ca anii trec si update-ul de PR nu va mai fi facut public.

Edited by Nemessis
Link to comment
Share on other sites

@Nemessis

Nu prea are legatura cu tema threadului dar...I'll leave it here.

Recent am fost penalizat de o actiune manula dupa un test nereusit cu SAPE links. Pentru ca sunt idiot am facut testul pe money site si a fost penalizat intregul site. Am scos linkurile, le-am dat si disavow ca sa para mai real si am facut o cerere de reconsiderare. Bineinteles,a fost respinsa. Nici nu ma mir, aproape toate backlinkurile erau facute cu GSA SER.

Merita sa fac 301 catre un site nou sau re-use content & rebuild?

Din ce-am citit e o sansa foarte mare ca penalizarea sa se propage o data cu linkurile dar nu am experienta deloc cu redirect-uri.

Edited by Mr.husky
some typos
Link to comment
Share on other sites

Recent am fost penalizat de o actiune manula dupa un test nereusit cu SAPE links. Pentru ca sunt idiot am facut testul pe money site si a fost penalizat intregul site. Am scos linkurile, le-am dat si disavow ca sa para mai real si am facut o cerere de reconsiderare. Bineinteles,a fost respinsa. Nici nu ma mir, aproape toate backlinkurile erau facute cu GSA SER.

Merita sa fac 301 catre un site nou sau re-use content & rebuild?

Din ce-am citit e o sansa foarte mare ca penalizarea sa se propage o data cu linkurile dar nu am experienta deloc cu redirect-uri.

De-a lungul timpului am avut parte de doar doua penalizari, ambele manuale, datorate strategiei de link building defectuoase pe care o aplica aproape orice incepator. Ambele domenii au ramas penalizate, unul dintre ele (.ro) fiind penalizat si in ziua de azi, dupa 4-5 ani. In mod normal folosesti disavow tool din Google Webmaster, iar apoi ceri sa iti verifice din nou site-ul. La mine nu a functionat, dar strategia mea de link building depasise intr-adevar limitele bunului simt.

Nu face redirect 301 catre domeniul nou pentru ca se va transfera probabil si penalizarea. Apuca-te sa faci un site nou cu content unic, nu copiat de pe celalalt, ca sa fii sigur ca ai ceva pentru viitor, iar intre timp trage tare sa ti se scoata penalizarea si de pe domeniul cu probleme. Asta daca merita efortul, desigur.

Este indicat sa ai control absolut asupra linkurilor pentru a le putea modifica sau elimina oricand este necesar. Cand spamezi cu tool-uri automate pierzi controlul. In general ai nevoie de aproximativ 30-40 de backlinkuri calitative ca sa rankezi bine si pe termen lung. Poti forta numarul de backlinks doar cand este mai greu sa atingi primele trei pozitii, dar startul trebuie sa fie cu maxim 30-40 de linkuri puse in decurs de minim 3 luni ca sa nu ai surprize. 10 linkuri de calitate pe luna pentru un domeniu nou sunt de ajuns pentru a te apropia de #1. De acolo tine de fiecare cum forteaza primele 3 pozitii.

Fa totul manual si ai sa vezi diferente uriase chiar daca iti ocupa timp mai mult. Salveaza adresa paginilor pe care ai pus linkurile, ce PR, PA si DA aveau la momentul respectiv, anchor si title folosite, catre ce pagini ale site-ului tau sunt indreptate s.a.m.d.. O sa iti fie mult mai usor sa adaptezi campaniile de linkbuilding, sa verifici daca nu au disparut acele linkuri, sau daca pe pagina respectiva au mai aparut si alte linkuri ale concurentei. Daca respecti toate astea si ai rabdare sa iti gasesti surse bune pentru linkuri te poti bate cu oricine pe rezultate.

Nu stiu de ce ai mai folosit SAPE dupa tot ce s-a intamplat cu reteaua lor.

Link to comment
Share on other sites

@Nemessis

Am inteles partea cu controlul linkurilor si a anchor text-ului atunci cand faci totul manual dar inca am cateva nelamuriri:

In general ai nevoie de aproximativ 30-40 de backlinkuri calitative ca sa rankezi bine si pe termen lung.

Doar 30-40 de linkuri calitative in total sau 30-40 de linkuri calitative + alte linkuri mai slabe ( web 2.0, social bookmarks,etc ) pentru diversitate?

backlinkuri calitative

Inca nu stiu care e limita de jos a unui backlink calitativ. Inteleg ca nu trebuie sa fie spamat, sa nu aiba 999 de OBLs dar cand un site sau mai bine zis cum trebuie sa arate backlink profile-ul siteului respectiv ca sa fie numit link calitativ ?

Daca respecti toate astea si ai rabdare sa iti gasesti surse bune pentru linkuri te poti bate cu oricine pe rezultate.

Inca o mare problema problema care o am acum, nu stiu cum sa gasesc surse bune. O metoda ar fi sa cauti alte site-uri apropiate de nisa ta si sa trimiti un mail proprietarului cu o oferta de promovare. Multi n-o sa accepte sau ce-i care v-or accepta o sa ceara o gramada de bani. Deci, nu e o metoda prea grozava.

Nu stiu de ce ai mai folosit SAPE dupa tot ce s-a intamplat cu reteaua lor.

Am citit cate ceva pe BHW inainte sa ma apuc dar parerile erau impartite. Unii ziceau ca au fost penalizati, altii ca merge fara probleme. Daca ai putea pune un link sau sa ne spui ce s-a intamplat cu reteaua lor as fi foarte recunoscator.

P.S. Am uitat sa-ti multumesc pentru raspuns. Multumesc. :)

Link to comment
Share on other sites

@Nemessis

Am inteles partea cu controlul linkurilor si a anchor text-ului atunci cand faci totul manual dar inca am cateva nelamuriri:

Doar 30-40 de linkuri calitative in total sau 30-40 de linkuri calitative + alte linkuri mai slabe ( web 2.0, social bookmarks,etc ) pentru diversitate?

Inca nu stiu care e limita de jos a unui backlink calitativ. Inteleg ca nu trebuie sa fie spamat, sa nu aiba 999 de OBLs dar cand un site sau mai bine zis cum trebuie sa arate backlink profile-ul siteului respectiv ca sa fie numit link calitativ ?

Inca o mare problema problema care o am acum, nu stiu cum sa gasesc surse bune. O metoda ar fi sa cauti alte site-uri apropiate de nisa ta si sa trimiti un mail proprietarului cu o oferta de promovare. Multi n-o sa accepte sau ce-i care v-or accepta o sa ceara o gramada de bani. Deci, nu e o metoda prea grozava.

Am citit cate ceva pe BHW inainte sa ma apuc dar parerile erau impartite. Unii ziceau ca au fost penalizati, altii ca merge fara probleme. Daca ai putea pune un link sau sa ne spui ce s-a intamplat cu reteaua lor as fi foarte recunoscator.

P.S. Am uitat sa-ti multumesc pentru raspuns. Multumesc. :)

30-40 de linkuri calitative in total. Calitative in sensul ca acele domenii sa nu fie spamate, sa fie cat de cat updatate periodic, sa aiba ceva vechime si eventual sa aiba la randul lor niste backlinkuri, sa nu fie scrise in chineza etc. De-abia m-am trezit din somn. Imi e foarte greu sa pun cap la cap idei acum.

Link to comment
Share on other sites

@Nemessis

1.Linkurile trebuie sa fie neaparat niche relevant sau sunt ok daca sunt generale?

2.Poate fi numit calitativ un link care vine de pe un Web 2.0 expirat care a fost readus la viata? Daca da,dupa cat timp de la reinregistrare e ok sa postezi link catre money site? Cat de des trebuie update-at blogul ca sa para activ? Bineinteles,cat mai des cu atat mai bine dar o data ce ai o retea mare e greu sa le tii updatate pe toate.

3.Anchor text ratio & on-page keyword density. Aici e o mare dezbatere peste tot si e una din cele mai dese intrebari puse de newbies.

3.1 Keyword Density: Unii spun ca peste 1% e rau,altii spun ca peste 3% e rau. Toti competitorii mei din top 5 (fosti competitori acum) au keyword density intre 5 si 15%. Care ar fi un procent corect? Conteaza procentajele sau ar trebuii ca totul sa para cat mai natural? De ce o pagina cu 15% density e situata #1 pe cuvantul ala? Practic,unde te uiti vezi doar keyword-u' ala,nu e deloc natural si totusi e pe #1.

3.2 Anchor Text Ratio: Aici n-o sa incep iar cu povesti ca la punctul 3.1. In general site-urile "legit" au foarte multe ancore comune cu keyword-ul pe langa ele ( ex: for a free vacation in Miami visit this link ) si foarte putine partial si exact match anchor. E o abordare buna?

4. Asa cum ai spus, pentru un link building manual cu linkuri de calitate ai nevoie de surse foarte bune. Poti sa impartasesti cu noi unele metode de gasire a acestor surse?

Cam multe intrebari, cel putin la punctul 3 am batut câmpii un pic.

L. E. Am citit mai multe despre SAPE în noaptea asta dar tot ce am g?sit relevant e ca a fost lovita de noul algoritm pentru site-uri sparte. Adev?rat sau propaganda?

Pe lâng? asta am g?sit ?i câteva metode pentru scoaterea penaliz?ri, disavow la toate linkurile. E destul de ciudat, cel care a f?cut asta spunea ca ob?inut pozi?iile care le avea înainte.

Edited by Mr.husky
Link to comment
Share on other sites

@Nemessis

1.Linkurile trebuie sa fie neaparat niche relevant sau sunt ok daca sunt generale?

Nu neaparat, dar e de preferat. Poti ranka foarte bine si cu linkuri de pe alte nise atata timp cat nu se vede de la o posta ca e spam.

2.Poate fi numit calitativ un link care vine de pe un Web 2.0 expirat care a fost readus la viata? Daca da,dupa cat timp de la reinregistrare e ok sa postezi link catre money site? Cat de des trebuie update-at blogul ca sa para activ? Bineinteles,cat mai des cu atat mai bine dar o data ce ai o retea mare e greu sa le tii updatate pe toate.

Poate fi calitativ atata timp cat recuperezi sau rescrii contentul original si pastrezi structura url-urilor identica cu cea precedenta. Adica trebuie sa para "updated but not totally changed". Daca trantesti un content total diferit si cu url-uri diferite de precedentele, site-ul isi va pierde rankul si puterea juice-ului.

Cat de des... e relativ. Nu orice nisa iti permite sa vii zilnic cu informatii noi. Cat de mare e reteaua? Cat timp ai la dispozitie sa scrii articole? Ideal ar fi minim 3 articole pe saptamana.

3.Anchor text ratio & on-page keyword density. Aici e o mare dezbatere peste tot si e una din cele mai dese intrebari puse de newbies.

3.1 Keyword Density: Unii spun ca peste 1% e rau,altii spun ca peste 3% e rau. Toti competitorii mei din top 5 (fosti competitori acum) au keyword density intre 5 si 15%. Care ar fi un procent corect? Conteaza procentajele sau ar trebuii ca totul sa para cat mai natural? De ce o pagina cu 15% density e situata #1 pe cuvantul ala? Practic,unde te uiti vezi doar keyword-u' ala,nu e deloc natural si totusi e pe #1.

Aici nu stiu ce sa zic. Eu imi scriu singur contentul, in general intr-un mod natural, nu just for seo. Se pare ca asta e pe placul Google si algoritmul lor este destul de evoluat incat sa vada diferenta dintre natural si just for seo.

Daca poti scrie orice articol dupa modelul celor aparute in presa de calitate, cu informatii concrete, formulare literara corecta etc. automat vei indeplini criteriile keyword density + numar de cuvinte / articol. Conteaza si cum te folosesti de <h> in raport cu restul articolului.

Eu merg pe principiul daca nu am destule informatii incat sa scot un text mai lung si mai detaliat, atunci inventez unele care par veridice si imi asigura numarul de cuvinte la care vreau sa ajung.

3.2 Anchor Text Ratio: Aici n-o sa incep iar cu povesti ca la punctul 3.1. In general site-urile "legit" au foarte multe ancore comune cu keyword-ul pe langa ele ( ex: for a free vacation in Miami visit this link ) si foarte putine partial si exact match anchor. E o abordare buna?

E abordarea corecta, pentru ca relevanta este extrasa foarte bine din context. In timp vezi beneficiile, mai ales cand competitia cade cateva pagini la un update, iar tu pierzi doar 4-5 pozitii pe care le poti recapata tot prin backlinks.

4. Asa cum ai spus, pentru un link building manual cu linkuri de calitate ai nevoie de surse foarte bune. Poti sa impartasesti cu noi unele metode de gasire a acestor surse?

Not really. Dar daca imi vin alte idei in afara de cele pe care le folosesc o sa le scriu pe forum.

L. E. Am citit mai multe despre SAPE în noaptea asta dar tot ce am g?sit relevant e ca a fost lovita de noul algoritm pentru site-uri sparte. Adev?rat sau propaganda?

Pe lâng? asta am g?sit ?i câteva metode pentru scoaterea penaliz?ri, disavow la toate linkurile. E destul de ciudat, cel care a f?cut asta spunea ca ob?inut pozi?iile care le avea înainte.

Ca e adevar sau ca e propaganda nu conteaza. Ideea e ca au fost penalizati foarte multi clienti ai lor si nu are rost ca tu sa risti o penalizare a unui site principal, cand stii ca ai sansa sa fii prins. E o afacere, nu un joc de noroc.

Edited by Nemessis
Link to comment
Share on other sites

@Nemessis

Cat de mare e reteaua? Cat timp ai la dispozitie sa scrii articole?

Undeva la 100 de Web 2.0 dar trebuie sa le filtrez iar. Pana acum le filtram doar in functie de Trust flow dar am realizat ca doar backlinkurile conteaza si ca trebuie sa verificat manual tot profilul. Oricum,daca am nevoie pot sa fac scrape cu DHG. Gasesc in medie 1000 de Web 2.0 expirate in 24 h. Problema e ca nu am cu ce sa verific linkurile, momentan nu-mi permit un cont de Majestic sau Ahrefs. Exista vreo alternativa?

Pentru articole nu stiu cat timp o sa-mi ramana dar o sa le scriu personal pe toate.Problema e inspiratia.

E o afacere, nu un joc de noroc.

Adevarat. Cand am ales sa fac testul asta direct pe money site m-am bazat pe faptul ca anul trecut am facut un test de churn & burn pe un inner page,exact ca acum. Am urcat nisa aia in top 10 intr-o luna dupa a fost deindexata. Am crezut ca am fost penalizat. De fapt luasem DMCA,am aflat acum cand am adaugat contul in GWT. Motivul real pentru care am facut asta e ca am fost prea lenes sa fac alt site si mi-am tot gasit motive sa n-o fac.

Link to comment
Share on other sites

@Mr.husky baga linkuri de pe servicii de tipul SAPE catre blogurile din reteaua ta, ca sa le poti creste si din retea iti dai linkuri catre money site, cu articole dedicate, context, tot ce trebuie. Dar nu abuza de asemenea linkuri cumparate din surse nesigure ca iti prajesti blogurile din retea si vor deveni la randul lor toxice. Fa un test cu 3-4 bloguri. Daca pierzi doar 3-4 din 100 nu e mare paguba.

Cu reteaua personala de bloguri cum procedezi? Adaugi doar articole cu linkuri externe sau ai si articole fara?

Link to comment
Share on other sites

@Nemessis

Cand zici linkuri externe te referi la linkuri c?tre money site sau la linkuri externe în general? De obicei pun 1-2 linkuri externe c?tre site-uri mari dar am ?i articole în care nu pun, încerc s?-l fac cat mai natural posibil.

Pare o metoda buna, o sa încerc. În jur de 5 linkuri de pe SAPE sunt de ajuns ca sa men?in un "low profile"?

Am câteva bloguri care sunt în primele 10 pagini ?i au link c?tre vechiul money site, e ok dac? schimb linkul c?tre site-ul nou?

Mai sigur ar fi sa scriu un nou articol cu link c?tre noul site, problema e ca toate linkurile sunt îndreptate c?tre articolul ala, nu c?tre homepage ?i nu cred ca ob?in mult juice.

In situa?ia sunt ?i alte bloguri care nu sunt în top, ce sa fac cu articolele care au link catre domeniul penalizat, le las acolo, schimb link-ul c?tre noul site sau le ?terg?

Link to comment
Share on other sites

Cand zici linkuri externe te referi la linkuri c?tre money site sau la linkuri externe în general? De obicei pun 1-2 linkuri externe c?tre site-uri mari dar am ?i articole în care nu pun, încerc s?-l fac cat mai natural posibil.

Pare o metoda buna, o sa încerc. În jur de 5 linkuri de pe SAPE sunt de ajuns ca sa men?in un "low profile"?

Linkuri externe in general.

Nu folosesc SAPE asa ca nu am de unde sa stiu. Trebuie testat.

Am câteva bloguri care sunt în primele 10 pagini ?i au link c?tre vechiul money site, e ok dac? schimb linkul c?tre site-ul nou?

Mai sigur ar fi sa scriu un nou articol cu link c?tre noul site, problema e ca toate linkurile sunt îndreptate c?tre articolul ala, nu c?tre homepage ?i nu cred ca ob?in mult juice.

Eu as proceda in felul urmator, dar tine cont ca nu cunosc nisa de filme online si e posibil sa iti fie greu sa aplici sfatul meu:

Primul pas: Scriu un articol nou cu link catre noul site. Este important ca articolul nou sa respecte standardele de calitate.

Pasul 2: Articolul vechi il editez adaugand noi paragrafe si adaug un link catre noul articol (cel care contine link catre noul site).

Pasul 2.1: Linkul vechi, adica domeniul penalizat, il sterg din articol.

Pasul 3: Dupa vreo 2 luni de lasat la dospit as adauga in acel articol reeditat si linkul catre o pagina de pe siteul nou, impreuna cu un alt paragraf care sa dea impresia de update a informatiei.

Repeti procesul pe fiecare blog in parte. Nu face treaba asta cu 100 de bloguri pentru ca poti lasa footprint. Fa-o cu cele pe care le consideri cele mai bune. Pe o parte din celelalte te poti opri la pasul 2.1, chiar daca diluezi din link juice. Important e sa nu repeti in timp prea scurt acelasi proces pe un numar identic de bloguri. Improvizeaza.

Talent shukar de diagrama facuta in paint:

jAk9FJM.jpg

Este un proces de durata, dar asa lucrezi in "safe mode" si faci articolele vechi sa se mentina in atentia Google ca fiind actualizate. Initial diluezi juice-ul dar, dupa perioada de asteptare, vei avea doua backlinkuri venite din articole cu content dedicat pentru nisa ta. Este posibil ca articolul nou si articolul vechi sa capete aceeasi putere in timp. De aceea iti recomand sa respecti pasul 1 (calitatea).

In situa?ia sunt ?i alte bloguri care nu sunt în top, ce sa fac cu articolele care au link catre domeniul penalizat, le las acolo, schimb link-ul c?tre noul site sau le ?terg?

Sterge treptat toate linkurile din articolele care duc spre domeniul penalizat doar daca vrei sa renunti definitiv la el. Daca le stergi instant e posibil sa lasi footprint ca e PBN si te-ai ars. Dupa o perioada de timp vei putea refolosi acele articole asa cum ai spus tu mai sus, fara riscuri. Totul tine de timing.

Edited by Nemessis
Link to comment
Share on other sites

@Nemessis Salut, se pare ca pe ym nu mai esti activ. Am cateva chestii de precizat la tot topicul asta.

1.Social signals sunt bs, testat de vreo 5 ori, fara rezultate concrete.

2.Backlink-urile:

a) Sape functioneaza grozav, trebuie doar sa stii sa alegi link-urile foarte bine, iar cele bune, costa destul de mult(pentru un sape), poate multi nu stiti dar sape iti ofera posibilitatea si de link-uri contextuale(direct in articol) ce par a fi 100% legit.

B) Numarul maxim de backlink-uri nu trebuie sa fie 30-40, poti sa rankezi si cu 5 dar si cu 2000, depinde de nisa si competitie.

c) Grupurile de ancore nu trebuie sa fie in aceleasi procente date de toti "guru" din online, poti sa rankezi si cu 50 exacte.

d) Footer links si blogroll inca functioneaza si nu este o limita concreta in utilizarea lor.

e) Nu ai nevoie de niche relevant links, o greseala majora care o comit toti cand analizeaza backlink-urile e sa stabileasca ca x blog face parte din nisa lor. Daca ai un site pentru varice si iti iei un backlink de pe un site cu medicina(orice continut legat de medicina, poate sa fie cu prospecte, boli, etc) asta nu inseamna ca ai un backlink din nisa. Nisa e delimitata mult mai strict si sincer in teste nu am vazut nici un fel de rezultate concrete incat sa se merite doar niche "related" links.

f) 301 inca functioneaza, poti sa ii faci redirect catre un domeniu nou si o sa rankeze dar aici tine foarte mult de analiza domeniului, trebuie sa indeplineasca niste criterii.

g) 301 din domeniu penalizat, in unele cazuri am observat ceva ciudat, chiar daca ar fi trebuit sa se trimita si penalizarea, nu sa trimis instant, mi-a permis sa rankez inca vreo 2 saptamani pe o nisa destul de dificila si sa incasez de pe urma ei.

h) PBN-uri merg de minune dar nu orice domenii de rahat bagate in el, un domeniu bun pentru PBN incepe de la 50$ si poate sa ajunga si 1700$

i) PA/DA este cel mai prost metric inventat vreo data, e bazat pe opensiteexplorer(serviciu lor de iti arata backlink-urile) si are o rata destul de mica de indexare, e mult mai relevant PR-ul + sa verifici domeniul pentru toate chestiile posibile

j) Variantele ieftine ca Web2-urile nu fac mare chestie pe nisele medii spre dificile, ca in orice domeniu, tre sa cheltui bani ca sa castigi bani...dar web2-urile aged care nu au fost inchise...functioneaza putin mai bine.

Precizari!

Unele domenii din sape au fost deindexate dar nu toate, reteaua e prea mare, peste 500.000 de site-uri. Alea ieftine si spamate in draci probabil au fost scoate.

Continutul conteaza dar nu la modul de il cred majoritatea, nu ai nevoie de un continut scris de mana sau foarte corect gramatical(aici nu vreau sa detaliez).

Link to comment
Share on other sites

@Vlachs

Sape functioneaza grozav, trebuie doar sa stii sa alegi link-urile foarte bine, iar cele bune, costa destul de mult(pentru un sape), poate multi nu stiti dar sape iti ofera posibilitatea si de link-uri contextuale(direct in articol) ce par a fi 100% legit.

Ce parere ai de site-urile din SAPE ca nu-s in engleza? Eu cel putin nici nu m-am uitat la asa ceva. E o abordare gresita?

PBN-uri merg de minune

Ce parere ai de teoria asta :

In general, PBN-urile au un singur punct slab ( in afara de footprints,dar sa presupunem ca n-ai lasat nici unul), nu au trafic. Gogu' stie asta, iar in urmatoarele update-uri de algoritm e posibil sa scada autoritarea site-urilor care nu au trafic. In felul asta o sa castige lupta contra PBN-uri. E doar o teorie,posibil sa nu se intample niciodata.
Link to comment
Share on other sites

@Nemessis,

Foarte bune sfaturile, in felul pot sa recuperez toate blogurile din PBN. Bine la nivelul meu de Web 2.0 PBN nu era mare lucru dar sfaturile pot fi aplicate la nivelul unui PBN solid facut din domenii bune.

Am avut probleme cu ISP-u' saptamana asta, nu pot sa zic ca mi-a convenit dar a fost ocazia perfecta sa scriu articole si sa-mi setez LP-urile. Mai trebuie sa fac cateva tweak-uri on page, iar de luni ma apuc de link building. Bine...link building e mult spus, o sa-mi fac un plan si apoi incep sa analizez linkuri pana imi dau seama care sunt calitative, acum am tool-urile necesare multumita lui @Ciresel21 .

@Vlachs

Ce parere ai de site-urile din SAPE ca nu-s in engleza? Eu cel putin nici nu m-am uitat la asa ceva. E o abordare gresita?

Ce parere ai de teoria asta :

Sunt ok si backlink-urile din site-uri de nu sunt in engleza.

Legat de teoria cu traficul, am foarte multe domenii in pbn-uri(foste site-uri de firme, etc) care au fost importante in anumite nise, sa zicem ca esti o autoritate intr-o chestie cu volum foarte mic, asta inseamna ca link-urile din site-ul tau sunt bs? Nu. Link-urile functioneaza si nu au nici un fel de legatura cu vizitatorii.

Link to comment
Share on other sites

@Mr.husky sunt de aceeasi parere cu Vlachs in privinta teoriei cu traficul. In schimb la capitolul "linkuri de pe site-uri scrise in alta limba decat X" este putin mai delicata discutia. Conteaza volumul linkurilor de tipul asta, in ce limba este scris contextul din jurul linkului etc. Dar cateva linkuri de pe site-uri in alta limba nu ar trebui sa te afecteze negativ. Si eu le folosesc, dar am grija la anumite detalii, ca sa nu bata la ochi.

Totusi, daca ai site de filme, poti folosi orice tip de linkuri. E nisa de interes general. Daca targetezi anumite tari e chiar indicat sa folosesti linkuri de pe site-uri scrise in limba respectiva. Asa faci fine-tunning-ul la country source.

Link to comment
Share on other sites

Legat de teoria cu traficul, am foarte multe domenii in pbn-uri(foste site-uri de firme, etc) care au fost importante in anumite nise, sa zicem ca esti o autoritate intr-o chestie cu volum foarte mic, asta inseamna ca link-urile din site-ul tau sunt bs?

Nu, bineinteles ca link-urile nu sunt bullshit. Poti sa ne zici, aproximativ, cate vizite lunare ai pe un astfel de blog?

Link-urile functioneaza si nu au nici un fel de legatura cu vizitatorii.

Asta inseamna ca PBN-urile o sa fie cea mai eficienta metoda de ranking ever, atat timp cat nu lasi urme. Hmm, nu stiu ce sa zic, metoda a devenit prea populara, nu cred ca Google o sa stea si n-o sa faca nimic. But hey, I'm still a noob, maybe I overthink this shit.

In schimb la capitolul "linkuri de pe site-uri scrise in alta limba decat X" este putin mai delicata discutia. Conteaza volumul linkurilor de tipul asta, in ce limba este scris contextul din jurul linkului etc. Dar cateva linkuri de pe site-uri in alta limba nu ar trebui sa te afecteze negativ. Si eu le folosesc, dar am grija la anumite detalii, ca sa nu bata la ochi.

Totusi, daca ai site de filme, poti folosi orice tip de linkuri. E nisa de interes general. Daca targetezi anumite tari e chiar indicat sa folosesti linkuri de pe site-uri scrise in limba respectiva. Asa faci fine-tunning-ul la country source.

Got it. Si nu, nu-s pe nisa de filme. :D

Am inceput de luni sa analizez PBN-ul de Web 2.0. Din ~ 140 de bloguri au ramas ~30 + inca ~15 care au ramas in pending, nu stiu ce sa fac. Unele au 1-2 linkuri ok + cateva junk links ( prin junk links vreau sa spun ca vin de la niste domenii care nu au autoritate, nu ca sunt spamate), altele doar 1-2 linkuri. Merita sa le tin?

Pe langa asta am inceput sa caut domenii expirate / pending deletion pentru un test cu 301 (SAPE links catre domeniul expirat apoi 301 catre money site). Am gasit niste domenii care par ok la prima vedere, am verificat pe archive.org, nimic iesit din comun, pare ca au fost site-uri "legit". Anchor text-ul e ok, majoritatea brand links. Problema e ca au in jur de 1000 de backlink-uri. Exista vreo solutie ca sa analizez backlinkurile fara sa stau zile si sa-l iau pe fiecare la verificat? Cum imi pot da seama daca domeniul a fost penalizat in trecut?

Am citit pe BHW acum o luna, aproximativ, de prezenta unor 2 algoritmi pe baza caruia Google face pozitionarea in SERP, PR1 si PR2 ( nu m-ai stiu daca se numeau exact asa, tin minte ca era din 2 litere urmat de "1" si"2"). Am cautat mai multe detalii si n-am gasit absolut nimic. Stie cineva despre ce e vorba? Sunt foarte curios. :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...