Jump to content

Mr.Kode

Active Members
  • Posts

    67
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Mr.Kode

  1. Pfaaii...

    Mai faceam si noi (aka amicii mei) chete de oras sa ne luam si noi niste bere, da' nu eram asa nesimtiti.

    Oricum, se mai intampla d'astea si prin Galati, cu scuze gen: "Imi trebuie bani de taxi sa ma duc la spital ca naste nevasta."

    Bre, daca vine vreo unu' sa-mi ceara direct bani de bere, sa mor de nu ii dau macar de 2-3 beri.

    Ca bine zici.Macar sa vina la tine si sa zica "Frate, da si mie bani sa imi iau 1 bere"

  2. Un hacker roman, care-si spunea pe internet "Virusez", a fost retinut marti de politistii si procurorii de la Crima Organizata. Tanarul, fiu de avocat, conducea, spun anchetatorii, o retea specializata in fraude informatice.

    Suspectii au copiat peste 1 milion de date de pe carduri folosite la cumparaturi si au creat dubluri, pe care le-au vandut pe internet. 25 de milioane de dolari este paguba totala in acest dosar, in care s-au implicat si agentii FBI.

    [sters] e numele tanarului despre care anchetatorii spun ca este creierul afacerii de milioane de dolari. Anchetatorii au gasit la el in apartament 300.000 de dolari si 60.000 de lei

    Cu un portbagaj plin de bani si harduri. Asa au plecat anchetatorii de la perchezitia pe care au facut-o in casa tanarului de 29 de ani, actiune care a durat 11 ore. Nici nu este de mirare, daca luam in considerare ca una dintre camerele apartamentului arata ca un urias creier informatic: intreaga incapere era plina de computere. Despre ele, anchetatorii cred ca au fost folosite ca sa acceseze ilegal companii din Australia si sa le viruseze.

    Dar cum a inceput totul? Mai intai, au fost inchiriate sau cumparate servere in Bucuresti si Brasov. Cu ajutorul lor, hackerii navigau prin mai multe servere din lume, pentru a nu fi gasiti. Apoi atacau un punct vulnerabil al unei firme din Australia. De exemplu, calculatorul unui angajat care avea o parola slaba.

    Odata intrati in baza de date a magazinului sau benzinariei repsective, hackerii plantau virusul acolo. Iar virusul culegea datele despre tranzactiile bancare efectuate si le trimitea inapoi.

    Infractorii colectau informatiile: nume, prenume, numarul cadrului si codul de siguranta. Faceau o lista cu date bancare pe care o vindea pe internet. 4 euro - o identitate. Era o loterie, cumparatorul putea avea supriza sa primeasca un cont gol sau unul plin.

    Au fost vandute astfel peste un milion de identitati. Toti acesti oameni, in special australieni si americani, s-au trezit fara nici un cent in banca. In total: 25 de milioane de dolari s-au evaporat.

    "Cardurile erau vandute intr-un circuit inchis, la oameni care stiau ce cumpara", explica un ofiter DCCO.

    20 de persoane au fost retinute marti de procurorii DIICOT in Romania. Anchetatorii vorbesc insa despre o adevarata caracatita, cu tentacule extinse in multe tari si din care fac parte si cetateni straini. De altfel, in ancheta sunt implicati si ofiteri FBI, care s-au ocupat de cercetari pe teritoriul Statelor Unite.

    Stiind ca nu au de-a face cu un infractor obisnuit, ci poate cu cel mai experimentat hacker roman prins in ultimii ani, care ar fi putut sterge cu un simplu click dovezi importante, anchetatorii si-au luat si ei propriile masuri de siguranta: au decis ca nu au la dispozitie mai mult de 10 secunde sa intre la perchezitii, asa ca au ales sa arunce in aer usa de la apartamentul liderului.

    Nici locuinta parintilor nu a ramas neverificata, mai ales ca acolo figureaza sediul social al uneia dintre firmele tanarului hacker, care-si spunea pe internet "Virusez".

    Tanarul si complicii sai au fost dusi la audieri.

    Sursa stirileprotv.ro

×
×
  • Create New...