Jump to content

Gecko

Administrators
 • Content count

  5690
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  92

Gecko last won the day on December 1

Gecko had the most liked content!

Community Reputation

1771 Excellent

About Gecko

 • Rank
  Bipolar
 • Birthday 08/06/94

Profile Information

 • Gender
  Male

Converted

 • Location
  History
 1. HTML & CSS

  Ce spui tu e de fapt pe dos. Ai nevoie de informatie la inceput ca sa intelegi ce faci. Ulterior, iti va fi mai usor sa intelegi concepte noi, daca ai fost atent la inceput.
 2. Sub.Watch - Manager de seriale si filme

  Momentan doar Patreon. Daca donezi iti va crea o subscriptie pentru aceeasi suma pe luna. Daca vrei sa donezi doar o data, sa nu uiti sa dai cancel dupa prima plata.
 3. Intrebare ascultare telefon

  Conversatia a degenerat prea tare. RST nu e loc de consolare. Closed.
 4. Ajutor HTML, PHP - Search form

  Depinde, daca vrei sa intre pe /test si sa incarce test.txt, e nevoie de mai multa bataie de cap. Dar daca vrei doar sa deschida orice introduci cu extensia .txt, poti sa modifici ce am pus mai sus: <form onsubmit="window.location = this.file.value + '.txt'; return false;"> <input type="text" name="file"> <button>Open</button> </form>
 5. Ajutor HTML, PHP - Search form

  <form onsubmit="window.location = this.file.value; return false;"> <input type="text" name="file"> <button>Open</button> </form>
 6. HTML & CSS

  Cum vrei sa inveti fara sa aprofundezi?
 7. Ce OS folosiți?

  Am folosit Windows 6 ani, Linux un an si macOS 3 ani, cu aproximatie, pentru ca o perioada le-am folosit in dual boot pentru scopuri diferite. Prefer macOS din toate punctele de vedere, cu exceptia jocurilor. Eu le judec dupa cat de bine arata si ruleaza pe acelasi sistem, aceleasi resurse, pentru ca a existat o perioada in care le-am incercat pe toate pe acelasi config, si macOS s-a comportat cel mai bine, in combinatia de aspect, resurse consumate, features si viteza. Celelalte doua au prea multe dezavatanje pentru mine: Linux: - Majoritatea software-ului profesional lipseste, iar virtualizarea e o solutie, dar e penibila - dezavantajul asta e cel mai important, pur si simplu nu poti folosi alternativele free pe care le oferta; - Interfata pare sa stea sa cada in orice moment, nimic nu da senzatia de rigiditate pe Linux, te lovesti de tot felu de glitch-uri la fiecare pas. Am folosit LXDE, XFCE, KDE, GNOME, Unity. Unity ; - Cand rezolvi o problema, te folosesti aproape mereu de terminal, e clar ca totul e dedicat administratorilor, nici nu pot sa inteleg cum a ajuns Linux asa popular prin home users. Windows: - Fiecare update e mai penibil ca anteriorul. Interfata aia e vesnic cu cativa ani -- Microsoft e vesnic praf la capitolul design; - Resursele consumate sunt mai mari decat pe macOS -- din nou, pe acelasi config; - Dupa zeci de ani in productie, inca nu reuseste sa se fereasca mai eficient de virusi, trebuie sa te bazezi pe solutii externe ca sa te protejezi; - Are nevoie de restart la foarte multe operatii. Ma omoara treaba asta; - Sistemul de update-uri este execrabil. Iti intrerupe munca ca sa-si dea el restart si dureaza mult prea mult. Nu cred ca este in cautarea unei concluzii, a si precizat ca se asteapta la raspunsuri subiective. Poate doar e interesat de experienta noastra cu OS-urile. Diferenta dintre distributii e de DE (Desktop Environment) si de package manager (apt in Debian si derivatele, pacman in Arch, yum in RedHat si derivatele etc), sau lipsa lui, restul nu sunt sesizabile pentru un home user. Ca sa alegi una, conteaza foarte mult cat de mult efort esti dispus sa depui ca s-o instalezi. De exemplu, daca ai chef sa-ti instalezi singur DE-ul, o distributie ca Arch mi se pare o alegere buna, pentru ca are package manager bun si nu consuma foarte multe resurse inutile out of the box. Daca nu ai chef sa-ti instalezi singur DE-ul, poti folosi distributiile derivate din Ubuntu: Lubuntu, Xubuntu, Kubuntu, Ubuntu Gnome, dar daca nu ai multe resurse la dispozitie, o sa observi o diferenta in viteza.
 8. MacOS user "root" without password

  Tocmai mi s-a aplicat automat urmatorul update: https://support.apple.com/en-us/HT208315 (care ar trebui sa rezolve bugul).
 9. MacOS user "root" without password

  Long story short: Daca dezactivezi userul root (sau orice alt user) de tot (asa: https://i.imgur.com/Rp8ZLyE.png), iar apoi incerci sa te loghezi ca el, prima oara, din cauza unei functii ce nu valideaza bine inputul, care verifica daca userul e activat sau nu, ii seteaza ca parola ce ai in campul de parola al ferestrei de login, in cazul asta toti aveau inputul de parola liber, iar la a doua incercare, automat parola va functiona si root are blank password. Am testat acum, merge. Foarte imbecil. Daca nu dezactivau userul root by default, as fi crezut ca e un backdoor de minune.
 10. MacOS user "root" without password

  $ sudo passwd root Intr-un terminal sa va setati o parola.
 11. MacOS user "root" without password

  Ciudat, am incercat de vreo 30 de ori si nu o pot reproduce. Poate o fi doar pe instalarile fresh de High Sierra, la mine a fost upgrade de la o versiune anterioara. Oricum, penibil.
 12. Vand linguri de lemn

  Care i-ati dat approve astuia cu 3 posturi la market?
 13. Nu oferim promovare pe forum, in niciun caz produselor famaceutice, care nu au niciun fel de legatura cu forumul.
 14. Ai un medicament "anti-cancer" si ai nevoie de promovare? Daca era bun nu se promova singur? Pleaca de-aici daca incerci sa te imbogatesti de pe urma celor care sufera de asa ceva vanzandu-le gogosi.
×