Jump to content

Gecko

Administrators
 • Content Count

  131
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  114

Everything posted by Gecko

 1. Acele informatii sunt sterse din motive de securitate (coordonatele GPS cu locatia in care a fost facuta poza) si de compresie (restul de informatii). O data sterse, ele nu mai pot fi recuperate. Ca sa poata fi recuperate, trebuiesc mutate in alta parte, dar nimeni nu face asta in procesul de compresie; proces in care se urmareste scaderea dimensiunii imaginii pentru a salva trafic si spatiu pe disk.
 2. https://discord.gg/eTrnW3
 3. Pentru a seta parola pentru orice utilizator linux, comanda e "passwd". Daca nu esti deja locat pe root, va trebui sa folosesti sudo: sudo passwd root Daca esti deja logat, merge fara sudo.
 4. https://filelist.ro/signup.php astia au dezactivat invitatiile chiar si pentru vip dar au lasat signupul deschis. tare
 5. voi tot cereti subcategorii pe-aici de cand a pornit forumul asta. acu le vreti si pe chat. mereu va tine din discutie o chestie de-asta. n-aveti nimic de oferit, n-ati scrie un tutorial, dar va trebuie inca 10 canale de comunicare categorisite in 100 de categorii ca sa puneti intrebarea aia blana sa primiti raspunsu ala organizat si fara de troll p.s. chiar eu am facut categorii cu scopul asta pe chatul actual si bate vantu pe-acolo
 6. Politica este un pamflet ce trebuie tratat ca atare.
 7. Gecko

  Bau

  Sa inteleg ca FL si-a inchis dreptul la invitatii dar signupul inca functioneaza?
 8. tare rau frate merci mult de tot maine ma mut in singapore
 9. Gecko

  Algoritmica

  Excelent! @AdIntended Codul tau la cautarea "ce" in abecedar, da mark pe ab *e* *c* edar in loc de abe *c* *e* dar.
 10. Gecko

  Algoritmica

  @Sim Master Eram curios daca solutia ta functioneaza mai bine decat a mea, asa ca am facut niste benchmarks pe ambele, plus a ta optimizata un pic. Solutia mea si rezultatele benchmark-urilor sunt in spoiler. Pentru cei ce vor sa participe la challenge, inca pot sa o faca. Voi reveni cu alt post sa includ si algoritmii lor in benchmark.
 11. Gecko

  Algoritmica

  O alta problema de care m-am lovit a fost in cazul stringului "abecedar", la cautarea "ce", sa-mi inlocuiasca astfel: abecedar in loc de: abecedar. Dar in cazul tau nu se intampla, pentru ca ai inteles (mai repede decat mine) ca trebuie sa inlocuiesti cate un caracter si sa te descotorosesti de el dupa ce l-ai folosit. Felicitari! E foarte buna abordarea ta.
 12. Gecko

  Algoritmica

  Sunt niste cazuri interesante care apar, de-aia am zis ca e tricky.
 13. https://discord.gg/5WZ74c
 14. Gecko

  Algoritmica

  Am dat peste un challenge interesant mai devreme. Am de reprodus functionalitatea de @mention, regasita pe majoritatea chaturilor, pentru un site la care lucrez, iar la partea de afisare a rezultatelor, am descoperit ca e destul de tricky sa faci highlight pe caracterele gasite, atunci cand nu sunt consecutive. Sa luam ca exemplu lista urmatoare de utilizatori: - Gecko - Teodor - Benone Iar ca exemplu de cautare, sa presupunem stringul "eo". Un algoritm simplu, ar cauta dupa acel string cu regex in toata lista si ar returna un singur rezultat: - Teodor E corect rezultatul, insa un user mai avansat s-ar astepta la o cautarea mai complexa. De exemplu, e destul de comun cazul in care se sparge stringul intr-un array de caractere si sa caute dupa ele in ordinea data, mai ales in cazul editoarelor de cod. Astfel incat rezultatele sa fie: - Teodor - Gecko - Benone Challenge-ul consta in conceperea unui algoritm care returneaza lista aceasta, cu tot cu highlight-uri. Pentru a face highlight unui caracter trebuie sa folositi tag-urile HTML <mark> inainte si </mark> dupa. Deci, mai precis, algoritmul ar trebui sa afiseze urmatorul rezultat, la cautarea "eo": - T<mark>e</mark><mark>o</mark>dor - G<mark>e</mark>ck<mark>o</mark> - B<mark>e</mark>n<mark>o</mark>ne Postati solutia direct aici. Voi posta si eu solutia mea peste cateva zile. Primii care au rezolvat problema: - @Sim Master - @AdIntended - - -
 15. Gecko

  Curs engleza

  Duolingo + RTFgrammarM.
 16. Ne tre o mema de pus la subiectele astea incinse sa vada si @Nytro de ce plateste hostu.
 17. Daca vrei sa impartasesti cod, poti folosi github care e folosit de toata lumea. Nu mai e nevoie sa faci un tutorial la fiecare proiect si nu e nevoie nici sa-ti tii codul aruncat pe site-uri gen pastebin. Iti dau tutorial introductiv in git & github daca vrei.
 18. Oamenii care invata ceva si stiu exact ce fac sau stiu ce asteptari sa aibe sunt de apreciat, adica developerii. Nu persoanele ca tine care vin sa-mi gadile mie inputurile pe site. La cat de aleatoriu apar, nu e nimic de apreciat in ceea ce faci. Efectiv exista tooluri care fac automat ce faci tu. Nu-mi cere mie sa te apreciez ca bagi date pe care nici nu le intelegi pe deplin in toate inputurile dintr-o interfata. Stiu ca ti se pare super hard ceea ce faci, am fost si eu in faza aia, dar daca ai sa mergi pe calea dezvoltarii la un moment dat, ai sa-mi intelegi punctul de vedere. In alta ordine de idei, te-au intrebat 2 baieti deja daca poti executa JS si nu le-ai raspuns. Tu crezi ca faptul ca poti adauga un buton fara argumente sau un h1 intr-un email inseamna ca ai gasit XSS? Toate injectiile tale au fost sterse de ceea ce se numeste un HTML Purifier, care scoate tot ce nu e binevenit, pentru cazurile alea cand ai nevoie sa lasi cateva taguri active, dar sa scoti anumite atribute sau elemente. In concluzie, nu numai ca n-ai gasit nimic acolo, dar te-ai mai si ratoit nejustificat. Quote doar pentru ca ma amuza si nu voiam sa stergi de la tine.
×
×
 • Create New...