Ty4r3l Posted February 2, 2017 Report Posted February 2, 2017 HI, am o "baza de date"in excel, stiti ceva program in afara de access in care il pot importa in asa fel incat sa ramana continutu/sheeturile dar intr-un format mai "modern"? Am incercat access dar pana acuma am reusit doar primul sheet (si arata cam nashpa designul), care de fapt e ca si un meniu e navigare... M-am gandit sa folosesc VB ca si frontend si excel backend... sau mai bine ma apuc de sql si leg VB cu SQL ori MariaDB(mai nou)? Mai pe scurt, vreau sa fac o "baza de date" in care pot stoca anumite chestii gen "data" , "user", "comments", "proiect" blah blah, e valabil sa o fac cu VB front si excel back? Quote
Active Members MrGrj Posted February 2, 2017 Active Members Report Posted February 2, 2017 Ai mai multe solutii: Aia manuala: import excelurile in csv (fiecare sheet intr-un csv) apoi faci usor import in orice baza de date decenta. Automata: faci un script care sa iti transforme excelul in csv-uri si importi iar intr-o baza de date. Automata2: faci un script care parseaza direct coloanele din excel si faci insert direct intr-o baza de date cu ce ai tu nevoie. PS: nu mai spune ca ai o baza de date in excel ca te faci de ras. 1 Quote
Ty4r3l Posted February 2, 2017 Author Report Posted February 2, 2017 Fiecare sheet in csv, then import one by one? Hmmm chiar... eu am incercat all in one... P.s.: l-am pus in ghilimele Quote "baza de date" Multumesc! P.S2.: " Automata2 " am incercat dar probabil am gresit eu ceva... ca am primit date aiurea "x sheet scripting" Quote