Jump to content
lineat

[PROBLEMA]Stiva

Recommended Posts

Ma poate ajuta cineva va rog? am incercat sa o rezolv dar este cam grea si nu prea reusesc.

 

Cerință

Se dă un șir de N numere întregi asupra căruia se fac următoarele operații: eliminarea ultimului element din șir (pop) și adăugarea unui element X la finalul șirului (push X). Să se afișeze șirul după aplicarea operațiilor date.

Structura de date introdusă mai sus, asupra căreia se pot executa doar operații de tip push X și pop, se numește stivă. Stiva este o structură de date des utilizată în informatică și se spune că are tipul last in, first out datorită felului în care accesăm date salvate în ea. Aceasta este folosită atât la implementarea recursivității în limbajele de programare, cât și ca structură auxiliară la traversarea unor structuri de date mai complicate, cum sunt arborii și grafurile.

Date de intrare

Se citește numărul natural N, reprezentând numărul de elemente ale șirului inițial și N numere întregi, reprezentând elementele șirului. Apoi se citesc M valori de k unde k poate avea valoarea 1 sau 2. Dacă k are valoarea 1, se va citi imediat după acesta un număr întreg X şi se va efectua operaţia push X. Dacă kare valoarea 2 se va efectua operaţia pop.

Date de ieșire

Se va afișa pe ecran șirul de numere obținut în urma aplicării operațiilor date asupra șirului inițial. Pe prima linie se va afișa numărul T, reprezentând numărul de elemente ale noului șir, iar pe cea de a doua linie se vor afișa cele T elementele ale șirului, separate prin spații.

Restricții şi precizări

N și M sunt numere naturale cuprinse în intervalul [1, 10.000].

Fiecare element din șir este cuprins în intervalul [-2.000.000.000, +2.000.000.000].

k va avea întotdeauna valoarea 1 sau 2.

X are valori cuprinse în intervalul [-2.000.000.000, +2.000.000.000].

Nu vor fi operatii de tipul 2 cand stiva e goala.

Exemplu

Date de intrare

7
5 -4 0 -7 7 7 2
5
2
1 100
2
1 0
1 3

Date de iesire

8
5 -4 0 -7 7 7 0 3

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...