Gwci Posted November 15, 2009 Report Posted November 15, 2009 Google Docs vs Microsoft Officede Scris de Andi Piftorsursa: Stiri.itVisul celor de al Google e ca pana anul viitor, companiile sa adopte produsele Google Docs si sa renunte la Microsoft Office.Desi foarte optimist (din punctul meu de vedere), idealul acesta va fi sustinut de 30 pana la 50 noi updateuri ce for fi lansate in 2010.Dave Girouard, presedintele al diviziei Google pentru companii (enterprise) recunoaste ca serviciul inca nu este la fel de matur ca celelalte produse Google, precum Gmail si din acest motiv nu indeamna utilizatorii sa schimbe platforma…inca. Dave spera ca in anul viitor Google Docs sa atinga un prag critic de uzabilitate si sa aiba destule optiuni, incat sa multumeasca majoritatea utilizatorilor.Nu stiu cat de mult stiu cei de la Google, de Office 2010 , insa nu cred ca tranzitia se face atat de usor. Dupa ani de zile de folosit Excel, Word, Power Point etc, multi sunt deja atasati de aceste programe si pentru ca de obicei majoritatea e rezistenta la schimbare, sunt convins ca intai vor incerca sa foloseasca varianta online a Office 2010.Pentru a pune “visul Google” in context trebuie de adaugat ca la nivel global sunt 500 milioane de utilizatori Office si 20 milioane utilizatori Google Apps, ce includ Google Docs.In orice caz atat Microsoft cat si Google sunt 2 corporatii foarte mari iar deznodamantul acestei dispute va fi cu siguranta demn de urmarit.Insa, Daca-l va sufoca concurenta, sunt sigur ca Microsoft va da o lovitura, cum s-a intamplat si cu Internet Explorer, va da office-ul gratuit cu windows Quote