pyth0n3 Posted October 7, 2010 Report Posted October 7, 2010 (edited) Backtrack e un sistem operativ folosit pt pentesting In ultimul an l-am folosit ca un sistem base Backtrack e un sistem operativ care vine folosit in general de c?tre:pentester script-kiddie Mi-am dat seama ca nu fac parte din aceste categorii , avînd in vedere faptul ca in decurs de un an nu am folosit nici un fel de tool sau script din sistem Mi-am compilat singur tot ceea ce mi-a trebuit ?i mi-am creat singur restul de scripturi cînd am avut nevoie Sistemul e out dated pt a fi folosit ca sistem base pe un computer ?i nu permite unui user s? foloseasc? diverse lucruri sau s? compileze anumite programe preferate (cauza : anumite pachete si library out-dated )A?adar am ales Debian , un sistem pe care am început s? îl folosesc de ceva timp pe anumite computere Debian poate fi instalat cu diverse tipuri de Desktop GnomeKdeFluxboxXfce Debian cu Desktop KDE poate fi descarcat de AiciVa fi instalat un desktop KDE full Debian Light cu desktop KDEPt a instala un sistem debian simplu folosind un desktop KDE base se poate folosi orice fel de cd debian In acest caz se va alege doar op?iunea base system ?i deselect?m op?iunea desktop Dupa ce vine instalat sistemul se va face login root nano /etc/apt/sources.listVa trebui sters tot si adaugat deb http://ftp.debian.org/debian lenny main contrib non-freedeb-src http://ftp.debian.org/debian lenny main contrib non-freeUpdate, upgrade, install x,basic kde install:aptitude update && aptitude upgrade aptitude install xserver-xorg-core xorgaptitude install kde-coreInstall curl ,kpdf, sudo and reboot aptitude install curl kpdf sudo rebootNote: curl este foarte important pt multe lucruri Install firefox :Note : va trebui sa folosim un browser pt a instala firefox , iceweasel este de fapt o versiune de firefox , va fi folosit in acest caz doar pt a descaraca firefox dupa care va fi sters sudo su aptitude install iceweasel Download firefox source for linux from hereRun this set of code mv firefox-3.6.10.tar.bz2 /usr/lib/; cd /usr/lib/; tar -jxvf firefox-3.6.10.tar.bz2; ln -s /usr/lib/firefox/firefox /usr/bin/firefoxAdd firefox to Menu Right Click K-menu > MenuEditor > File > New Item name : Firefoxcommand: firefox Choose icon from /usr/lib/firefox/icons/Download flash player from heredpkg -i install_flash_player_10_linux.debNote: check under /usr/lib/firefox/plugins if exist flashplugin-alternative.soRemove iceweasel Driver for Atheros wifisudo apt-get install module-assistantm-a a-i madwifisudo m-a a-i madwifimodprobe ath_pcisudo modprobe ath_pciAudio , install alsaaptitude install alsaalsaconfalsamixerInstall ATI:Download from here Ati installer for your system apt-get install build-essential linux-headers-$(uname -r) module-assistantati-driver-installer-10-9-x86.x86_64After reboot run fglrxinfo Output must be something like this:display: :0.0 screen: 0OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.OpenGL renderer string: ATI Mobility Radeon HD 3400 SeriesOpenGL version string: 3.3.10188 Compatibility Profile ContextIn cazul in care iese o eroare :apt-get install build-essential module-assistant fglrx-driver fglrx-kernel-srcm-a updatem-a preparem-a a-i fglrxati-driver-installer-10-9-x86.x86_64Instal compiz , emerald /etc/apt/sources.listAdd:deb http://download.tuxfamily.org/shames/debian-lenny/desktopfx/unstable/ ./ Add certificate wget http://download.tuxfamily.org/shames/A42A6CF5.gpg -O- | apt-key add - Update, install compiz for kdeapt-get update && apt-get install compiz-fusion-kde Configure compiz, autostart + emerald autostart nano ~/.kde/Autostart/startcompiz.sh Add;#!/bin/bashcompiz --replace &sleep 3emerald --replaceMake executable :chmod +x ~/.kde/Autostart/startcompiz.sh Should start automaticallyDebian are cateva servicii care vor fi in listenig pe localhost de default EX:25/tcp open smtp --> message transfer agent (exim4)111/tcp open rpcbind --> Remote Procedure Call (disable/uninstall portmap package)754/tcp open krb_prop --> kerberos propagation - Kerberos (disable/uninstall portmap package ) 32780/tcp open sometimes-rpc23 --> Remote Procedure Call (disable/uninstall portmap package)Aceste servicii pot fi dezactivate , se gasesc in /etc/init.dIn acest caz nu vor fi incarcate la startup update-rc.d -f nume_file removeNote: 25/tcp open smtp e de fapt serviciul exim4 un MTA creat de catre University of Cambridge Este folosit de catre sistem pt a trimite message la user , e in listening pe localhost si ar fi bine sa nu fie dezactivat , nu prezinta nici un pericol cat timp e in localhostRealtek driver wifi Update kernel from 2.6.26 to 2.6.32Va trebui adaugat deb http://backports.debian.org/debian-backports lenny-backports main in /etc/apt/sources.list Update, install ,configure aptitude updateaptitude -t lenny-backports install linux-image-2.6-$(uname -r | sed 's,.*-,,') wireless-toolsReboot modprobe rtl8187Check if driver loaded lsmod | grep rtl8187iwconfigifconfig interface_name up Note: driverele pot fi compilate si instalate si in versiunea 2.6.26 dar de preferat ar fi un update de kernel la versiunea 2.6.32 deoarece are deja incluse foarte mule module pt hardwareDebian Linux-2.6 source package Edited October 8, 2010 by pyth0n3 Quote
sharkyz Posted October 7, 2010 Report Posted October 7, 2010 Am reusit si eu sa sar de la ubuntu la debian.Parerea mea:Cam acelasi lucru cu ubuntu doar ca mai frumos debian-ul. Quote
pyth0n3 Posted October 7, 2010 Author Report Posted October 7, 2010 (edited) Debian = terminal mode (- user friendly )Ubuntu = user interface tool mode (+ user friendly ) Edited October 7, 2010 by pyth0n3 Quote