Krisler12™ Posted November 27, 2010 Report Posted November 27, 2010 Salut !Citisem de curand pe internet o stire cum ca cei de la Ubuntu au de gand sa il transforme intr-un "rolling distro" (mai tarziu se pare ca s-au razgandit).'Rolling distro"= adica o distributie in care iti vin update-uri exact la ca windows si nu mai trebuie sa reformatezi de fiecare data (sau o data la 2-3 noi versiuni) cand apare o noua versiune.Multi se rugau sa nu se intample asta.Una din replici pe care o mai tin minte: "I hope not !"Intreabarea care se pune este: De ce ? De ce nu vrea lumea sa se transforme intr-un rolling distro ? Ce e rau in asta ?Plus ca nu mai trebuie sa formatezi periodic ptr. a avea o noua versiune. Stiu ca unii faceti upgrade direct dar din ce am vazut ca zic unii care folosesc de mai mult timp linux (Ubuntu) zic ca daca nu formatezi la fiecare noua distributie tot va trebui sa formatezi la a doua sau la a treia ptr. ca apar diferite incompatibilitati, sistemul merge mai greu etc.Deci ? Ce e rau in a se transforma in rolling distro ?Multumesc ! Quote
shauru Posted November 27, 2010 Report Posted November 27, 2010 poate cineva cauta o anumita versiune de distro. si nu as fi nici eu de acord cu asa ceva! Quote
Xander Posted November 27, 2010 Report Posted November 27, 2010 Interesant... eu am updatat de la 6.06 pana la 10.04 pe un sistem cu raid mai ciudat (nu mergea nimic instalat pe el inafara de ubuntu 6.06 am incercat 5 vs de ubuntu , centos,bsd,...) si inca merge bine dupa aproape 1 an... de fiecare data cand apare o versiune noua o bag (desi inca nu am bagat 10.10 de lene...)p.s. : do-release-upgrade : singura chestie naspa e ca iti fute configurile si ar cam fi bine sa il lasi sa le futa ca altfel atunci apar probleme (futut=updatat) Quote
l3asketballplayer Posted November 27, 2010 Report Posted November 27, 2010 Eu folosesc ubuntu de la versiunea 8 nu am formatat niciodata si nu am avut nicioadata. Mai ales ca am o rabla de calculator care totusi merge f. bine... Quote