gaabytzu Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Sal.Am o nelamurire in legatura cu un cod in vb 6.Vreau sa fac un program care sa imi raspunda la intrebari puse de mine.Raspunsurile sunt tot de mine puse,dar daca acel program nu are raspunsul,care ar fi secventa de cod ca sa imi spuna ceva de genu "Nu stiu.Ce inseamna?" si eu ii spun,iar el sa memoreze acea informatie intr-un fisier,sau chiar in .exe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
symboss Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Pentru ce tie asa program?Enciclopedie sau ce? :DIntrebarile sa i le dai intr-un textBox? Foloseste If/Then/Else Pe tine te intereseaza cum sa raspunda programul la intrbari,ori cum sa salveze noile raspunsuri/intrebari? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaabytzu Posted January 7, 2011 Author Report Share Posted January 7, 2011 noile raspunsuri,pe carei le voi da eu.Dar nu stiu cum sa fac asta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pr00f Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 o metoda simpla ar fi sa introduci intrebarile puse de tine intr-un textbox hidden, iar ca sa verifici daca cel ce utilizeaza programul pui sa verifice daca string-ul cautat exista in textbox-ul respectiv hidden. si foloseste functia if Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m0rphic Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Program de inteligenta artificiala huh ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmiN Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Faci un .txt pe post de baza de date in care scrii pe fiecare linie "intrebare:raspuns" apoi faci soft-ul pur si simplu cand se deschide sa intrebe utilizatorul sau sa incarce el automat un astfel de text in care ia fiecare linie si salveaza intr-un dictionar (un fel de vector te prinzi tu) intrebarea care corespunde unui raspuns, si atunci cand utilizatorul pune o intrebare aceasta este cautata in tot dictionarul si daca nu exista la fel intreaba utilizatorul daca doreste sa dea si sa salveze un raspuns.De ex. in py ar fi ceva de genul (iti dai seama asa ca un fel de pseudocod)#! /usr/bin/env python3def main(): dictionar = dict() fob = open("default.txt", "rt+") # read text + write (append) for line in fob: chunks = line.strip("\n").split(":") dictionar[chunks[0]] = chunks[1] while True: intrebare = input("Intrebare: ") raspuns = None for x in dictionar: if x == intrebare: raspuns = dictionar[x] if raspuns: print("Raspuns: %s" % raspuns) else: ans = int(input("Nu a fost gasit niciun raspuns, doriti sa dati unul dumneavoastra (1/0)? ")) if ans: raspuns = input("Raspuns: ") fob.write(intrebare + ":" + raspuns + "\n") dictionar[intrebare] = raspuns ans = int(input("Continuati (1/0)? ")) if not ans: break fob.close()if __name__ == "__main__": main() Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...