Jump to content
Usr6

Tensiuni intre Albania si Romania din cauza unui hacker

Recommended Posts

Ambasadorul Romaniei la Tirana a fost convocat marti la MAE albanez pentru a clarifica pretinse afirmatii atribuite de presa din aceasta tara presedintelui Traian Basescu referitoare la trasaturi de caracter ale albanezilor, inclusiv ale celor din Kosovo.

In replica, MAE roman a comunicat marti ambasadorului Albaniei la Bucuresti ca este total inacceptabil faptul ca un ambasador roman a fost pus in pozitia de a da explicatii in urma unor informatii neverificate si provenind din surse neclare, relateaza NewsIn.

"Acest tip de abordare nu este in concordanta cu nivelul relatiei bilaterale si nici cu sustinerea constanta de catre Romania a aspiratiilor europene ale Albaniei", se afirma intr-un comunicat al MAE.

"MAE dezaproba incercarile de trivializare a dialogului diplomatic si supralicitarea unor informatii precare vehiculate in mediile de comunicare virtuale", se mai precizeaza in documentul remis Ziare.com

Potrivit site-ului italian julienews.it, presedintele Traian Basescu ar fi declarat presei din Romania ca tara noastra nu recunoaste independenta Kosovo, catalogandu-i pe albanezi drept "tigani de rahat" si "gunoaie". Mai multe site-uri sin Kosovo si Albania au preluat stirea, in cursul zilei de marti.

Dupa numai patru ore de la postarea initiala pe site-urile kosovare a povestii despre "rasismul lui Basescu", site-urile kosovare indeksonline.net si gazetaexpress.com fac precizarea: "Un hacker sarb era sa declanseze un scandal diplomatic intre Romania si Albania si a reusit sa activeze diplomatii celor doua tari marti".

Intre timp, postarea de la julienews.it a disparut, la fel si cele publicate de Ora News, site-ul televiziunii albaneze de stiri. Potrivit cotidianului Jurnalul National, s-a ajuns la concluzia ca un hacker sarb a atacat site-ul de stiri italian, acolo unde a fost publicata stirea initiala.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...