MazaBoY Posted March 1, 2012 Report Posted March 1, 2012 Am si eu cate-va intrebari in legatura cu niste piese.Voi ce ati recomanda un procesor i5 pe socket 1155 sau 1156 care e diferenta,care e mai bun niste pareri. Quote
demon_zone Posted March 1, 2012 Report Posted March 1, 2012 Pros of the Socket 1155:Best price to performance ratioIntegrated graphics option (H Series Chipset)Most efficient use of coresNew socket that will last for a whileSupports modern video cards and technologies (and will for some time)Cons of the Socket 1155:Motherboards are steadily increasing in price ever since the recallLow Motherboard availabilityOverwhelming amount of Chipset OptionsNo hexacore optionsLess PCIe capabilities than the x58 (socket 1366)Dual Channel MemoryPros of Socket 1156:Good performanceSteadily decreasing in priceGood lineup of optionsCons of Socket 1156:Being phased out (already!)Not many PCIe optionsDual Channel MemorySource: Intel Socket 1155 vs 1156 vs 1366 (x58) vs 2011 | Geek Montage Quote
MazaBoY Posted March 2, 2012 Author Report Posted March 2, 2012 Deci in concluzie 1155 este mai bun fata de 1156 sa inteleg... Quote
Ghett0 Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 Mergi pe 1155. Primele 'Cons' din articolul postat de demon_zone au cam disparut deja, fiind legate de pret si nr. de mobos pe 1155(artiolul fiind: Last Updated on Saturday, 9 April 2011 06:12, aproape 1 an de atunci). Quote
demon_zone Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 Mergi pe 1155. Primele 'Cons' din articolul postat de demon_zone au cam disparut deja, fiind legate de pret si nr. de mobos pe 1155(artiolul fiind: Last Updated on Saturday, 9 April 2011 06:12, aproape 1 an de atunci). rectific. articolul scris de Naotada, ia pe 1155. Un i5 sandybridge e destul de scump.ti-as recomanda un i3 la 3ghz cu 32nmdesigur, poti sa iei si ceva sh, dar eu nu ma incred in astea. cere opinia altcuiva pt piese SH. Quote
LLegoLLaS Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 depinde de buget.Eu am Core i5 2400 (800lei) dar nu se poate face overclock.Daca vrei OC recomand cu caldura i5 2500k ambele socket 1155ps: iti recomand sistemul asta "Sistem echilibrat" - wishlist de Cipry N. (configuratia mea actuala) Quote
MazaBoY Posted March 2, 2012 Author Report Posted March 2, 2012 Bugetul meu ar cam de 1500-2000 roni,dar nu imi trebuie hard,sursa,carcasa astea le am ma intereseaza placa de baza,procesor,rami,placa video ceva sa fie bun.. Quote
LLegoLLaS Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 (edited) daca scazi ce ai spus tu si lasi doar 4gb ram = ~21 milioaneacolo is 30 mil cu tot cu hard (e luata ultima valoare cand a fost disponibil adica undeva la 380 lei)ps: majoritatea le recomand pe emag.Wishlistul e pe pcgarage ca emagu are un site greoi Edited March 2, 2012 by LLegoLLaS Quote
MazaBoY Posted March 4, 2012 Author Report Posted March 4, 2012 Placa de baza Asus P8H67-M Socket 1155 rev 3.0Procesor Intel Core i5-2320 3 Ghz 6MB LGA115Kit memorie Corsair 2x4GB DDR3 2000MHz rev AE bun kitu oare va merge bine pc-ul ? Quote
LLegoLLaS Posted March 4, 2012 Report Posted March 4, 2012 de mers merge dar nu ti-ai ales bine componentele.Corsair 1600mhz sunt arhisuficienti.In schimb as zice sa mai pui la procesor (macar un 2300 daca nu 2400) iar motherboard zic sa mergi pe chipser P67 sau Z68 Asus P8P67 LE rev. B3 Placa de baza - PC Garage Quote
MazaBoY Posted March 4, 2012 Author Report Posted March 4, 2012 Poi ce configuratie imi recomanzi sa functioneze bine asta ma intereseaza sa fie piesele intre ele compatibile ,sa nu se blocheze sau sa mearga greu etc Quote
firewind Posted March 4, 2012 Report Posted March 4, 2012 Poi ce configuratie imi recomanzi sa functioneze bine asta ma intereseaza sa fie piesele intre ele compatibile ,sa nu se blocheze sau sa mearga greu etc Camarade, este un site, unde te poti informa.Este 100% romanesc, si recunoscut in top 10 international, si trateaza tot ceea ce te doare despre hardware.lab501.ro - This is hardware !Ar trebui sa specifici asa:1-buget alocat "investitiei", la ce o folosesti,deoarece difera specificatii si caracteristici; de exemplu... un sistem gaming, un sistem dedicat pt audio, prelucrare/codare video, HTPC, proiectare Autocad/3ds/catia, DTP, etc2-in ce consta "investitia" poate fii, placa baza+procesor+ram+storage(harddisk mecanic sau ssd), monitor, etc3-cand ceri ajutor, incearca sa apelezi pe un forum dedicat; RST is za best in securitate, si alte chestii, legate de software, pentesting, smtp, sqli, documentatie pentru invatat, etc, lab501 e za best in hardware, overclocking, etc, pentru a gati acasa (asta inseamna a prepara mancare, sa impresionezi musafirii si prietena), Retete culinare in imagini si diete - culinar.ro, Retete culinare.4-nu intreba frizerul, cum sa repari masina, si sa reglezi injectia, cum sa pui chip la bmw, nu intreba ospatarul cum sa folosesti vmware, si nici pe ala de-ti instaleaza windows cum sa faci clatite, nici dentistul cum sa cresti pui de gaina.5-cand pui o intrebare, desi tu stii toate informatiile conexate, e gresit sa presupui ca si cei ce citesc le stiu; exemplu.. tu stii ce vrei sa faci cu computerul.... noi nu stim; am incercat sa ma uit in globul de cristal, da e prafuit, si nici vrajitoarea lui oana zavoranu nu raspunde la telefon? ce sa ma fac? Quote
MazaBoY Posted March 4, 2012 Author Report Posted March 4, 2012 Camarade, este un site, unde te poti informa.Este 100% romanesc, si recunoscut in top 10 international, si trateaza tot ceea ce te doare despre hardware.lab501.ro - This is hardware !Ar trebui sa specifici asa:1-buget alocat "investitiei", la ce o folosesti,deoarece difera specificatii si caracteristici; de exemplu... un sistem gaming, un sistem dedicat pt audio, prelucrare/codare video, HTPC, proiectare Autocad/3ds/catia, DTP, etc2-in ce consta "investitia" poate fii, placa baza+procesor+ram+storage(harddisk mecanic sau ssd), monitor, etc3-cand ceri ajutor, incearca sa apelezi pe un forum dedicat; RST is za best in securitate, si alte chestii, legate de software, pentesting, smtp, sqli, documentatie pentru invatat, etc, lab501 e za best in hardware, overclocking, etc, pentru a gati acasa (asta inseamna a prepara mancare, sa impresionezi musafirii si prietena), Retete culinare in imagini si diete - culinar.ro, Retete culinare.4-nu intreba frizerul, cum sa repari masina, si sa reglezi injectia, cum sa pui chip la bmw, nu intreba ospatarul cum sa folosesti vmware, si nici pe ala de-ti instaleaza windows cum sa faci clatite, nici dentistul cum sa cresti pui de gaina.5-cand pui o intrebare, desi tu stii toate informatiile conexate, e gresit sa presupui ca si cei ce citesc le stiu; exemplu.. tu stii ce vrei sa faci cu computerul.... noi nu stim; am incercat sa ma uit in globul de cristal, da e prafuit, si nici vrajitoarea lui oana zavoranu nu raspunde la telefon? ce sa ma fac?adevarul e ca esti un pic cam ingamfat,dar asta nu mai conteaza mersi de informatie. Quote