Jump to content
ecou

intrebari tampite ...

Recommended Posts

Posted

Am si eu cateva intrebari cu care imi bat capul :D

1. la un site pe pagina de contact dupa ce trimit mesajul imi modifica linkul :) este de asteptat stiu :)) imi adauga un ?errcode=0. Am incercat si eu ca orice nemernic cu prea mult timp liber sa adaug <script type="javascript">alert('1')</script> si pe pagina undeva pe langa ce a scris respectivul imi apare null

', true); }; . Este cumva site-ul vulnerabil ??? (e html si css are php doar la formularul de contact)

2. vreau si eu sa arunc un site pe net si intreb asa preventiv ... html+css+php de la contact form ... ar avea unde sa fie vulnerabil ? :D

3. care e treaba cu SEO ? am auzit ca daca nu folosesti poze pentru design (pe cat posibil) motoarele de cautare te agreeaza mai mult. Adevarat ? Fals ? :D

OFF: intrebari tampite stiu :D astept totusi raspunsuri inteligente pentru a se compensa :))

Posted

Documenteaza-te in ce priveste php $_GET si $_POST, dupa ce le inveti, afla cum sa securizezi parametrii pe care ii vei folosii ca sa nu ai parte de vulnerabilitati.

*Acel ?errcode=0 este un parametru $_GET care probabil e pus de cel care a facut form-ul respectiv sa verifice campurile completate.

Sunt alte modalitati mult mai bune de a verifica campurile.

*= e doar o parere ca nu am vazut site-ul respectiv si nu stiu despre ce este vorba.

Posted

asta am inteles in mare parte ... testul cu apostrofu nu-mi da nici o eroare :)) e adevarat ca nu stiu cu ce se mananca vulnerabilitatile dar eu am pus intrebarea asa informativ pentru a sti pe viitor sa nu mor prost :D