SHADYYY Posted August 19, 2012 Report Posted August 19, 2012 Salut . Doresc sa verific securitatea unei retele wireless si nu reusesc . Sistemul este format dintr-o unitate wireless de exterior TP-LINK .conectat la placa de retea prin cablu UTP , folosesc BackTrack 5R2 . Internetul lucreaza ,dar cand intru pe terminal si dau comanda - airmon-ng start wlan0 .... ruleaza arata doua pid-uri dar la caracteristici nimic . Deci nu recunoaste dispozitivul wireles . Configurarea internetului este : prin cablu cu DHCP . Daca bag pe USB stick wireless recunoaste . Ce nu am configurat corect ? Ma poate ajuta cineva ?Va multumesc . Quote
bruttus139 Posted August 20, 2012 Report Posted August 20, 2012 Schema este asa:-pc-placa de retea wirelesssi din cite inteleg eu tu ai-pc-placa de retea wireless-APCred ca ai ceva in plus in toata ecuatia,acel Tp-linkPentru cei care citesc mult,si le place sa invete,nu doar sa primeasca mura'n gura,vor observa in toate discutiile de pe forumul asta,ca pentru testarea ,,securitatii" este nevoie de:1-sistem operativ linux(nu neaparat)2-placa de retea wireless CARE INTRA IN MOD MONITORPe forum vei gasi lista cu PLACILE DE RETEA care suport acest mod monitor. Quote
actunderdc Posted August 20, 2012 Report Posted August 20, 2012 vezi poate nu ai rulat comanda cu drepturi de root (sudo) Quote
SHADYYY Posted August 20, 2012 Author Report Posted August 20, 2012 (edited) Nu m-ati inteles ; placa de retea nu este wireles , ci placa normala .Dispozitivul wireless este acel TP-LINK ( poate face mai multe functii :AP , Roouter , Repetor etc ) , care se afla afara pe catarg si este conectat de Pc prin cablu . Deci cam asa : Pc - placa retea Realteck - cablu -TP-LINK . In windows conectarea este evidentiata prin LAN . Faza cu stick wirelwss conectat pe USB am rezolvat-o . Acel PT-LINK este wirelessul instalatiei (roouterul). Edited August 20, 2012 by SHADYYY Quote
bruttus139 Posted August 20, 2012 Report Posted August 20, 2012 (edited) Pai tu nu intelegi,placile de retea se pun in mod monitor ca sa poti sa iti testezi securitatea,nu ap-uri,modemuri,routere,alea au alte functii. Cum vrei sa scanezi,cu routerul?Daca Tp-linkul ar permite sa instalezi pe el BT si sa il folosesti ca placa de retea ai putea si sa iti verifici securitatea(vorba vine),dar asa cum ai tu aparatura aia nu poti sa faci nimic. Placa de retea poate verifica securitatea routerului conectindu-se la el,routerul nu poate verifica securitatea altui router,nici daca este repeter,are alte functii alocate. Cuvintul cheie este ,,mod monitor".Daca nu poti sa pui AP-ul in mod monitor,sau router,modem,nu poti nici sa rulezi BT,sau wifiway in sensul de scanning,cracking,etc.uite aici ce ai nevoie pentru scopul tau,si mai exista si alte modele mai noi aparute in ultimele lini de cind am postat acel mesaj.https://rstcenter.com/forum/46353-lista-hardware-care-merge-mod-monitor-injectie-pachete.rst Edited August 20, 2012 by bruttus139 Quote
SHADYYY Posted August 20, 2012 Author Report Posted August 20, 2012 Multumesc Bruttus139 , mai luminat ceva , dar cum pun placa de retea in mod monitor (te intreb ca eu sunt incepator in linux, cu atat mai mult in BT)? Dispozitivul meu wireless este aici : Access Point TP-LINK TL-WA5210G (outdoor) Quote
bruttus139 Posted August 20, 2012 Report Posted August 20, 2012 Cred ca nu ai inteles nimic,ala este Ap nu placa de retea.Un AP este router,modem,sau ambele intr-unul singur.Placa ta de retea este ethernet aia in care bagi cablul care vine din acel Tp-link,iar asta,tp-link este AP (acces point) punct de acces-router,modem,ca toate inseamna acelasi lucru. Placile de retea sint ori wireless ori prin cablu,bineinteles ca mai exista derivate,pentru satelit,etc. Tot ce detii tu nu iti foloseste la nimic in domeniul ,,securitate wireless".Iti cumperi o placa de retea wireless,de tip:minipci,pcmcia,usb,sau pentru desktop,si impreuna cu BT faci ce ti-ai pus in cap. cum arata o placa de retea:pentru desktop adaptor usbpcmciaminipci Quote
SHADYYY Posted August 20, 2012 Author Report Posted August 20, 2012 Sper sa nu te superi am si eu au adaptor de genul :DigitalWORLD.ro - Adaptor USB wireless LAN 802.11n, chipset RTL8188SU , pe care-l folosesc in tandem cu un router Konig . Pe mine ma interesa sa fructific puterea de scanare a lui tp-link , deoarece reteaua noastra este compusa din 4 Pc si este conectata radio ( adaptoare tp-link si zixel outdor) ,intre noi sunt distante de sute de metri , iar adaptorUL pe USB nu prinde decat pe unul apropiat .Cred ca acum m-am facut inteles . Oricum multumesc pentru explicatiile date ,vinovat sunt eu ca nu am dat mai multe detalii , acum cred ca s-a inteles ,oful meu . Quote
bruttus139 Posted August 20, 2012 Report Posted August 20, 2012 Eu am inteles ce vrei inainte sa scrii primul mesaj,am atita experienta in cazuri din astea ca deja devin vulgar,dar tu tot nu ai inteles. Uite,sa iti fac o schita.PC------placa wireless-------BT, si mai departe poti sparge parole sau vedea ce ai in retea si multe altele.Daca nu ai asa ceva mergi la cinema,cumpara seminte,si mai reflecteaza la ce iti spun.2-placa de retea trebuie sa stie mod monitor,ai un link mai sus pus de mine.3-tot ce ai tu in dotare,si ai spus mai sus,nu face doi bani si nu poti folosi pentru asa ceva(daca am inteles bine,vrei sa vezi tot in retea,sa spargi parole,sa iti securizezi reteaua).Banuiesc ca asta vrei din moment ce aduci in discutie BT si retea wireless. Sfatul meu,arunca placa de retea aia din calculator,cea ethernet,in care intra cablul utp,arunca si tp-link ala care il ai,sau pune-le bine ca poate mai ai nevoie,si cumpara o placa de retea wireless care stie mod monitor.Daca totusi gresesc si vrei altceva,explica cu lux de amanunte ce vrei pentru ca mi sa strcat globul de cristal in care ghiceam si nu imi dau seama.Parafrazind........daca te duci la doctor,cu dureri de masele, si strigi ,,au,auuu,auuuuu" si te tii cu mina de cur pentru ca ai hemoroizi,doctorul va crede ca te doare curul,sau in cur,pentru ca nu are glob de cristal ca mine sa ghiceasca....intelegi tu ce vreau sa spun ca na,vad ca scrii bine,dar explici rau.Ca sa terminam in termeni tehnici,omule,zi ce vrei sa faci in reteaua aia EXACT si vei avea raspunsuri pe masura.Daca vrei sa intri prin calculatoarele din retea sa iti faci de cap SPUNE,daca vrei sa spargi parole wifi SPUNE,daca vrei sa vezi cine intra si ce face SPUNE,daca nici asa nu intelegi ne pierdem timpul de pomana. Quote
SHADYYY Posted August 21, 2012 Author Report Posted August 21, 2012 (edited) Bruttus139 ,pina la urma am inteles si m-am conformat .Azi am cumparat o placa de retea wireless ,(totolink.N300UA) , am deschis terminalul si in mod monitor am citit si cipsetul ,am rusit o scanare de retea si altele . Acum mai am o dilema . placa are un CD de instalare dar nu stiu cum trebuie sa procedez ,poate ma ajuti putin .Multumesc. Edited August 21, 2012 by SHADYYY Quote
bruttus139 Posted August 22, 2012 Report Posted August 22, 2012 Sincer ma bucur daca ai reusit,in ce priveste driverele,in BT,nu am cunostinte,eu lucrez numai cu wifiway si wifislax,si chiar daca sint asemanatoare,nu as sti sa te ghidez in BT......cu parere de rau! Quote
DiP Posted August 28, 2012 Report Posted August 28, 2012 CD-ul probabil contine driverele pt Windows.Ai spus ca placa functioneaza si face ceea ce vrei deci nu cred ca mai ai nevoie de driver. Quote
seboo00111 Posted August 30, 2012 Report Posted August 30, 2012 Daca iti vede placa in BT si poti sa receptionezi bits din sniffing etc nu ai nevoie de nici un driver in BT.Aveam niste bookmarks cu site-uri pentru tutoriale back-track .Revin cu edit daca le gasesc Quote