Jump to content
Andrei

O incursiune prin atacurile informatice din 2012 + ceva concluzii de om inteligent

Recommended Posts

Posted

Titlul complet : O incursiune prin atacurile informatice din 2012 ?i pozi?ionarea României în r?zboiul cibernetic

Scurta descriere: Anul 2012 a fost una dintre cele mai active perioade din istoria Internetului atunci cand discutam de atacuri informatice asupra unor sisteme si infrastructuri mari. Prin acest articol incerc sa ating un subiect sensibil atunci cand vine vorba de securitatea IT in Romania prin prisma interventiilor din tarile straine folosind un top 10 al celor mai importante atacuri din 2012. Concluziile articolului incearca sa scoata in evidenta riscurile la care sunt supuse infrastructurile romanesti si cat de bine suntem pregatiti pentru atacuri informatice serioase.

Prezentarea clasamentului va fi realizat in ordine descrescatoare, in functie de complexitatea si pagubele facute, dezvoltand un clasament realizat de ThreatMatrix.

Un soi de disclaimer, pentru trolli:

- aici mi-am dat eu cu parerea, nu e vreo opinie argumentata si nici pozitia vreo unei chestii in care sunt eu implicat

- da, e un titlu pompos care trebuie sa prinda si pentru cei care cauta doar titluri de cancan

- chestiile care le-am zis sunt ceva observatii ale mele

- daca aveti o parere argumentata, sariti cu gura, daca aveti chef de offtopic, cautati in alta parte

- eu chiar cred ca putem sa trecem peste trolling si sa facem chestii misto

- am folosit un limbaj simplu pentru a-l intelege si cei care nu sunt in domeniu

- articolul are la baza un clasament public, dezvoltat de mine cu informatii suplimentare de pe urma carora se poate invata

- topul nu e complet, omite cateva chestii chiar foarte interesante, dar de dragul modei top 10, m-am rezumat la atat

- imi rezerv dreptul sa actualizez :-))

Link pentru tot articolul : O incursiune prin atacurile informatice din 2012 ?i pozi?ionarea României în r?zboiul cibernetic"

Enjoy reading!