phynx Posted November 9, 2012 Report Posted November 9, 2012 <html><head><title>INTEROGARE BAZA DE DATE</title><style type="text/css">table{background-color: #FCF;}th {width: 150px;text-align: left;}</style></head><body><form method="post" action="index.php"><input type="hidden" name="trimis" value="true" /><label>category:<select name="category"> <option value="Nume">Nume</option> <option value="Prenume">Prenume</option> <option value="Data_Nasterii">Data_Nasterii</option></select></label><label>criteria: <input type="text" name="criteria" /></label><input type="submit" /></form><?php$link = mysqli_connect(.....);if (isset($_POST['trimis'])) {//conectare la baza de dateinclude('conectare.php');$category = $_POST['category'] ;$criteria = $_POST['criteria'];$query = "SELECT * FROM elevi WHERE $category = '$criteria'";$result = mysqli_query($link,$query) or die('eroare');echo "<table>";echo "<tr> <th>Nume</th> <th>Prenume</th> <th>Data nasterii</th> </tr>";while ($row = mysqli_fetch_array($result, MYSQLI_ASSOC)){ echo "<tr><td>"; echo $row['Nume']; echo "</td><td>"; echo $row['Prenume']; echo "</td><td>"; echo $row['Data_nasterii']; echo "</td></tr>";}echo "</table>";} // Sfarsitul principalului if?></body></html>Am acest cod care l-am facut pentru a interoga o baza de date dupa anumite criterii... Cand il execut imi afiseaza mesajul EROARE care il am aici "$result = mysqli_query($link,$query) or die('eroare');" .. Ce gresesc?? Conectarea la baza de date se face.. Tabelele sunt bune.. Nu inteleg. Quote
Guest []kw3rln Posted November 9, 2012 Report Posted November 9, 2012 baga or die(mysqli_error($link)) sau cum dreq e la mysqlioricum primesti ban..sectiune gresita Quote