Jump to content
1000DotS

Find username textbox in browser C#

Recommended Posts

Posted (edited)

Salutare!

Sunt incepator in C#, si am nevoie de putin ajutor...

Dupa cum spune si titlul, vreau sa gasesc textbox-ul la username intr-un browser facut in Visual Studio 2010...

Deci am o forma, din care accesez alta forma, care este un browser. Eu vreau sa gasesc textbox-ul apartinand username-ului, astfel incat, cand ma conectez la un anumit site, sa imi autocompleteze textbox-ul username cu date care sunt stocate intr-o baza de date.

De exemplu: in baza de date am 3 coloane:

Nume site

-> RST

URL

-> rstcenter.com/forum

Username

-> 1000DotS

Cand intru pe rstcenter.com/forum, presupunand ca nu sunt logat, campul de la username sa se autocompleteze cu Username din baza de date.

Dar deocamdata, daca ma puteti ajuta cu o functie care sa gaseasca acel textbox, ca sa il pot completa.

Multumesc!

Edited by 1000DotS
Posted (edited)
Ei si tu,Ruby...Zii sa invete ASM deja,e mai hardcore :))

@1000DotS,vrei sa-ti faci propriul browser?

Nu...e doar un proiect random...pentru a invata mai mult c#...

Explici putin ce e ASM si Ruby?:D

Sa stiu ce sa invat...

Edited by 1000DotS
Posted

Pasii de facut:

1. In browser, verifici manual id-ul acelui textbox. View source, te descurci.

2. Aflii cum poti accesa sursa unei pagini in C#. Cauti tutoriale si exemple, te asigur ca gasesti. Vei obtine sursa sub forma unui string. De aici te priveste cum parsezi acel string ca sa gasesti id-ul textboxului.

3. Afla cum poti trimite ce vrei tu sa completezi prin post.

Posted

webBrowser1.Document.GetElementById("navbar_username").SetAttribute("value","1000DotS ");

//sau

webBrowser1.Document.GetElementById("navbar_username").InnerText = ("1000DotS ");

eu zic sa incerci a doua varianta sa vezi cum se manifesta

Posted
webBrowser1.Document.GetElementById("navbar_username").SetAttribute("value","1000DotS ");

//sau

webBrowser1.Document.GetElementById("navbar_username").InnerText = ("1000DotS ");

eu zic sa incerci a doua varianta sa vezi cum se manifesta

Multumesc mult, am reusit cu a doua metoda...

Inainte, am incercat cu prima metoda, si nu am reusit...de asta am cerut ajutor :D

Edit: stiu acum de ce nu imi mergea...eu puneam functia in butonul de navigare..acum am facut un alt buton, am pus functia in el...si merge :D