Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mi-am luat un server pe Centos de la Leaseweb pe care o sa imi mut site-ul

Server-ul a venit cu WHM / Cpanel instalat iar de restul configurarii m-am ocupat eu.

Pana acum am configurat cam tot ce se putea legat de PHP / Mysql / Apache insa am ramas blocat la securizarea server-ului si ma refer la protectii pentru RootKit, in special protectia SSH ma intereseaza pentru ca, la fel ca si vechiul server mai mult ca sigur o sa primesc portscan si zeci de incercari de conectare cu root sau alti utilizatori in fiecare zi.

Am instalat CFS si l-am configurat foarte bine, exact ca cel de pe serverul vechi

Am schimbat portul SSH

Am instalat Mod Security pentru Apache si Clamav Scanner.

Am instalat RKHunter si Logwatch si le-am configurat pentru a-mi trimite zilnic statistici.

Intrebarea mea este urmatoarea :

Voi ce ati mai instala pentru a va proteja server-ul ?

De Fail2ban ce parere aveti ?

Mai am cateva zile , dupa care o sa imi expire contractul server-ului cel vechi si vreau sa am server-ul gata configurat.

Nu vreau sa mai platesc 100 de euro / configurare cum am facut-o inainte pentru ca mi-am luat teapa, tocmai de aceea am decis sa il fac singur.

Va multumesc si apreciez orice informatie oferita.

Posted

securizare ssh ai putea filtra toate ip-urile pe portul respectiv cu exceptia ip-ului tau din iptables , recomand nginx cu fpm in loc de apache si cred ca ar trebui sa lucrezi mai mult la configurarea nginx , iptables si sa lasi restul toolurilor inutile . Eu in felul asta tin un website maricel cu istorie bogata in flooduri , trick-uri de toate felurile.

ca ex:

daca esti prea paranoic poti face si un cronjob care daca detecteaza in logurile servarului un ip care acceseaza servaul in mod ciudat sa ruleze o protectie de genul deny all , allow only .ro for x time