Jump to content
zbeng

IMPRESIONAT...ASUS EN8800GTX AQUATANK

Recommended Posts

00435822.jpg

00435823.jpg

Aºteptam de mult ca o placã graficã din seria 8800GTX cu rãcire pe apã sã treacã pragul laboratorului CHIP. Prima care s-a încumetat este ASUS EN8800GTX AQUATANK Water Cooling.

Putem spune cã bine a fãcut deoarece locul ocupat în urma testelor în topul dedicat categoriei din care face parte este cel mai bun cu putinþã: prima poziþie. Specificaþiile acestui model sunt cele mai ridicate pe care le-am întâlnit pânã în acest moment: core grafic G80 ce funcþioneazã la 630 MHz, procesoare de stream-uri setate la 1450 MHz ºi memorii tactate la 2060 MHz. Sistemul de rãcire este cel care face ca acest accelerator sã fie special. El poartã semnãtura Thermaltake, un nume cunoscut pe piaþa producãtorilor de soluþii de rãcire. Practic, rãcirea este împãrþitã în douã pãrþi: cea de pe placa video ºi o extensie ce se monteazã într-unul din sloturile PCI de pe placa de bazã. Prima parte se „ocupã” de memorii cu ajutorul unui ventilator. Rãcirea core-ului grafic este fãcutã cu apã, care comunicã între cele douã „plãci” prin intermediul unor furtunuri. Pe placa de extensie se gãseºte rezervorul de lichid, o pompã ce îl pune în miºcare ºi un radiator rãcit de asemenea de un ventilator. Putem chiar realiza o configuraþie SLI cu aceste modele, însã grijã mare cãci spaþiul ocupat de o singurã placã video de acest gen este destul de mare.

88b66f663fba8c47e258ed8249b0abcd.jpg

Concluzie: Chiar dacã diferenþa de preþ pânã la o placã cu rãcire normalã este destul de mare, sã fie acesta un impediment pentru cei cu adevãrat pasionaþi? Dacã nu, atunci grãbiþi-vã cãci placa face parte dintr-o ediþie limitatã.

Bus memorie: 384 bit

Link to comment
Share on other sites

foarte interesant.

eu am fost la cerf si am vazut cred ca zeci de calculatore fara carcasa lucrand cu coolere nu numai la placa video cu astfel de raciri.

ceea ce m-a impresionat cu adevarat este racirea cu oxigen lichid :shock: care dion pacate nu pot a vio arata deoarece nu am avut aparatu la mine :((.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...