Jump to content
R3Flux

O elevă, ameninţată de colegii unguri după ce a venit cu o bentiţă tricoloră la liceu

Recommended Posts

Posted (edited)

O elev? de la liceul Korosi Csoma Sandor din Covasna, care a purtat o benti?? tricolor? la ?coal?, de Ziua maghiarilor de pretutindeni, sus?ine c? a fost amenin?at? ?i jignit? de colegii ei de etnie maghiar?.

Televiziunile de ?tiri scriu c? o elev? din clasa a IX-a a venit cu ideea ca, de Ziua maghiarilor, elevii români s? poarte benti?e în ro?u, galben ?i albastru.

În acela?i timp, elevii de etnie maghiar? au purtat cocarde cu ro?u, alb ?i verde, culorile steagului maghiar.

Una dintre elevele românce sus?ine c? a fost amenin?at? de colegii maghiari, iar diriginta a vrut s?-i taie benti?a cu foarfecele, iar pân? la urm? i-a confiscat-o.

Într-un interviu acordat cotidianul.ro, Sabina Elena a precizat c?, de 1 decembrie, elevii maghiari au venit cu steaguri ?i alte însemne ungure?ti ?i nimeni nu s-a legat de ei. „Colegii de la sec?ia maghiar? m-au huiduit ?i mi-au adresat fel de fel de cuvinte jignitoare. Doamna dirigint? mi-a spus s? nu mai port benti?a, am ascultat-o ?i am pus-o la brâu. Apoi, a venit la mine s? mi-o ia, mi-a smuls-o, era prea mare agita?ia. Apoi am fost chemat? la Direc?iune, mi-au spus c? am instigat, c? am stricat imaginea ?colii. Le-am spus c?, atât timp cât nu am o ?inut? obligatorie, pot purta ce vreau”, a declarat Sabina Elena pentru cotidianul.ro.

„Jos Sabina ?igan Elena! Moarte, Sabina Elena! Tr?iasc? Ungaria Mare! ?inutul Secuiesc – libertate! Ardeal, nu România! România ?igania!”, au fost doar câteva dintre jignirile aduse de colegii de etnie maghiar? elevei cu benti?a tricolor?, pe Facebook.

Directoarea adjunct? a liceului, Claudia Vlad, a declarat c?, pe 15 martie, elevii români ?i unguri s-au jignit reciproc, dar c?, din punctul s?u de vedere, nu este nicio problem? c? respectiva elev? a purtat benti?? tricolor?. „Nu este nicio problem? c? fata a purtat acea benti??. În data de 15 martie, copiii români ?i-au pus tricolorul, iar copiii maghiari ?i-au pus cocard? maghiar?. În momentul în care au ap?rut ?i unii, ?i al?ii, au f?cut gesturi obscene. Dar fata nu a fost amenin?at?”, a declarat Claudia Vlad.

Elevii maghiari au sesizat Consiliul jude?ean Covasna, care a început o anchet? la Liceul Korosi Csoma Sandor.

Sursa:

edit: deja postat, greseala mea. Puteti inchide/sterge acest thread

Edited by R3Flux