soldier896 Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Buna seara RST. Imi cer scuze fata de admini in cazul in care am postat in sectiunea nepotrivita,este primul meu post pe forum. Ce pot folosi pentru a detecta vulnerabilitatile unui server pentru ca mai apoi sa ii pot face exploit la acele vulnerabilitati? Va multumesc anticipat pentru ajutor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_4ngel Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 (edited) depinde ce si cum cauti sa iti faci treaba ... poti incepe prin a scana porturile, indentifica servicile , eventual versionea, cauti exploit pt versiunea aia si gata, sau pt web application inveti SQL, XSS. Si ai mascatzii in maxim 1 an la usa (nu fac misto)2) nu respecti regulile forumului, dai un search chiar face minuni Bafta la haxing Edited March 20, 2013 by Dark_4ngel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soldier896 Posted March 20, 2013 Author Report Share Posted March 20, 2013 Cum pot identifica serviciile? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_4ngel Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 foloseti windows ? incearca metasploit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soldier896 Posted March 20, 2013 Author Report Share Posted March 20, 2013 Pot folosi si linux. Ce program imi recomanzi pentru linux? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_4ngel Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 (edited) daca iti bagi BT ai o gramada de scannere, foloseste nmapsi nu te lua dupa recomandari ...e un sfat degeaba folosesti ce folosesc eu, nu inseamna ca vei avea si acelasi rezultat, si nu exista nici tutorial ce garanteaza cum sa exploatezi servere.conteaza doar imaginatia ta si cunostintele, sunt o tona de situri care sunt updatate cu ultimele vulerabilitati aparute, te informezi inveti, si dupaia dabea ataci un server...ia'o ca un sfat si mai dai cu searchul pe google putin pana vrei sa faci ceva serios Edited March 20, 2013 by Dark_4ngel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hades Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Ma gandesc ca pentru a patrunde in serverul respectiv, ai nevoie de ceva vulnerabilitati in serviciile care ruleaza pe server.Serviciile astea folosesc un anume port, ca sa spun asa. Pentru a scana porturile deschise pe un server, poti folosi 'nmap'. Alt tool foarte bun pentru scanarea unui server este si 'nikto'. Dupa ce-ai aflat serviciile care ruleaza pe server poti incepe sa cauti 'exploit'-uri pentru ele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soldier896 Posted March 20, 2013 Author Report Share Posted March 20, 2013 Am incercat sa scanez cu nMap. Dupa ce imi arata port-urile deschise,cum imi pot da seama care sunt serviciile care ruleaza pe server? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hades Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Ia vezi ce se intampla daca dai pe google: "service with port x". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_4ngel Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 soldier896 acuma serios... informeaza-te mai intai despre ce ti'am zis eu si alecseu, si dupaia mai vi si mai vorbim ca e doar o pierdere de timp.... si pt tine ca nu inveti asa chestile rapid, si pt alti sa iti raspunda la intrebari care le gasesti deja raspunse pe forum pt ca daca te uiti la sectiunea Tutoriale sunt o gramada pe romaneste ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike_millers Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Vulnerability scanners – SecTools Top Network Security Tools Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soldier896 Posted March 21, 2013 Author Report Share Posted March 21, 2013 Va multumesc pentru ajutor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...