Jump to content
kw3rln

Pagube de 500.000 de dolari provocate de doi hackeri rusi

Recommended Posts

Doi hackeri ruºi au sustras peste 500.000 de dolari din conturi bancare turceºti în cursul unei acþiuni infracþionale care a durat nu mai puþin de doi ani, scrie presa internaþionalã.

Potrivit autoritãþilor ruse, unul dintre cei doi infractori a fost arestat în iunie ºi este încã reþinut, celãlalt fiind deocamdatã în libertate. Experþii în securitate considerã acþiunea desfãºuratã de cei doi ruºi ca fiind una dintre cele mai îndelungate activitãþi infracþionale informatice din întreaga lume.

Hackerii, despre care autoritãþile cred cã sunt din oraºul Togliatti, de pe râul Volga, ar fi cumpãrat un server dedicat cu acces de la distanþã la un desktop gãzduit într-un centru de date din Statele Unite. Folosind o aplicaþie de tip RATsystem (Remote Administration Trojan), cei doi au reuºit sã infecteze PC-urile clienþilor bãncii din Turcia, furând apoi informaþiile folosite de aceºtia pentru accesarea sistemului de online banking.

Alte persoane au fost ulterior „recrutate” pentru a le trimite celor doi ruºi sume care au totalizat 508.000 $, prin intermediul a 265 de operaþiuni de transfer bancar, în perioada februarie 2005 - aprilie 2007. Complicii turci reþineau in schimb o parte din banii extraºi din conturile victimelor, înainte de a transfera restul cãtre Togliatti prin Western Union.

Sursa: Gecad Net

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...