iusty2417 Posted January 11, 2014 Report Posted January 11, 2014 Buna. Am un fisier txt cu Titlu, autor, editura, cuvinte cheie. Caut un autor, iar cartile acestuia vreau sa apara sub forma unui tabel in python. a=open("1.txt)text=input("Autor:")for line in a: if text in line: print (line)Cum as putea sa fac sa-mi apara intr-un tabel de forma:========================================================= Titlu | Autor | Editura | An |=========================================================Amintiri din copilarie | Ion Creanga | Academiei Romane | 1991 | Quote
Brenin Posted January 11, 2014 Report Posted January 11, 2014 Arata-ne cum sunt in fisier intai. In general, e f usor, tabelul ti-l creezi tu, si afisezi dupa delimitator. Da-ne un exemplu ca sa fie mai usor. Quote
iusty2417 Posted January 11, 2014 Author Report Posted January 11, 2014 Amintiri din copilarie, ion creanga, academia romana, 1991, Nica; cirese; pupazaBaltagul, mihail sadoveanu, sfinx, 2006, baltag; oi; Vitoriacam asa apar cartile in fisierul txt. Trebuie sa fac si ceva cap de tabel? Quote
Brenin Posted January 11, 2014 Report Posted January 11, 2014 Nu am apucat sa fac si un test, dar cam asa ar arata.import oswith open('1.txt','rU') as af: authors = af.read().splitlines()keyw = raw_input('Introduceti Un Cuvant Cheie: ')for author in authors: if keyw in author: os.system('cls' if os.name == 'nt' else 'clear') print '================================================== =======\n' print 'Titlu | Autor | Editura | An |\n' print '================================================== =======\n' titlu = author.split(", ")[0] autor = author.split(", ")[1] editura = author.split(", ")[2] an = author.split(", ")[3] print titlu+' | ' +autor+' | ' +editura+' | ' +an+' |\n'Daca vrei sa efectuezi cautari mai multe, bagi for-ul intr-un while infinit, si iesi din el daca keyw este Quit. Trebuie sa bagi keyw in for in cazul asta. Quote
iusty2417 Posted January 11, 2014 Author Report Posted January 11, 2014 Merci mult. O sa incerc mai incolo. E in limbaj python ce ai scris? Quote
Active Members MrGrj Posted January 11, 2014 Active Members Report Posted January 11, 2014 Da,da e Python. Lol..pune mana si invata. Quote
Brenin Posted January 11, 2014 Report Posted January 11, 2014 Merci mult. O sa incerc mai incolo. E in limbaj python ce ai scris?Pai nu in python ai spus ? LOL, ma faci sa regret ca te-am ajutat Quote
iusty2417 Posted January 11, 2014 Author Report Posted January 11, 2014 (edited) mii de scuze. am incercat, merge, dar in momentul in care introduc un cuvant ce se afla in mai multe linii imi tot apare tabelul de cate ori este intalnit. daca am 3 carti, imi apar 3 tabele si in fiecare tabel o carte. as vrea sa apara toate cartile in acelasi tabel.pentru un om care nu a facut niciodata informatica e destul de greu Edited January 11, 2014 by Usr6 merged Quote
Brenin Posted January 11, 2014 Report Posted January 11, 2014 Trebuie mutate cele 3 randuri inainte de for, impreuna cu clear screen. Asta poti sa o faci si tu. Quote
iusty2417 Posted January 11, 2014 Author Report Posted January 11, 2014 am carti ale caros autori sau titluri sunt mai lungi, iar afisarea in tabel este foarte urata, as putea cumva sa fie in centrul coloanei la toate? Quote
Brenin Posted January 11, 2014 Report Posted January 11, 2014 Ti-am dat baza programului, acum ajuta-te si un pic singur. Quote