Jump to content
c0der

Ce Sistem de Operare folosim pe viitor? - H4C|<

Recommended Posts

multi spun ca backtrack 2, auditor, metasploit sunt expirate, outdated, si ca fiind script kiddies heaven, intr-adevar de acord cu asta, pt ceva mai serios trebuie depusa multa munca si mult efort intelectual.dar probabil pt asta avem nevoie de un sist. de operare bun cu toolsuri de hack, daca avti idee care e cel mai bun actual, si vreau sa excludeti win xp modate,etc.

Link to comment
Share on other sites

BackTrack 2 nu ii demodat , chiar acum cateva luni a fost lansata ultima distributie.Iar ca fapt divers BackTrack este considerat cel mai bun SO de securitate dintr-un top de 10 ale celor mai bune SO de profil.

Probabil esti in cautarea unui SO minune daca ai ajuns la concluzia ca BackTrack ii outdated.

Vezi aici un top 10.

http://www.darknet.org.uk/2006/03/10-best-security-live-cd-distros-pen-test-forensics-recovery/

PS : Daca folosesti un SO de securitate nu inseamna ca gata si ai acces la mailul oricui or ca poti penetra orice server etc.

Link to comment
Share on other sites

O distributie orientata spre securitate care sa te faca sa depui mai mult efort?

Pai scopul acestor distributii este sa inlesneasca accesul unui utilizator catre tools, si sa nu-ti risipeasca timpul si efortul. De ce poti sa-ti faci un http server pe BackTrack dintr-un click? Ca sa depui mai mult efort? Intr-o lume unde volumul informatiilor se dubleaza o data la 18 luni, unde se automatizeaza totul, unde conteaza productivitatea, si unde totul se petrece cu viteze mult mai mari decat in secolele trecute, crezi ca un pen tester sta ore sa downloadeze, instaleze, configureze? In cazul in care vrei sa inveti mai multe poti sa-ti instalezi orice sistem de operare, de la Plan9 la Windowze, pentru ca folosirea de programe gen vmware si a emulatoarelor, reduce prapastia dintre sistemele de operare. Windowze nu e chiar rau pentru o platforma de hacking, pentru ca majoritatea programelor sunt portate si pentru win, numai ca nu ofera prea multa securitate in schimb...Daca vrei o colectie de tools frumos aleasa si organizata, BackTrack is the weapon of choice, iar daca vrei o distributie destinata hardened pentru un web server, de exemplu, poti alege EnGarde...

Sta la latitudinea persoanei vointa de a invata, pentru ca nu iti trebuie sistem de operare care sa te invete :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...