tw8 Posted October 18, 2007 Report Posted October 18, 2007 Salut!Ma gandeam sa fac niste programe pentru SmartPhone-uri in VB.NET, dar nu prea am gasit nimic concret folosind Google. Daca ati programat vreodata pentru teefosne, va rog sa imi spuneti si mie daca sunt diferente intre codul pentru PC si cel pentru telefon + alte tip-uri care credeti ca ma pot ajuta :PP.Bafta . Quote
darkking Posted October 19, 2007 Report Posted October 19, 2007 da sunt diferente. in primul rand nu ai acces la multe din functionalitatile pe acre le ai sub windows, si la o parte din ele trebuie as folosesti PInvoke pentru a le putea avea. ex: sa adaugi sunete la diverre even-uri, minimizare, conexiune gprs, transfer ftp si multe altele. In alta odrdine de idei, poti folosi o parte din dll-urile de la OpenNETCF pentru a te ajuta la chestii de telefonie, retelistica samd. O alta problema, este ca pe Win32 in orice OpenFileDialog poti vedea tot ce ai pe PC, in .NET CF poti vedea doar anumite foldere de pe deviec, si nu poti vedea ce ai pe Memory Card in afara de directorul My Documents, pentru a vedea trebuie sa-ti creezi tu propria clasa de browse. Calea catre fisiere, nu este tip Win, de genul X:\ ci de tipul /SDMMC/DIRECTOR sau /DIRECTOR. Metodele e transmitere a parametrilor, intre form-uri, sunt cat de cat dificile, cel putin in .NET 2.0 (nu stiu in 3 sau 3.5). Multe dejavantaje, avantaje la fel. Daca programezi ceva CU CAP pe WinMobile 5.0 atunci acelasi cod il poti folosi si pe Win32, dar nu si invers , unfortunatelly Personal, iti recomand C#, dar si VB.net e ok. Vezi si tu, cauta ceva tutoriale, un MSDN ar fi perfect, plus verifica forumurile .NET CF development de pe M$ si o gramada de blog-uri. Quote