Jump to content
Aerosol

Satelitii militari sunt vulnerabili

Recommended Posts

Compania de consultanta in securitate IOActive avertizeaza ca sistemele informatice ale satelitilor militari aflati in functiune in acest moment sunt vulnerabile in fata unor posibile atacuri cibernetice din cauza unor brese de securitate.

Descoperirea facuta de IOActive nu vizeaza cazuri izolate, ci sateliti produsi de majoritatea companiilor mari din domeniu din intreaga lume, scrie The Guardian.

Cobham, Inmarsat, Harris Corporation, Hughes, Iridium, Thuraya si Japan Radio Company, producatori care lucreaza cu diferite guverne, au livrat sisteme vulnerabile la atacuri cibernetice. Nu este prima data cand cercetatorii ofera astfel de informatii ingrijoratoare. In ianuarie, The Computer Emergency Response Team, aflata sub umbrela Department of Homeland Security (SUA), a descoperit o serie de brese in sistemele de satelit.

Vulnerabilitatile descoperite acum sunt cu atat mai grave cu cat ele pot permite atacatorilor sa compromita comunicatiile pentru siguranta zborurilor, si nu este vorba doar despre cele militare, ci si civile.

Majoritatea companiilor producatoare de sisteme software pentru sateliti au declarat, dupa primirea avertismentului, ca vor pune la dispozitia colaboratorilor, respectiv guverne si companii partenere, update-uri software (patch-uri) pentru eliminarea riscurilor de securitate.

Sursa: Satelitii militari sunt vulnerabili la atacurile hackerilor | Hit.ro

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...