Jump to content
Aerosol

iOS are probleme de securitate

Recommended Posts

Cercetarile facute de compania FireEye au descoperit o vulnerabilitate ce permite aplicatiilor malitioase sa capteze si sa trimite fiecare actiune facuta pe telefoanele cu iOS. De fiecare data cand apasati butonul home, accesati TouchID sau apasati pe display, acest virus trimite informatia catre un server.

Sunt unele aspecte unde iOS este mult mai bun fata de Android la capitolul securitate. Primul este ca nu poti instala aplicatii externe ci doar de pe AppStore, asta daca nu ai facut jailbreak. Al doilea aspect ar fi ca Apple ofera suport mai bun asupra magazinului si cu greu pot intra aplicatii care sa iti infecteze telefonul. In teorie aceste lucruri fac iOS mai securizat.

FireEye a lucrat cu Apple pentru a rezolva niste probleme aparute in ultimele versiuni de iOS si pentru a deveni mai bun DPDV al securitatii.

Aceasta vulnerabilitate, cum este descrisa de FireEye, consta in potentialul aplicatiei de a avea acces la informatii cand nu este folosita. Cum capabilitatile noului multitasking de pe noul iOS sunt noi, una dintre probleme apare cand aplicatia este partial inchisa. Aceasta continua sa monitorizeze toate atingerile ecranului si sa trimita informatia la o locatie indepartata. Asta inseamna ca parolele tastate, mesajele trimise si chiar amprenta folosita in TouchID sunt trimise mai departe.

Problema loveste toate terminalele iOS dar sunt departe de a va pune la risc. Totusi este nevoie de o aplicatie malitioasa instalata pe telefonul tau sau de o aplicatie modificata de o sursa externa sa ti se intample asta.

Nu exista o cale directa de a detecta sau nu datele care sunt trimise mai departe de catre aplicatie. Dar FireEye explica pe blogul personal cum poti sa te protejezi de acest risc. Cel mai bine este sa inchizi aplicatiile din multitasking si sa dezactivezi Background App Refresh pentru cat mai multe aplicatii. Aceste tehnici te ajuta daca esti infectat ca datele sa nu mai paraseasca device-ul tau.

arenait.ne

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...