Jump to content
hacksoft

Incarcatoarele Wireless: tot auzim de ele, nu prea le folosim dar generatia urmatoare

Recommended Posts

Am scris pe tema incarcatoarelor mobile la cele mai importante lansari de smartphone-uri din ultimul an, de la Nokia si pana la Samsung (dar si cu mult timp inainte, la lansarea Palm Pre). Cati dintre voi folositi aceste accesorii? Probabil ca nu multi, iar motivele pleaca de la preturi de achizitie destul de mari si ajung pana la marketingul defectuos pe care l-au practicat producatorii.

Pe scurt, prima generatie de astfel de accesorii este un real esec comercial. Se pare insa ca nu si ceea ce ne propune urmatoarea tehnologie, pe care am putea-o numi ...industriala. Cum va suna ideea unui incarcator wireless ce poate alimenta 40 de device-uri simultan, de la o distanta de peste 4,5 metri?

charger_2.jpg

Device-ul a fost prezentat de o echipa a Institutului pentru Stiinta si Tehnologie Avansata din Coreea de Sud si reprezinta, momentan, un prototip pe care nu prea il puteti lua acasa. Are peste trei metri lungime si genereaza, intr-adevar, un camp magnetic indeajuns de puternic pentru asigurarea transferului de energie ce alimenteaza, de la distanta, aproximativ 40 de telefoane.

Cu alte cuvinte, tehnologia, odata omologata (se afla in teste active in acest moment), va fi folosita in zone publice, mai degraba decat acasa, din cauza dimensiunilor, putin spus, generoase. Puteti privi proiectul ca pe un WiFi Zone de care beneficiati atunci cand va aflati in oras si aveti nevoie de internet, doar ca in cazul de fata veti putea incarca telefonul.

charger.png

Pentru moment, inginerii de la Institutul de Tehnologie Avansata din Coreea spun ca lucreaza pentru micsorarea dimensiunilor device-ului de incarcare wireless, iar proiectul este fezabil in conditiile in care tehnologia utilizata pentru charger este scalabila.

sursa: http://stiri-it.publicare.ro/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...